Čistenie zubov s telefónom v ruke? Žiaden zlozvyk, ale návod ako udržať chrup zdravý!

21.09.2018 15:41

Poznáte to – zubár vám na prehliadke odporučí čistiť si zuby dva krát denne po dve minúty, nevynechať žiaden zub a kefkou príliš netlačiť. Aká je realita? Prakticky stále používame na naše guľaté zuby hranaté kefky, čistenie nám trvá len asi 46 sekúnd a zuby si čistíme 5 krát silnejšie ako by bolo vhodné. Ak máte pocit, že by ste potrebovali dohľad zubného lekára denno-denne, čítajte ďalej, technologické vychytávky zasiahli už aj do tejto oblasti.

Zdravšie zuby vďaka aplikácii v telefóne!

Nesprávne čistenie zubov môže časom viesť k zdravotným problémom v oblasti ústnej dutiny, napríklad zubnému kazu alebo dokonca predčasnému vypadávaniu zubov. Aj keď si do ústnej dutiny nevidíte, moderné technológie vám pomôžu. Vďaka systému Oral-B GENIUS môžete sledovať priebeh čistenia zubov prostredníctvom aplikácie Oral-B App 4.7. Spätná väzba v reálnom čase umožní obmedziť čistenie "naslepo" a pomáha používateľom čistiť si zuby presne dve minúty v súlade s odporúčaním zubných lekárov, vyhnúť sa prílišnému tlaku pri čistení a - vďaka novej revolučnej detekcii polohy - nikdy nevynechať často zanedbávané oblasti.

 

Triky na zdravé zuby:

Čistiť zuby dostatočne dlho, príliš netlačiť a nikdy nevynechať ani stoličky: presne tak, ako to odporučil váš zubár.

 

  • Kefka rozpozná, že stoličky ste vôbec nečistili: Aplikácia sníma a rozpozná oblasti ústnej dutiny, ktoré užívateľ práve čistí, a to prostredníctvom senzorov zabudovaných priamo v kefke a prepojených so smart telefónom. Podľa výskumu pre značku Oral-B si až 80% ľudí čistí aspoň jednu oblasť ústnej dutiny nedostatočne dlhú dobu a 60% ľudí si svoje zadné stoličky nečistí buď vôbec, alebo nedostatočne dlho. Spolu s aplikáciou Oral-B App 4.7. umožňuje technológia detekcie polohy kefku a ukázať užívateľovi, ako si vyčistiť všetky oblasti v ústnej dutine rovnako a rovnomerne.

  • Čistenie zubu po zube: Kefka s patentovanou technológiou značky Oral-B čistí zub po zube a jeho guľatá čistiaca hlava sa dostane aj do ťažko prístupných miest. V porovnaní s bežnou manuálnou kefkou je výsledkom dokonalejšie vyčistenie pri každom použití.

  • Žiaden prehnaný tlak: Príliš veľký tlak pri čistení zubov patrí k hlavným príčinám poškodeniu tkaniva ďasien. Niektorí užívatelia manuálnych kefiek vyvíjajú pri čistení zubov dvakrát vyšší tlak, než sa odporúča, čo ďasnám príliš neprospieva. Táto technológia pomáha chrániť ďasná pred príliš agresívnym čistením: ak užívateľ na zuby príliš tlačí, rozsvieti sa kontrolka, automaticky sa zníži rýchlosť čistiacej hlavy a zastaví sa pulzačný pohyb. S podporným systémom Oral-B až 93% užívateľov s návykom agresívneho čistenia znížilo vyvíjaný tlak a čas strávený nešetrným čistením sa znížil až o 88%.

  • Profesionálny časovač: Nezávislý vedecký výskum naznačuje, že dôležitejšie ako dlhá doba čistenia je rovnomerné čistenie všetkých oblastí ústnej dutiny. Aj keď práve nie ste pripojení k aplikácii, profesionálny časovač Oral-B vám pomôže odmerať 30 sekúnd pre čistenie každého zo štyroch segmentov ústnej dutiny, a dosiahnuť tak celkové dvojminútové čistenie v súlade s odporúčaním zubných lekárov. Ľudia používajúci aplikáciu Oral-B si svoje zuby čistia v priemere 2 minúty a 27 sekúnd, zatiaľ čo používatelia manuálnych zubných kefiek v priemere menej ako minútu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode