CLA dostala päť hviezdičiek za bezpečnosť

29.10.2013 09:08

 

CLA dostala päť hviezdičiek za bezpečnosť

Ako tretie vozidlo úspešnej novej generácie kompaktnej triedy z dielne Mercedes-Benz získal CLA v náročnom hodnotení Euro NCAP päť hviezdičiek, najlepšiu možnú známku.

Nová trieda CLA z dielne Mercedes-Benz zvládla bariérové skúšky podľa európskej metodiky NCAP (New Car Assessment Programme – program hodnotenia nových vozidiel) s vynikajúcim výsledkom. Získala preto najlepšie hodnotenie – päť hviezdičiek – za bezpečnosť cestujúcich, ochranu chodcov a asistenčné systémy. Triedy A a B tiež zvládli bariérové skúšky Euro NCAP s vynikajúcimi výsledkami.

Okrem toho získal Mercedes-Benz CLA tri ceny „Euro NCAP Advanced“ za bezpečnostné inovácie, a to radarový systém upozorňujúci na nebezpečenstvo zrážky COLLISION PREVENTION ASSIST druhej generácie (sériovo), systém rozpoznávania únavy vodiča ATTENTION ASSIST (sériovo) a systém prednárazovej ochrany cestujúcich PRE-SAFE® (na želanie).

Bezpečnostná výbava v CLA je rozsiahla. Kupé chráni svojich cestujúcich až deviatimi airbagmi. Medzi ďalšie špičkové bezpečnostné systémy patria napínače a obmedzovače sily bezpečnostných pásov aj pre cestujúcich vzadu a aktívna kapota motora na ochranu chodcov. Okrem toho je v rámci koncepcie Mercedes-Benz Intelligent Drive k dispozícii množstvo asistenčných systémov vodiča, a to konkrétne asistent udržiavania jazdného pruhu, asistent sledovania mŕtveho uhla, tempomat s reguláciou odstupu DISTRONIC PLUS, systém Intelligent Light System, aktívny asistent parkovania vrátane PARKTRONIC a cúvacia kamera.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode