Cez pol sveta s novou generáciou Mazdy3

23.07.2013 09:51

 

  • Najnovší kompakt značky Mazda vyrazil na 15 000 km dlhú cestu z Hirošimy na autosalón vo Frankfurte
  • Nový model, ktorý v plnej miere využíva techniku SKYACTIV, sa v Európe začne predávať na jeseň tohto roku

 

 Mazda bola vždy vyhlásená spoľahlivosťou a robustnosťou svojich produktov. A nová Mazda3 nepredstavuje výnimku. Na dôkaz jej odolnosti Mazda vyslala osem vozov na veľmi neobvyklú testovaciu jazdu - 15 000 km z Hirošimy na autosalón vo Frankfurte nad Mohanom po vlastnej osi.

 

Účastníci výpravy s oficiálnym názvom „Mazda Route3 - Hirošima to Frankfurt Challenger Tour 2013“ prekročí deväť časových pásiem a precestujú Rusko, Bielorusko aj Poľsko. Do Frankfurtu dorazia 7. septembra, v deň začatia autosalónu. Priebeh výpravy možno sledovať na webe www.mazdaroute3.eu, kde budú pribúdať fotografie a videá z cesty.

 

Je to už tretíkrát, kedy sa vozidlá Mazda vydávajú na tak extrémnu testovaciu jazdu. V roku 1977 išli z Japonska do Frankfurtu nemeckí reportéri s dvojicou hatchbackov Mazda 323. Expedícia bola úspešne zopakovaná ešte v roku 1990, tentoraz so štyrmi vozidlami Mazda 626. A teraz v ich šľapajách vyrazí najmodernejší kompaktný model značky Mazda.

 

Japonské more prekonajú vozidlá na lodi. Po vylodení vo Vladivostoku, ktorý je najväčším ruským prístavom v Pacifiku, začiatkom augusta bude mať výprava pred sebou sedem etáp o priemernej dĺžke 2100 km. Každá z nich zaberie tri až šesť dní. Novinári, bloggeri a priaznivci značky Mazda z rôznych kútov sveta tak budú mať dostatok príležitostí spoznať novú Mazdu3 v najrôznejších podmienkach a navyše sa po ceste zoznámiť s miestnou kultúrou a zvykmi.

 

Všetky vozidlá Mazda3, ktoré sa cesty zúčastnia, majú pod kapotou benzínový motor SKYACTIV-G 88 kW s hladkou a presnou manuálnou prevodovkou SKYACTIV-MT.

 

Príjazdom do Frankfurtu akcia neskončí. Pre návštevníkov autosalónu budú na špeciálnej vonkajšej výstavnej ploche pripravené najrôznejšie aktivity.

 

Nová Mazda3 vznikla s cieľom prekonať všetky očakávania. Je navrhnutá v úchvatnom štýle „KODO - Duša pohybu“, využíva vyspelé technológie SKYACTIV a má úplne novo navrhnutý interiér. V súlade s tradíciami značky sa vyznačuje skvelými jazdnými vlastnosťami, vysokou úrovňou bezpečnosti a kvalitným spracovaním. Zákazníci sa môžu rozhodovať medzi tromi zážihovými motormi SKYACTIV-G a vznetovým SKYACTIV-D. Všetky pohonné jednotky však ponúkajú vynikajúcu kombináciu dynamiky a hospodárnosti. Nová Mazda3 nemá za cieľ nič menšieho než byť jedným z najlepších modelov v európskej nižšej strednej triede.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode