Český prezident jazdí vozidlom ŠKODA Superb

12.03.2013 09:34

 

Česká ŠKODA Superb Laurin & Klement bude služobnou limuzínou prezidenta Českej republiky Miloša Zemana

Od apríla budú súčasťou prezidentskej flotily celkovo tri vozidlá ŠKODA Superb

 

Novo zvolený prezident Českej republiky Miloš Zeman bude jazdiť vozidlom ŠKODA Superb. Ako štátnická limuzína bude slúžiť čierny Superb v špičkovej výbave Laurin & Klement. Vlajkovú loď značky ŠKODA využil Miloš Zeman už pri ceste na svoju inauguráciu 8. marca 2013. Prezidentská flotila bude navyše od apríla rozšírená o ďalšie dve vozidlá ŠKODA Superb.

Veľmi nás teší, že aj nastupujúci prezident Českej republiky Miloš Zeman bude používať vozidlo značky ŠKODA,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Skutočnosť, že hlava štátu bude jazdiť vozidlom značky ŠKODA, nás napĺňa hrdosťou a dokazuje tesné spojenie značky s Českou republikou. Superb je vlajkovou loďou značky ŠKODA a je symbolom vysokej technickej úrovne Českej republiky,“ dodáva Vahland. „Všetci zamestnanci spoločnosti ŠKODA sú hrdí na to, že aj v 118-tom roku existencie automobilky bude prezident republiky jazdiť vozidlom značky ŠKODA.

Už v 30. rokoch vyrábala ŠKODA pre náročných zákazníkov model Superb. Od roku 2001 Superb opäť kraľuje modelovej palete. V uplynulom roku sa na celom svete pre model ŠKODA Superb rozhodlo približne 110 000 zákazníkov. Na svetových trhoch je tento automobil synonymom kvality Made in Czech Republic.

Novou prezidentskou limuzínou je ŠKODA Superb v najvyššej špecifikácii Laurin & Klement. Vozidlo v čiernej metalickej farbe Magic je poháňané benzínovým motorom 3,6 FSI V6 s výkonom 191 kW v kombinácii so šesťstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Pri príležitosti inaugurácie pôjde prezidentský Superb na 18" kolesách Sirius v tmavom prevedení. V bežnej prevádzke bude vozidlo jazdiť na 17" kolesách.
Nastupujúci prezident Miloš Zeman jazdí na vozidlách ŠKODA dlhé roky aj v súkromnom živote.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode