Cestovanie s najmenšími ratolesťami

07.01.2012 17:12

 Malé deti radi cestujú autom, ale rodičia musia mať more trpezlivosti a vymyslieť  pre nich vhodný „cestovný program.“

Blížiace sa sviatky bývajú aj v znamení rôznych rodinných stretnutí a návštev, za ktorými cestujeme spoločne so svojimi deťmi.

Cestovanie je dnes nutnosťou a my si ani nevieme predstaviť, že by to mohlo byť inak. Rodičia cestujú za prácou, vozia svoje ratolesti  do škôl, na rôzne krúžky aj na návštevu k starým rodičom.

V aute s deťmi

Pri cestovaní s deťmi je už povinná autosedačka, ktorá garantuje bezpečnosť dieťaťa pri mnohých nepredvídateľných situáciách.  Na našom trhu je už vidieť bohatý výber kvalitných autosedačiek, ktoré sú pohodlné a v peknom dizajne, aby sa páčili malým cestovateľom. Veľakrát aj dospelí zabúdajú na bezpečnostné pásy. Deti veľmi rýchlo reagujú a poukazujú na nedostatky rodičov, ktorí nie vždy sú pre nich „vzorom.“ Byť kladným príkladom hovorí za všetko!

Pohodlie na cestách

Obavy na cestách vznikajú, keď naší najmenší cestujúci potrebujú nakŕmiť alebo prebaliť. Vtedy sa treba o hygienu postarať na benzínových pumpách. Aj tu je háčik, že nie všetky pumpy sú vybavené prebalovacími pultami, ktoré uľahčujú mamičkám postarať sa o hygienu ich detí. Nezabudnite so sebou vziať dostatok jednorázových plienok, vlhkých kapesníkov a suchého oblečenia. Mohlo by sa stať, že by ste veľmi radi vymenili svoje auto za suché oblečenie alebo fľašu mlieka pre Vaše dieťa! Na dlhšiu cestu je vhodné pripraviť program ako napr. nová hračka, obrázková knižka. Kým sa dieťa neunaví a nezaspí  je dôležitý čas, aby sa zabavilo a neunavovalo spolucestujúcich.

Zima na slniečku

Je doba sychravého počasia, krátkých dní a vo väčších mestách aj obdobie smogu. Pokiaľ  sa dá z práce odísť na pár dní, tak urobte svojím deťom klimatickú zmenu, ktorá môže priaznivo ovplyvniť zdravotný stav Vášho potomka. Nehovoríme o alergikoch a astmatikoch, ktorí by sa mali častejšie nachádzať v čistejšom prostredí hôr  alebo aspoň u babky a dedka na dedine. V dnešnej dobe pre niektorých nie je problémom v zime vycestovať za teplom, slnkom a morským vzduchom na juh.

Cestovanie je zábava

Cestovanie s dieťaťom sa môže stať zábavou ak nezabudneme na všetky eventuality, ktoré sme spomínali. Vzahraničí nezabudnime na poistenie a nemôžeme sa ničoho báť. V prípade náhlych a nečakaných problémov sa určite nájde dosť ochotných ľudí, ktorí Vám radi pomôžu...

 

Autor: Alena Chorvatova

 

 

  

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode