CLIO R.S.16: Nový koncept auta, ktorý ukáže odborné znalosti divízie Renault Sport

30.05.2016 21:27

Koncept oslavuje 40. výročie divízie Renault Sport a návrat do Formule 1
Clio R.S. 16 poháňa najsilnejší motor radu Renault Clio a jeho farby sú inšpirované monopostom formule R.S. 16 F1.
Clio R.S. 16 sa odhalí na oslavách Veľkej ceny F1 v Monaku.


Monte Carlo – najslávnejší okruh Veľkej ceny Monaka je miestom, kde verejnosť prvý krát uzrie koncept, ktorý bude šoférovať člen tímu Renault Sport Formula 1 Kevin Magnussen. Renault vybral Monako, aby upozornil na spojenie závodného okruhu a každodennej jazdy.

Vyvinutý v rekordnom čase
“Naším cieľom bolo vytvoriť koncept s vynikajúcimi parametrami”  poznamenal Patrice Ratti, generálny riaditeľ Renault Sport Cars, líder projektu, ktorý výrazne inšpiroval  špecialistov vývojového tímu. ”Clio R.S. je poháňané naším najsilnejším motorom – 275 koňovým, dvojlitrovým motorom s krútiacim momentom 360Nm.”
Vďaka novým pracovným metódam, ktoré zahŕňajú skúsenosti najlepších tímov motoristického športu, sa podarilo nový koncept vyvinúť len za 5 mesiacov.

Rôznorodosť technických výziev
Nájsť ideálny motor, prevodovku a chladiaci systém pre Mégane R.S. 275 Trophy-R bola jasná výzva. Výfukový systém bol taktiež dôležitý pre potenciál motora, a odpruženie bolo cieľom technikov pre vynikajúci výkon. Dôkladná pozornosť bola venovaná zvuku auta, ktorý bol doladený twin výfukovým systémom Akrapovič.
    
Dizajn upozorňuje na výkonnosť
Dizajnový a vývojový tím sa vysporiadal úspešne s projektom Clio R.S. 16 (rozšírená karoséria o 60mm, 19-palcové disky kolies a optimalizovaný chladiaci systém motora). aby dosiahli výrazný a športový dojem z auta. Výsledkom je aj LED R.S. VISION, kockový podpis svetiel, exkluzívne vyvinutý pre tento projekt.

Ochranná známka divízie Renault Sport s označením Sirius bola skombinovaná s lesklými čiernymi detailmi zrkadiel, ktoré pripomínajú vozidlo tímu Renault Sport Formula 1.

Po dnešnom verejnom predstavení v uliciach Monaka bude auto ďalej putovať na Festival rýchlosti Goodwood vo Veľkej Británii, ktorý sa koná od 23. do 26. júna.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode