Citroën a Sébastien Loeb vstúpia v roku 2014 do seriálu FIA WTCC

02.07.2013 12:20

Značka Citroën skúmal možnosť vstupu do FIA WTCC už od začiatku parížskeho autosalónu a dnes potvrdila, že od ročníka 2014 sa stane plnohodnotným účastníkom tohto šampionátu. Citroën, držiteľ piatich svetových pohárov v automobilových disciplínach a ôsmich titulov majstra sveta v rely sa po prvý raz angažuje v okruhových pretekoch. Tento signál podčiarkuje dôležitosť automobilového športu, technologického laboratória značky a záujem v ďalšom pokračovaní jedinečného spojenia medzi značkou Citroën a Sébastienom Loebom. Zvlášť, keď je pred nimi takáto výzva.

"Ostatné mesiace sme sa v oddelení Citroën Racing venovali intenzívnemu skúmaniu možností na spustenie tohto programu," vysvetľuje Frédéric Banzet, generálny riaditeľ značky Citroën. "Šampionát WTCC poskytujznačke Citroën niekoľko podstatných pilierov: silné mediálne pokrytie, predpisy obmedzujúce rozpočty a celosvetový kalendár. Vstupom do šampionátu môžeme opäť pozdvihnúť našu Créative Technologie, no zároveň dostaneme možnosť rozvíjať povedomie o našej značke aj na podstatných a rastúcich trhoch ako sú Čína, Rusko či Južná Amerika. Musím poďakovať nášmu partnerovi Total, ktorý nás bude počas tohto nového dobrodružstva sprevádzať".

 

Vstup tímu Citroën Racing na okruhy sa bude časovo zhodovať s príchodom novej generácie zaujímavejších a príťažlivejších vozidiel. "Vstúpiť do novej disciplíny a začať s novým listom papiera predstavuje pre nás skutočnú výzvu", dodáva Yves Matton, riaditeľ oddelenia Citroën Racing. Môžeme naplno rozvinúť naše skúsenosti a schopnosti a začneme od benzínového motora 1.6 turbo s priamym vstrekovaním z modelu DS3 WRC. V našom technickom centre vo Versailles sme už začali pracovať a práce budú v nasledujúcich týždňoch pokračovať stále intenzívnejšie. Budú ich sprevádzať testy a vývoj, aby sme sa stihli pripraviť na začiatok sezóny 2014. Zostaneme však aj v rely a v roku 2013 sa budeme snažiť o čo najlepší výsledok. Vďaka intenzívnejšej spolupráci s naším partnerom Abu Dhabi ostaneme aj vo WRC, no s inou technikou a inými cieľmi".

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode