Chcete žiarivú pleť? Doprajte jej cukrový peeling!

22.04.2021 14:01

Ak vaša pleť pôsobí unavene a bez jasu, na príčine môže byť aj nedostatočná exfoliácia odumretých buniek na jej povrchu. Tých sa síce pokožka zbavuje prirodzene aj sama, približne v 28-dňových cykloch, no s pribúdajúcim vekom sa tento proces spomaľuje a interval predlžuje. Rýchlejšej obnove pokožky preto pomôže pravidelné používanie peelingov, ktoré ju zjemnia a rozžiaria.

Už dávno neplatí, že exfoliačný účinok peelingu je priamo úmerný veľkosti častíc, ktoré majú zabezpečiť tzv. abrazívny účinok. Naopak, odborníci upozorňujú, že veľmi drsné častice môžu pleti skôr uškodiť ako pomocť, pričom najmä citlivá pokožka môže reagovať na ich použitie podráždením. Medzi najobľúbenejšie dnes patria cukrové peelingy, ktorých exfoliačné účinky zabezpečujú jemné kryštáliky cukru, ktoré sa pri kontakte s vodou postupne rozpúšťajú. Ich pravidelné používanie zlepšuje prekrvenie pleti, vďaka čomu je jemnejšia, pružnejšia a žiarivejšia. Účinky cukrového peelingu prospievajú aj problematickej pleti, ktorú zbavuje nečistôt aj nadbytočného kožného mazu. Kryštáliky cukru pomáhajú tiež redukovať póry a minimalizujú tvorbu čiernych bodiek.

Na tvár aj pery

Tri nové peelingy určené na tvár a pery pribudli aj do ponuky Dermacol. Podobne ako v prípade obľúbených telových peelingov značky, aj tieto boli vyvinuté tímom brnenskej fabriky Dermacol. Okrem rozpustných kryštálikov cukru obsahujú aj na jemno pomleté čiastočky zo škrupiniek marhuľových jadierok. Ich receptúra zahŕňa tiež kvalitný konopný olej lisovaný za studena a marhuľový olej, ktoré pomáhajú obnoviť prirodzený ochranný mikrofilm a zvyšujú odolnosť pokožky voči negatívnemu pôsobeniu okolitého prostredia. Peelingy sú bez silikónov a parabénov a sú vhodné aj pre citlivejšiu a suchšiu pleť. Vyrábajú sa v troch variantoch.

Detoxikačný cukrový peeling snúbi neodolateľnú vôňu hrozna a limetky s bohatým zložením, ktoré zlepšuje prekrvenie pleti aj jej textúru. Extrakt z čaju matcha s rastlinným komplexom získaným lisovaním za studena zo sedmokrásky a slamienky talianskej podporujú detoxikáciu pleti.

Detoxikačný cukrový peeling na tvár a pery s vôňou hrozna a limetky, Dermacol – 5,69 eur/50g

 

Revitalizačný cukrový peeling s vôňou šťavnatého manga obsahuje panthenol a extrakt z nechtíka lekárskeho. Pri pravidelnom používaní zbavuje pleť sivého tónu, oživuje ju a pomáha k jej revitalizácii. Účinok všetkých látok znásobuje komplex vitamínov A, E a F.

Revitalizačný cukrový peeling na tvár a pery s vôňou manga, Dermacol – 5,69 eur/50g

 

Antistresový cukrový peeling obsahuje pomarančový olej a brusnicový extrakt, ktoré zanechávajú pleť jemnú a žiarivú. Vôňa rebarbory poteší zmysly a odstráni pocit napätia.

Antistresový cukrový peeling na tvár a pery s vôňou rebarbory, Dermacol – 5,69 eur/50ml

 

TIP Dermacol

Ak chcete dosiahnuť želaný efekt sviežej a žiarivej pleti, zaraďte používanie peeelingu do pravidelnej kozmetickej rutiny 2-krát týždenne. Peeling aplikujte na vyčistenú a suchú pleť a krúživými pohybmi masírujte tvár a pery, až pokým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Na záver tvár opláchnite vodou, osušte a aplikujte bežný hydratačný krém alebo sérum.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode