Chémia lásky v MX-5

25.08.2018 11:40

Johnny Mečoch – tanečník, choreograf a šofér, ktorý má rád v lete kabriolety, v ktorých zažíva chémiu lásky. O jeho živote, práci a zážitkoch za volantom sa práve teraz dočítate. :)

Tak nejako ste sa z médií vytratili hoci o vás viem, že máte hip-hopovú školu v Seredi a ste stále v centre diania aj po popularite Miliónového tanca v roku 2005, ktorý vám otvoril dvere do oveľa väčšieho šoubiznisu. Aký je váš život dnes?

 

Dnes sa mi darí oveľa viac a do veľkej miery aj preto, že som spomalil svoj život a robím prácu s nadšením a radosťou. Mám tanečný cieľ vychovať ďalšiu generáciu hip-hopových tanečníkov a preto mám tanečnú školu v Seredi odkiaľ pochádzam. Venujem sa tanečnej skupine The Gentlemans, s ktorou robíme striptíz pre dámy zábavnou formou. Samozrejme úplná nahota je skrytá, ale zostáva určitá túžba a predstava. Takže môžete nás vidieť na rôznych párty, firemných večierkoch, dokonca veľa projektov moderujem.

 

Predtým ste mali ťažšie obdobie „ulice“, prežili ste vrcholy a pády vo svojom živote...to je ako s tou hudbou, aby ste ju do hĺbky pochopili?

 

Naozaj som chcel dokonale splynúť s hudbou, ale boli aj temné obdobia, s ktorými som sa nejaké obdobie trápil a prešiel spoločenským bahnom... zažil som skutočne všetko...vrcholy i pády. Tancoval som v zahraničí a naozaj som robil čokoľvek. Bol som na Broadway v New Yorku, trénoval som s rôznymi lektormi na svetovej úrovni a všetko ma posunulo ďalej.

 

Na Pezinskej Babe ste nedávno točili detský klip Supertanečník a páči sa mi, že sa venujete mladej generácii. Svoj tanečný talent dávate ďalej a to mi je veľmi sympatické. Dokonca ste sa zúčastnili tábora detí z Detských domovov a učili ste ich tancovať hip-hop...bolo to milé...

 

Robím to rád. Hľadám a učím talenty, z ktorých sa snažíme urobiť superhviezdy a o tom je aj ten projekt Supertanečník. K tomu vychádza aj cédečko a devedéčko. Treba si pomáhať, keď cítim nejakú tanečnú predispozíciu u detí, tak ju zveľaďujem a rozvíjam. Tento klip je edukačný (výchovný) s pekným textom pre deti a verím, že každého osloví. Áno, mám rád deti aj tie z DD. Prvýkrát som sa o tábore dozvedel a neváhal som prísť, pretože ani na tieto deti by sme nemali zabúdať. V podstate som sa tam s vami zoznámil...:)

Johnny, pochádzate zo Serede a predpokladám, že tam spadajú vaše zážitky so šoférovaním. Vieme sa vrátiť do tých čias, keď ste prvýkrát sadli za volant?

 

Moja mama pochádza z dedinky Sasinkovo a tam som ako chlapec vyrastal. Okrem tanca ma to ťahalo k šoférovaniu a tak ma otec brával do poľa a učil ma tam šoférovať. Na oranžovej Škode 105 L..., „ulicovo“ sme ju volali žehlička, lebo tak vyzerala. Časom sme ju prestriekali na zeleno, lebo v tej dobe sme chceli byť viac „cooloví“. Bol to taký hit, že sa autá prestriekavali. Ako decko sme so žehličkou a rodičmi precestovali po mnohých dovolenkách. To boli moje začiatky šoférovania.

 

Aký model ste mali, keď ste si už mohli dovoliť kúpiť prvé auto podľa svojich snov?!

 

Čierny Seat Leon! Malo to okolo 180 koní, bolo to načípované a vpredu to malo stroboskopy, ktorých pustením som svietil ako policajné auto a ostatné autá sa mi uhýbali. Mohol som sa rýchlejšie presúvať ako ostatní. Leona som mal rád a nevedel som sa s ním rozlúčiť, ale koniec toho auta sa ukončil v lese, lebo dotyčný, ktorý ho kúpil, tak nechcel zraziť srnku a s Leonom to zvrtol do lesa a ...

 

Predsa len zážitky s prvým autom museli byť a Leon bol pútačom aj pre našich policajtov, ktorí vás určite zastavili aspoň na bežnú prehliadku alebo sa mýlim?

 

Zastavili ma raz, že som vysvietený, ale mal som na nich takú dobrú fintu. Väčšinou som chodil vystupovať s krásnymi dievčatami a vtedy som sa tváril, že neviem, prečo mi tie stroboskopy svietia. V tej chvíli moje tanečníčky stiahli okná a začali s nimi príjemne koketovať. Dobrá nálada, milé úsmevy dám i pokora spôsobili, že nás pustili, takže stroboskopy som potom už toľko nepoužíval.

Nehoda v zimnom období sa pritrafila?

 

Mne nie, ale Rytmusovi. Dal som mu zašoférovať Leona a prišli sme do dediny. Išli sme zlým smerom, tak sme sa mali otočiť, ale Patrik sa chcel otočiť ako vo filme o 180 stupňov, čo aj urobil. Cesta bola zasnežená, otočil sa na ručnej a strhol volant. Práve v tom čase nás predbiehala dodávka a do nás nabúrala. Športová edícia môjho nárazníka na Leone dostala riadne zabrať a mňa to vtedy veľmi bolelo...

 

Júj, tak to boli riadne škrabance, čo?

 

Mal som za život zopár škrabancov na aute i na duši, ale o tom je život. Raz do mňa napálila jedna pani, ale nič sa nám nestalo a našťastie sa plechy dali opraviť. Raz mi za stieračom nechal jeden pán telefónne číslo, keď mi oškrel auto. V dnešnej dobe je to skôr rarita, keď niekto niečo také urobí. Vtipné bolo, že sme zistili, že sme spolu chodili do školy a s jeho ženou do škôlky. Veľmi milé stretnutie...

 

V Amerike vás nefascinovali obrovské cesty, ktoré neboli také rozbité ako u nás?

 

Presne tak, ale neviem či by boli oni spokojní, keby prišli k nám jazdiť. Tam ma vždy niekto vozil a nemal som potrebu jazdiť. Mali sme objednané džípy a prémiové značky, lebo sme robili dlhšie trasy ako bolo Miami, Los Angeles a New York. Zažil som tam také kolóny, o ktorých sme tu ani nechyrovali. Väčší zážitok a iná logika jazdenia bola v Ázii na ľavej strane, tak to som mal chvíľu hokej, kým som to všetko pochopil, ale bola to výzva a naučil som sa.

Dvojlitrový benzínový štvorvalec Mazda MX-5 RF je letnou lahôdkou na leto, ale je aj trhačom asfaltu. Zapôsobil na vás tento model s pevnou sklápateľnou strechou v najvyššej výbave Revolution takisto?

 

Malý roadster na mňa pôsobí tak, ako má leto vyzerať. Sexy a slobodne. Je to taká chémia lásky ako pri stretnutí dvoch ľudí, keď hrá chémia v podobe vzájomnej príťažlivosti svoju rolu, tak to je aj s MX-5! Sexy svieži dizajn, moderný interiér a dobrý podvozok, ktorý sedel v zákrutách ako „ukovaný“. Benzínový dvojliter Skyactiv dával poriadne emócie počas jazdy a160 koní to len potvrdzovalo. Zvuky výfukov boli skvelým doprovodom. Manuálna prevodovka so šiestimi stupňami sa ľahko ako po masle prehadzovala a do tohto typu auta si inú ani neviem predstaviť, to je ako tanečnicu držať v náručí a viesť ju, potom ten tanec stojí za to. Vietor vo vlasoch, slobodu a voľnosť si užijú v RF-ku sexy dámy, muži i tí, čo majú už veľké deti a chcú zažiť druhú mladosť. Pre mňa bolo jazdenie s MX-5 ako milovanie sa s nádhernou ženou...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode