Chutná a ľahká večera u vás doma

12.01.2021 11:23

Preťažili ste svoj žalúdok počas vianočných sviatkov? Vybrali sme pre vás jednoduché a zdravé recepty, ktoré sú chutné a zároveň zbytočne nezaťažujú trávenie. Ochutnajte a pripravte si sýte trojchodové menu v pohodlí domova s rodinou.

Morčací vývar s rezancami

 

Počet porcií: 4


Suroviny:

 

Vývar
2 l vody
500 g morčacích dielov na polievku
1 cibuľa
40 g zeleru
1 petržlen
1 mrkva
50 g póru
5 guľôčok nového korenia Kania
3 bobkové listy Kania
10 guľôčok čierneho korenia Kania
čerstvá petržlenová vňať

Polievka
3 lyžice masla Pilos
50 g karfiolu
½ lyžičky celej rasce Kania
50 g mrkvy
50 g petržlenu
50 g zeleru
1 cibuľa
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
3 lyžice hladkej múky Castello
100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
40 g polievkových rezancov Combino
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

 

Vývar

Do studenej vody vložíme morčacie diely, očistenú koreňovú zeleninu, korenie a varíme približne 2,5 hodiny. Hotový vývar precedíme a oberieme morčacie mäso, ktoré použijeme do polievky. Tip: Vývar bude skôr hotový, pokiaľ ho pripravíme v tlakovom hrnci.

Polievka

V hrnci s rozohriatou lyžicou masla speníme ružičky karfiolu spolu s rascou dozlatista. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Osolíme, podlejeme pripraveným vývarom a 1O minút varíme. V menšom kastróle roztopíme dve lyžice masla. Pridáme doň múku a za stáleho miešania na miernom plameni pražíme dotmava. Zmäknutú zeleninu zahustíme tmavou maslovou zápražkou a 15 - 20 minút povaríme. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu a pridáme obraté mäso z vývaru. Nakoniec vložíme vopred uvarené rezance, podľa chuti dosolíme, dokoreníme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode