Continental spúšťa dlhodobý test pneumatík PremiumContact 6 s vodičmi z Facebooku

24.04.2017 15:44

Continental oslovil prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti Facebook vodičov s veľkým kilometrovým nájazdom, aby sa zapojili do dlhodobého testu nových letných pneumatík PremiumContact 6. Prvé kritérium výberu testovacích jazdcov bolo  jednoduché - nová pneumatika PremiumContact 6 musí byť dostupná v rozmere vhodnom pre ich automobil. Aktuálne je k dispozícii v množstve rozmerov od 16“ do 22“.

⦁    Dlhodobý test má za cieľ overiť oficiálne výsledky z testovaní novej letnej pneumatiky PremiumContact 6 v reálnych podmienkach slovenských ciest s bežnými vodičmi za volantom.

⦁    Desať testovacích jazdcov vybraných cez profil spoločnosti Continental na sociálnej sieti Facebook a dvaja motoristickí novinári na Slovensku a v Česku budú pravidelne absolvovať merania opotrebovania nových pneumatík a hlásiť priebežné výsledky.

⦁    Rozhodnutie podstúpiť túto netradičnú formu testu a demonštrovať tak vlastnosti novej letnej pneumatiky pochádza z centrály Continentalu pre Česko a Slovensko v Otrokoviciach, ktorá chce dáta z testu použiť nie len pre potvrdenie dlhšej životnosti novej pneumatiky PremiumContact 6, ale aj pri vývoji ďalších pneumatík.


 
Keďže sa jedná o dlhodobý test, pri výbere testovacích jazdcov bol veľmi dôležitý samotný kilometrový výkon. Vybraní testovací jazdci musia na nových pneumatikách najadziť minimálne 15 tisíc kilometrov  do 30. októbra 2017. Samotné meranie stavu pneumatík sa bude opakovať po každých 5 tisíc kilometroch a uskutoční sa v špecializovaných pneuservisoch BestDrive. Samotnému testu bude predchádzať detailná kontrola geometrie, ktorá má zásadný vplyv na opotrebovanie pneumatík a následné krátenie jej životnosti.  
 Ambasádorom dlhodobého testu z radov motoristických novinárov na Slovensku sa stal Rasťo Chvála z Garáž TV. Rasťo bol vybraný kvôli svojim dlhoročným motoristickým skúsenostiam, ale aj kvôli svojej vášni – rally. V spojitosti so športovými vlastnosťami, ktorými disponuje nová pneumatika PremiumContact 6, budú očakávané zistenia a vyhodnotenie štýlu jazdy na životnosť pneumatík pri Rasťovi Chválovi zaujímavým doplnením dát pre centrálu spoločnosti Continental v Otrokoviciach. „Takéto dlhodobé testy v spojitosti s bežnými vodičmi na Slovensku nie sú časté, hoci každý vodič, ktorý jazdí na aute vlastne testuje plášte, ale výrobcovia podobné aktivity nerobili. Mám odjazdené tisíce kilometrov na rôznych typoch pneumatík Continental, najmä zimných a športových,  sám som zvedavý na výsledky  testu PremiumContact 6,“ povedal Rasťo Chvála, Garáž TV Continental v spolupráci s Rasťom pripravil aj video zo zahájenia testu, ktoré si môžete pozrieť tu: bit.ly/2oLpoeB

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode