Continental a Pyrolyx uzavreli päťročnú zmluvu o dodávke recyklovaných uhlíkových sadzí

03.12.2019 18:03

  • Spoločnosti naplánovali dodávku 10 000 ton recyklovaných uhlíkových sadzí ročne na najbližších päť rokov

  • Pyrolyx očakáva využitie viac ako 3 000 000 ojazdených pneumatík a ročnú úsporu viac ako 25 000 ton emisií CO2 v každej prevádzke

  • Recyklované uhlíkové sadze sú využiteľné v rozličných segmentoch výroby pneumatík

Technologická spoločnosť a výrobca prémiových pneumatík Continental a spoločnosť Pyrolyx už niekoľko rokov spolupracujú na vývoji v oblasti technológií využívajúcich recyklované sadze. Ich spolupráca sa zameriava na využitie recyklovaných uhlíkových sadzí (rCB) pri výrobe pneumatík. Spoločnosti Pyrolyx a Continental s potešením oznamujú, že uzavreli päťročnú zmluvu o dodávke recyklovaných uhlíkových sadzí do prevádzok na výrobu pneumatík Continental po celom svete.

Toto vyhlásenie je zásadným krokom v globálnej snahe o zlepšovanie trvalej udržateľnosti výroby pneumatík a spotreby materiálov. Spoločnosť Pyrolyx očakáva, že spotrebuje viac ako 3 000 000 ojazdených pneumatík a zníži emisie CO2 v každej továrni o viac ako 25 000 ton ročne v porovnaní s výrobou bežných uhlíkových sadzí.

Recyklované uhlíkové sadze

Uhlíkové sadze sú významná globálna komodita, ktorá sa využíva pri výrobe pneumatík a iných výrobkov z kaučuku. Recyklované uhlíkové sadze sa trvalo udržateľným spôsobom získavajú z ojazdených  pneumatík.

V spoločnosti Continental vládne nadšenie, že došlo k takémuto dlhodobému spojeniu s Pyrolyxom! Zvýrazňuje to náš záväzok zlepšovať trvalú udržateľnosť našich produktov a tovární. Dodržiavame náš záväzok využívať inovatívne technológie prospešné pre životné prostredie, ktorý sme dali svojim zákazníkom. Zároveň ručíme za to, že naše pneumatiky spĺňajú tie najvyššie bezpečnostné štandardy,“ tvrdí Dr. Andreas Topp, viceprezident pre vývoj materiálov a procesov a industrializáciu v spoločnosti Continental.

Thomas Redd, CEO spoločnosti Pyrolyx pre USA hovorí: „Táto dohoda o dodávkach predstavuje veľmi pozitívnu správu aj pre spoločnosť Pyrolyx. Potvrdzuje správnosť nášho prístupu k recyklácii uhlíkových sadzí z pneumatík po uplynutí životnosti a ku globálnej akceptácii rCB. Potvrdenie využívania rCB od našej spoločnosti Pyrolyx zásadným spôsobom mení pravidlá hry ako pre našu spoločnosť, tak aj pre celý sektor s recyklovanými uhlíkovými sadzami.“

Zmluva o dodávkach podporí rast spoločnosti Pyrolyx vďaka rozširovaniu o ďalšie výrobné prevádzky v Severnej Amerike a Východnej Európe, pričom konkrétne uvádza zvýšenie dodávok v nasledujúcich piatich rokoch na 10 000 ton ročne.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode