CITROËN C-ELYSÉE WTCC ZOSTÁVA V ARGENTÍNE NEPORAZENÝ!

09.08.2016 16:56

José María López a Tom Chilton sa postarali o to, že po dvoch víťazstvách zostáva Citroën C-Elysée WTCC v Argentíne neporaziteľný. Výsledky získané v Termas de Río Hondo pomohli značke Citroën a Pechitovi k zvýšeniu náskoku na čele celkového hodnotenia majstrovstiev sveta. V otváracích pretekoch sa z tretieho miesta tešil Yvan Muller.


Po kvalifikácii sa tím Citroën Total rozhodol vymeniť motor vo vozidle José María Lópeza, ktorý vykazoval chúlostivú anomáliu. Tá by mohla mať vplyv na jeho spoľahlivosť. Vzhľadom na pravidlá musel prijať trest a v otváracích pretekoch sa zaradil na koniec štartovacieho poľa.
Na začiatku poobedia štartoval Yvan Muller zo siedmeho miesta na rošte, zatiaľ čo Pechito sa posunul z desiateho na osemnáste miesto.
Po zhasnutí svetiel využil Tom Chilton svoje miesto v prvom rade za volantom vozidla Citroën C-Elysée WTCC tímu SLR. Za Britom zostali jazdci ako Filippi, Rob Huff a Yvan Muller. Po perfektnom štarte mu v boji o pódium nestálo nič v ceste!
Približne v polovici pretekov Filippi nevydržal tlak súperov, spravil chybu a stratil pozíciu. Yvan Muller sa dostal na tretie miesto a bol na dostrel na Huffa. Štvornásobný majster sveta nič nevypustil, no nepodarilo sa mu nájsť potrebnú medzeru a cieľovú čiaru preťal na treťom mieste. Tom Chilton predviedol vynikajúce preteky a za volantom vozidla značky Citroën sa tešil z prvého víťazstva.

Publikum v Termas Rio Hondo v tom čase nadšene tešilo z výkonu, ktorý predviedol José María López. Po prvom kole sa Argentínčan posunul na štrnáste miesto, o dve kolá neskôr bol už v TOP 10. Tribúny pri každom jeho predbiehacom manévri nadšene jasali a Pechito sa postupne prebil až na piate miesto, čo znamenalo ďalšie dôležité body do celkového hodnotenia.
Následné hlavné preteky sa pre Pechita vyvíjali oveľa lepšie, pretože štartoval z pole position! Yvan Muller zaujal na rošte štvrté miesto.
Na začiatku všetkých prekvapil Norbert Michelisz, ktorý sa dostal na čelo pretekov. Za ním nasledovali José María a Yvan, ktorí boli v dlhej rovinke tesne vedľa seba. Argentínčan si udržal tesný náskok pred Francúzom a piloti tímu Citroën Total sa vydali prenasledovať Michelisza.
Yvan tlačil na lídra pretekov, útočil a prinútil ho k chybe. Michelisz sa snažil brániť svoju pozíciu, otvoril pri tom priestor a Pechito sa dostal na čelo! Muller sa snažil nasledovať svojho tímového kolegu, no dostal sa do kontaktu s Micheliszom. Ten to vytlačil do štrkovej zóny a Citroën C-Elysée WTCC č. 68 sa prepadol na piate miesto. Poradie sa až do konca nezmenilo a José María López si pripísal siedme víťazstvo v sezóne! Pri výstupe na pódium sa mohol poďakovať za nesmiernu podporu fanúšikom, ktorých prišlo približne toľko ako na preteky 24 hodín Le Mans.
V celkovom hodnotení majstrovstiev sveta zväčšil Pechito svoj náskok na čele na 117 bodov a Yvan Muller postúpil na tretie miesto, s iba 7-bodovým odstupom od druhého. Medzi konštruktérmi si upevnil svoju vedúcu pozíciu Citroën, ktorý zvýšil náskok na 196 bodov.
HLASY Z TÍMU
Yves Matton (Riaditeľ Citroën Racing): „Týždeň po tom, ako Kris Meeke uspel na rely vo Fínsku, prichádza pre Citroën Racing ďalšie víťazstvo! Pre Citroën Argentína sú tieto dve víťazstvá veľkým zadosťučinením. Tento víkend sme boli svedkami veľkého tímového úsilia. Mechanici odviedli pri výmene motora vo vozidle José María Lópeza vynikajúcu prácu a ten sa im odvďačil víťazstvom pred vlastným publikom. Na tomto víťazstve má veľkú zásluhu aj Yvan. Útočením na Michelisza veľmi pomohol Pechitovi, ktorý túto situáciu naplno využil. Žiaľ, nedočkal sa odmeny v podobe umiestnenia, ktoré by si za svoj výkon zaslúžil. Pochvala patrí aj Tomovi Chiltonovi, ktorý dosiahol prvé víťazstvo pre SLR za volantom vozidla Citroën C-Elysée WTCC. Situácia v celkovom hodnotení majstrovstiev sveta je vynikajúca, no my nemôžeme poľaviť v našom úsilí.”
José María López: „Z pohľadu výsledkov to bol vynikajúci víkend. Som dojatý z toho, že sa mi opäť podarilo vyhrať pred mojimi fanúšikmi. S tímom sme sa rozhodli pre výmenu motora, pretože sme očakávali, že na tomto okruhu budeme môcť predbiehať. Otváracie preteky boli vzrušujúce. Môj Citroën C-Elysée bol vynikajúci a podarilo sa mi vybojovať niekoľko miest bez toho, aby som poškodil vozidlo. Na začiatku hlavných pretekov predviedol Norbi vynikajúci štart, takmer ako na Nürburgringu. Následne si vynikajúco bránil pozíciu. Musím sa poďakovať Yvanovi. Myslím, že bez jeho tlaku a útočenia by som zvíťazil oveľa ťažšie. Pole position, víťazstvo a piate miesto mi umožnili priblížiť sa k môjmu cieľu: tretiemu titulu v rade!”
Yvan Muller: „Pre mňa to nebol dobrý víkend. Mal som vozidlo schopné dosiahnuť na pole position, no celé podujatie poznačila moja malá chyba. Dnes som predviedol dva dobré štarty. V otváracích pretekoch som sa vďaka tomu dostal na pódium. Aj v druhých som bojoval o dobrý výsledok, no dostal som sa do kontaktu s Micheliszom, čo ma stálo druhé miesto. Zápolenie o post vicemajstra bude ešte zaujímavý, no mňa to až tak veľmi neláka. Spokojný som iba s tým, že sa mi podarilo priniesť dôležité body pre Citroën.”

KLASIFIKÁCIA
OTVÁRACIE PRETEKY
    1.    Tom Chilton (Citroën C-Elysée WTCC)
    2.    Rob Huff (Honda Civic WTCC)
    3.    Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
    4.    Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
    5.    José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
    6.    Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
    7.    Tom Coronel (Chevrolet RML Cruze TC1)
    8.    Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)
    9.    James Thompson (Chevrolet RML Cruze TC1)
    10.    John Filippi (Chevrolet RML Cruze TC1)
    11.    Thed Björk (Volvo S60 WTCC)
    12.    Grégoire Demoustier (Citroën C-Elysée WTCC)

NAJLEPŠÍ ČAS: José María López za 1’ 45’’ 994

HLAVNÉ PRETEKY
    1.    José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
    2.    Tom Coronel (Chevrolet RML Cruze TC1)
    3.    Rob Huff (Honda Civic WTCC)
    4.    Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
    5.    Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
    6.    Esteban Guerrieri (Chevrolet RML Cruze TC1)
    7.    Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)
    8.    Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
    9.    Tom Chilton (Citroën C-Elysée WTCC)
    10.    John Filippi (Chevrolet RML Cruze TC1)

NAJLEPŠÍ ČAS: Mehdi Bennani za 1’ 45’’ 899

MAJSTROVSTVÁ SVETA JAZDCOV
    1.    José María López 284 b
    2.    Tiago Monteiro 167 b
    3.    Yvan Muller 160 b
    4..    Rob Huff 157 b
    5.    Mehdi Bennani 144 b
    6.    Norbert Michelisz 143 b
    7.    Nick Catsburg 139 b
    8.    Tom Chilton 130 b



MAJSTROVSTVÁ SVETA KONŠTRUKTÉROV
    1.    Citroën 702 b
    2.    Honda 506 b
    3.    Lada 406 b
    4.    Polestar 194 b
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode