Cholesterol – riziko pre vaše cievy

08.02.2017 19:13

Viete, že choroby obehového systému sú vôbec najčastejšou príčinou úmrtí na svete?

Ročne si tento druh ochorenia vyžiada vyše 17 miliónov obetí. Podľa WHO by sa však až 80% týchto prípadov dalo riešiť prevenciou. Zmerať výšku hladiny cholesterolu teraz možno aj domácim testom.
Cholesterol sa tvorí v pečeni a hrá dôležitú úlohu pri mnohých telesných funkciách, napríklad pri tvorbe bunkových membrán. Existujú dva druhy cholesterolu. "Dobrý" HDL cholesterol je užitočný, pretože odvádza cholesterol z ciev do pečene. Takzvaný "zlý" LDL cholesterol sa v prípade nadbytku usádza na stenách ciev a postupne ich upcháva. Jeho zvýšená hladina je rizikový faktor vzniku kôrnatenia tepien (aterosklerózy), ktoré zhoršuje krvné zásobenie srdcového svalu a nakoniec môže viesť až k uzavretiu ciev a k srdcovému infarktu. Test Veroval vám prezradí celkovú hladinu cholesterolu v krvi. Vysoký cholesterol nebolí, ale prevencia a zodpovedný prístup k vlastnému zdraviu môžu predĺžiť život aj o desiatky rokov.


Osobné diagnostické testy Veroval možno vykonať pohodlne a veľmi jednoducho v domácom prostredí. Výsledky sú rýchle a ich presnosť je porovnateľná s laboratórnymi testami. V prípade testu Veroval Cholesterol potrebujete iba jednu kvapku krvi, ktorú odoberiete pribalenou lancetou. Krv nakvapkáte na testovacie koliesko a o do troch minút môžete odčítať výsledok.


"Výhodou testu je, že takmer okamžite a v domácich podmienkach získate cennú informáciu, či sú vaše obavy opodstatnené a je potrebné vyhľadať lekára, alebo je všetko v poriadku," vysvetľuje Markéta Pilná, produktová manažérka spoločnosti HARTMANN - RICO a dodáva: "V prípade pozitívneho výsledku by mala nasledovať neodkladná návšteva lekára, ďalšie vyšetrenia a stanovenie diagnózy a liečebného procesu."
 

      5 dôvodov pre domáci test Cholesterol
1. Diagnostická metóda vhodná pre všetky vekové kategórie (aj deti)
2. Rýchlosť výsledku – len 3 minúty
3. Možnosť diskrétneho prevedenia v pohodlí domova
4. Prevencia v období mezi klasickými prehliadkami u lekára
5. Presnosť viac než 96 %

"S vysokým cholesterolom zápasí stále viac ľudí, žiaľ výnimkou nie sú ani veľmi mladí ľudia. Je dôležité nepodceňovať prevenciu a pravidelne hladinu cholesterolu v krvi sledovať. Tu môže byť nápomocná práve domáca diagnostika," vysvetľuje MUDr. Jana Bendová, všeobecná lekárka pre dospelých.


Každý domáci test Veroval obsahuje návod s podrobnými inštrukciami, ktoré vás testovaním prevedú krok po kroku. K všetkým druhom testov tohoto radu sú k dispozícii aj inštruktážne videá na webe http://veroval.info/sk-SK a Youtube kanáli spoločnosti HARTMANN - RICO. Domáci test Veroval Cholesterol je voľne dostupný v lekárňach a predajniach zdravotníckych potrieb za odporúčanú cenu 14,79 eur.


Z akých domácich testov Veroval® môžete vyberať?
HARTMANN - RICO predstavuje na slovenskom trhu najširšie spektrum diagnostických testov pre domáce použitie. K už známemu CRP testu, ktorý sa používa pre rozlíšenie vírusovej a bakteriálnej infekcie, je teraz k dispozícii deväť ďalších testov Veroval: Zistenie alergie, Zistenie borélií z kliešťa, Neznášanlivosť lepku, Zápal močových ciest, Zistenie nedostatku železa, Prevencia črevných ochorení, Prevencia žalúdočných ochorení, Cholesterol a Mužská plodnosť.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode