CUPRA sa vracia na Terramar predstaviť budúcnosť s novými hrdinami novej éry

26.05.2022 10:49

Značka CUPRA sa vracia tam, kde sa všetko začalo, aby predstavila plány do budúcnosti s novými hrdinami pre novú éru. Na jar roku 2018, sa skupina niekoľkých nadšencov, veriacich v úspech, zišla na historickom pretekovom okruhu Terramar pri meste Sitges, neďaleko Barcelony, kde pozvaným hosťom predstavila novú, nekonvenčnú značku CUPRA. 

Odvtedy tím zamestnancov CUPRA úspešne etabloval značku na automobilovom trhu a spolu s komunitou fanúšikov ju posunul nad rámec automobilového segmentu. Ako povedal Wayne Griffiths, CEO značky CUPRA, na uvádzacom podujatí pred štyrmi rokmi: „Ak má byť CUPRA úspešná, sú to ľudia, ktorí robia  rozdiel. My máme nadšený tím a títo ľudia tvoria značku.“ 

Prvým modelom, ktorý zhmotnil ambíciu a charakter značky ako nového vyzývateľa na automobilovom trhu, bola CUPRA Ateca. Toto vysoko výkonné SUV bolo jedinečným zjavom v segmente kompaktných SUV. Odvtedy sa značka  CUPRA neustále usilovala prinášať na trh stále ďalšie a ďalšie zvlášť atraktívne modely a to nielen so spaľovacím motorom ale aj s vysoko efektívnym elektrifikovaným pohonom plug-in hybrid (e-HYBRID). Nasledovali modely CUPRA Leon ako hatchback a kombi Sportstourer, ako aj prvý model vyvinutý exkluzívne pre novú značku – CUPRA Formentor. 

Prelomový moment priniesla premiéra modelu CUPRA Born – prvého 100-percentne elektrického automobilu značky. Tento model presvedčivo zhmotňuje ideu, že elektrický pohon a vysoká výkonnosť sa hodia k sebe.

CUPRA tak kombinuje emócie, elektrifikáciu a vysokú výkonnosť s dizajnom inšpirovaným duchom mesta Barcelona. 

Teraz prichádza čas pre ďalšiu kapitolu v histórii značky.

CUPRA sa vracia na miesto svojej premiéry s plánom, ktorý predstaví jej odvážne ambície do roku 2025, kedy nastúpia noví hrdinovia pre novú éru značky.

CUPRA predstaví svoju budúcnosť 7. júna 2022.

 

CUPRA je nekonvenčná značka SEAT, S.A., ktorá kombinuje emócie, elektrifikáciu a vysokú výkonnosť s inšpiráciou svetom Barcelony. Bola založená v roku 2018 ako samostatná značka a má vlastnú centrálu a výrobu pretekových automobilov v areáli závodu Martorell (provincia Barcelona), ako aj vlastnú sieť špecializovaných predajných miest na celom svete.

 

V roku 2021 si značka zachovala trend rastu a medziročne strojnásobila svoj predaj na 80 000 automobilov vďaka úspechu modelu CUPRA Formentor. CUPRA dokazuje, že elektrifikácia a športový charakter sa perfektne hodia k sebe a v roku 2022 rozšíri svoju ponuku modelom CUPRA Born. Tento prvý elektrický model značky sa bude predávať s rozličnými kapacitami batérie, ako aj v zvlášť výkonnej verzii e-Boost. Novinkou je aj exkluzívna limitovaná séria modelu CUPRA Formentor VZ5. Druhým elektrickým modelom značky bude CUPRA Tavascan, ktorý sa začne predávať v roku 2024. V roku 2025 bude nasledovať prvý mestský elektrický model značky, inšpirovaný štúdiou CUPRA UrbanRebel.

 

Značka CUPRA v roku 2021 vyhrala majstrovstvá elektrických cestovných automobiloch na okruhoch PURE ETCR a pokračuje vo svojej účasti v Extreme E, pretekoch elektrických SUV v teréne. CUPRA je oficiálnym automobilovým partnerom a partnerom mobility FC Barcelona, premium sponzor World Padel Tour a oficiálny sponzor eSports Club Finetwork KOI. V rámci spolupráce s partnermi ako festival Primavera Sound a výrobca motorových člnov De Antonio Jachts značka vytvorila osobitný lifestylový svet CUPRA. Ambasádormi značky sú napríklad nemecký futbalový brankár Marc-André ter Stegen a Alexia Putellas, svetová futbalistka roka FIFA 2021, ako aj olympijskí zlatí medailisti Adam Peaty, Melvin Richardson a Saúl Craviotto,. 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode