Continental CST uvádza nové pneumatiky Conti EM-Master a Conti RDT-Master pre terénne použitie

27.08.2015 20:55

- vyššiu bezpečnosť pre vodiča aj vozidlo. Správny tlak vzduchu v pneumatikách ďalej vedie k nižšej spotrebe energie a predĺženiu kilometrového priebehu. Prevádzkovatelia vozových parkov tak môžu s pomocou ContiPressureCheck™ výrazne znížiť náklady a zvýšiť efektivitu svojej flotily. Vplyvom predĺženej životnosti pneumatiky je v podobe nižších emisií CO2 eliminovaný vplyv na životné prostredie.


⦁    Conti EM-Master je k dispozícii v dvoch prevedeniach vhodných do bahnistého aj kamenistého terénu

⦁    Conti RDT-Master E4 poskytuje maximálnu trakciu a skvelú kontrolu zaťaženia

⦁    Systém sledovania tlaku v pneumatikách ContiPressureCheck™ vylepšuje efektivitu flotily stavebných strojov

 

Popisky obrázkov:

Obrázok 1: Conti EM-Master E3/L3 a E4/L4
Nová pneumatika Conti EM-Master E3/L3 je určená špeciálne do blatistého a mäkkého terénu. Vďaka väčším dezénovým blokom s menšími medzerami a hlbšiemu vzoru je nová Conti EM-Master E4/L4 ideálnou pneumatikou na šotoline či do kamenistého terénu.Continental Commercial Specialty Tires (CST) predstavuje dva nové typy pneumatík pre terénne použitie (OTR): Conti EM-Master E3/L3 a E4/L4 a tiež Conti RDT-Master E4. Tieto plášte sú prispôsobené špecifickým požiadavkám segmentu stavebných a ťažkých nákladných vozidiel. Novo vyvinutá vzorka behúňa je v prípade každého modelu prispôsobená rôznym typom prostredia od mäkkej, bahnistej pôdy až po pevný terén. Oba typy bez ohľadu na podmienky použitia ponúkajú excelentnú trakciu a vysokú odolnosť proti prerezaniu.

Uvedením nových pneumatík segmentu OTR Continental CST rozširuje komplexné portfólio špeciálnych pneumatík a podčiarkuje svoje obchodné ambície v stavebnom  priemysle. „Conti EM-Master E3/L3 a E4/L4, rovnako ako Conti RDT-Master E4 sú ďalším úspešným výsledkom nášho záväzku vytvárať presne cielené riešenia,“ povedal Christian Luther, manažér produktového radu Earthmover Tires v Continental CST. „Vzhľadom na našu expanzívnu stratégiu 2025 chceme v priebehu nadchádzajúcich rokov naďalej rozširovať a optimalizovať produktový rad aj portfólio služieb pre stavebníctvo či banský priemysel.“ Prvé pneumatiky budú k dispozícii na konci roka 2015. Ďalšie rozmery a typy plášťov sú naplánované na rok 2016 a nasledujúce roky.

Conti EM-Master: excelentné samočistiace schopnosti

Pneumatiky Conti EM-Master sú k dispozícii v dvoch prevedeniach a každé z nich sa perfektne hodí pre špecifické požiadavky OTR použitia či už na bahnistej pôde alebo v kamenistom teréne. Obutie Conti EM-Master E3/L3 je vhodné pre bahnisté a mäkké podložie, zatiaľ čo Conti EM-Master E4/L4 predstavuje skvelú voľbu pre použitie na šotoline či kameňoch. Dôvodom je rozdielny dezén oboch typov pneumatík. Conti
EM-Master E3/L3 má bežnú hĺbku vzorky a väčšie medzery medzi blokmi dezénu než EM-Master E4/L4.

Výsledkom sú vynikajúce samočistiace vlastnosti, výborná trakcia a dobrá manévrovateľnosť, ktorá uľahčuje mobilitu v bahnistom teréne. Otvorená konštrukcia a normálna hĺbka dezénu (100%) prevedenia E3/L3 prináša lepšie chladenie a vytvára menej tepla, čím efektívne predlžuje servisné intervaly.

V porovnaní s Conti EM-Master E3/L3 má prevedenie E4/L4 väčšie bloky dezénu s menšími medzerami a väčšiu hĺbku vzorky. Tým, že nové pneumatiky ponúkajú lepšiu ochranu kostry plášťa a skvelú odolnosť proti jeho prerezaniu, minimalizujú riziko defektov a prestojov. Menšie rozostupy blokov dezénu prinášajú hladšiu jazdu aj po pevnom povrchu. Vďaka behúňu vysoko odolnému proti opotrebeniu zaisťuje EM-Master E4/L4 ešte dlhšie servisné intervaly ako E3/L3. Conti-Master E3/L3 aj E4/L4 budú k dispozícii v rozmeroch 23.5R25, 26.5R25 a 29.5R25; Conti EM-Master E3/L3 navyše v rozmere 20.5R25. Preto sú tieto pneumatiky použiteľné na kĺbové sklápače (ADTS), nakladače aj buldozéry.

Conti RDT-Master E4: maximálna trakcia aj pri plnom zaťažení

Pneumatika Conti RDT-Master E4 je navrhnutá na prepravu extrémne ťažkých nákladov. Špeciálna konštrukcia dezénu s hlbokými drážkami a širokým, rovným behúňom bez zaoblenia sprostredkuje možnosť veľkého zaťaženia a odolnosť proti prerezaniu. Skosené hrany a otvorená stavba ramien prinášajú vysokú stabilitu v pozdĺžnom smere, čo znamená lepšie správanie sa pri jazde a maximálnu trakciu aj na nerovnom teréne. Špeciálna konštrukcia dezénu navyše zaisťuje vynikajúce samočistiace vlastnosti na blatistom povrchu. RDT-Master E4 bude k dispozícii v rozmeroch 18.00R33, 21.00R33, 21.00R35 a 24.00R35. Je vhodná pre ťažké stavebné vozidlá, ako sú pevné dumpre.

ContiPressureCheck ™ zvyšuje efektivitu flotily

Na pneumatiky Conti EM Master E3/L3 a E4/L4 i Conti RDT-Master je možné jednoducho namontovať snímač osvedčeného systému sledovania tlaku vzduchu v pneumatike ContiPressureCheck™ a zvýšiť tak bezpečnosť, rovnako ako efektivitu flotily prevádzkovanej v náročných podmienkach stavebníctva, baníctva alebo dolov. Vďaka samočinnej kontrole tlaku vzduchu v pneumatikách je obmedzené riziko havárií spôsobených defektom, čo prináša

 
Obrázok 2: Conti RDT-Master E4
Nová pneumtika Conti RDT-Master E4 ponúka pevným dumprom skvelú kontrolu rozloženia záťaže a maximálnu trakciu.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode