CLIO R.S.18: ODZRKADLENIE MOTORISTICKÉHO ŠPORTU

12.01.2018 15:25

Nová limitovaná edícia modelu Clio s agresívnejším vzhľadom, ktorý sa inšpiroval tímom Renault Sport vo Formuly 1.

Tmavý a výrazný vzhľad zdobený detailmi vo farbe Žltá Sirius a nezameniteľný športový pocit v kabíne.

Clio R.S. 18 je zacielené na fanúšikov motoristického športu a v budúcnosti by sa mohlo stať klasikou.

Renault Sport predstavuje novú limitovanú edíciu modelu Clio R.S. 18, pomenovanú po tíme Renault Sport v Formuly 1. Štýl vozidla odzrkadľuje ikonické vozidlá F1 a je určené fanúšikom a serióznym zberateľom. Vozidlo je odvodené od modelu Clio R.S. 220 EDC Trophy – najvýkonnejšej verzie modelového radu Clio. Stelesňuje prvky tímu Renault Sport z F1 a oslavuje 40. výročie vstupu značky Renault do kráľovskej súťaže motoristického športu.

“Zákazníci Renault Sport zdieľajú našu vášeň pre motoristický šport. Limitovaná edícia modelu ponúka to najlepšie od našich konštruktérov. Športový vzhľad je inšpirovaný svetom Formule 1. Renault Clio R.S. 18 je najlepším spojením motoristického športu a cestných vozidiel,” povedal Quentin Audiffren, manažér produktov Clio R.S.

 

Svet tímu Renault Sport F1 zabalený v modeli Clio R.S.

Označenie R.S. 18 na predných dverách, plus šedé pásy a nové R.S. logo dvojitého diamantu na streche sú priamym odkazom na tím Renault Sport z F1. Detaily vo farbe Žltá Sirius – predná čepeľ, bočné lišty dverí a stredová krytka disku – vytvárajú pozoruhodný kontrast s farbou Čierna Deep. Známy dizajn zadného difúzora dodáva vozidlu pocit sily.

V interiéri je cítiť exkluzivitu limitovanej edície. Lišty prahov s označením R.S. sú očíslované, volant potiahnutý kožou Alcantara® a uhlíkový vzhľad výduchov ventilácie prispievajú k športovému pocitu v kabíne.

Renault Clio R.S. 18 zdedilo motor s výkonom 220 koní od modelu Clio R.S. 220 EDC Trophy, ktorý ponúka funkciu zvýšeného krútiaceho momentu a dosahuje maximálny moment 280 Nm. Vďaka vystuženému podvozku Trophy je vozidlo ešte ostrejšie a presnejšie. Renault Clio R.S. 18 je štandardne vybavené výfukovým systémom Akrapovič, ktorý zabezpečuje krásny zvuk motora.

 

Limitovaná edícia bude v Európe predstavená v prvej polovici roka 2018.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode