Chcem jazdiť iba na automate...

03.04.2021 12:19

Mladý herec Peter Ondrejíčka o divadle, filmoch, zájazdovom cestovaní, nepríjemnom taxikárovi a elektromobilite. Prvýkrát si vyskúšal nový model Renault Zoe a videa si môžete pozrieť práve tu:

 

Si rok po vysokej škole a mal si pekne našliapnuté vo svojej hereckej kariére a dokonca si natočil aj nejaké filmy. Povieš nám viac o sebe?

 

Už počas VŠMU som hosťoval a dva roky to bolo v divadle GunaGU. Natočil som tri filmy a práve teraz v marci mala byť premiéra filmu Správa v réžii Petra Bebjaka. Ešte som hral mafiánského poskoka vo filme Na prah a vo filme Svetlonoc v réžii Terezy Nvotovej. Tam sa mi páčilo, že sme jazdili na štvorkolkách. A potom prišla pandémia a stihol som skúšať v Radošinskom naivnom divadle a nakoniec sa to všetko zastavilo.

Máš aj nejaké zaujímavé storky z divadla alebo z cestovania zo zájazdových predstavení?

 

S divadlom GunaGU sme boli na zájazde v Rumunsku. Kolegyňu bolo treba rýchlo odviezť na letisko, aby stihla lietadlo, tak sme zavolali taxík. Prišiel čávo a viezol nás po dedine rýchlosťou asi 130km/h, ale nevedel šoférovať. Kolegynka pomaly začala plakať, tak som vodičovi ukázal na translátore, aby spomalil. Nechcel ísť na diaľnicu a my sme za začali báť, že to nestihneme. Nakoniec sme to stihli len tak tak. Som rád, že sme sa nevybúrali, ako sme v tom aute lietali! Trasu sme išli cca. 500 km.

 

Ako ti pripadá Rumunsko ako krajina...je podobná Slovensku?

 

Rumusko a ich cesty mi pripadá ako Slovensko cez balkánsky filter...všade tam trčali káble, oni ich nedávali do stien. Všetky káble boli zatočené na stĺpoch a domoch. Až som mal pocit, že som niekde v Hong Kongu. Mali tam zemetrasenie a neskôr tam Ceaušescu postavil takú panelákovú sieť rímskym slohom. Hrozne vznešene, oblúky a pritom to boli paneláky. No a tá reč ...akoby z iného sveta. Na cestách bolo vidieť jazdiť dacie.

Máš aj zlú skúsenosť s nejakým vodičom, ktorého si stretol v premávke?

 

Nepríjemnú skúsenosť mám s taxikárom Uberu. O siedmej hodine ráno veľa nechýbalo a mohla biť mela... Taxikár zaparkoval pozdĺžne medzi autá a nemal ani taxi na streche a nevedel som, kde zaparkoval. Volal som mu a on zatrúbil. Nastúpil som do auta a povedal som mu, že mohol dať auto na blikačky, aby som ho videl. Zrazu bol hustý a začal sa vulgárne vyjadrovať. Bol som taký naštartovaný, že sme sa vonku skoro pobili. Normálne som naňho podal sťažnosť na Uber a ozvali sa mi s tým, že som dostal 20 % zľavu...

Čo hovoríš na ženské parkovanie?

 

Je to individuálne, lebo moja mamina dobre parkuje, ale mám iný zážitok. Objednal som si telefónom jedlo a čakal som, kým mi ho donesú. Slečne som povedal, že idem von a ona zatiaľ parkovala predo mnou, kde bolo voľné miesto. No a stihla mi odstreliť späťák a oškreť celý bok. V papučiach som na ňu pozeral, ako mi devastovala auto. Normálne ma prešla chuť do jedla. Ospravedlnila sa a na otazku, či vie, komu oškrela auto, tak odpovedala, že super, aspoň vás tu hneď mám...

Viem, že máš Renault Scénic a momentálne testujeme elektrický model Renault Zoe. Aký máš vzťah k elektromobilom?

 

Elektrické autá sa mi vždy páčili a teraz vidím nielen Renault v elektrickom prevedení, ale aj vlajkové lode prémiových značiek. Človek sa zamyslí, že to je budúcnosť a za pár rokov určite bude prepracovanejšia a dostupnejšia infraštrutúra nabíjacích staníc ako je dnes. Keby som mal garáž a môžem v noci nabíjať, tak je to pohodlnejšie ako v obchodných centrách či niekde na sídlisku, kde tých nabíjacích staníc veľa nie je...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode