Český prezident bude jazdiť na novom vozidle ŠKODA Superb

20.06.2013 13:04

l.Prvý zákaznícky exemplár kompletne prepracovanej vlajkovej lode značky ŠKODA bude novou prezidentskou limuzínou

l.Tri vozidlá typu ŠKODA Superb v prezidentskej flotile

l.ŠKODA Superb – automobilová tradícia z Českej republiky

 

Bratislava, 19. jún 2013 – Modernizovaná ŠKODA Superb sa krátko pred uvedením na trh stáva tiež českou štátnickou limuzínou. Ako prvý zákazník bude s najsilnejším a najexkluzívnejším sériovým automobilom českej produkcie jazdiť prezident Českej republiky Miloš Zeman. Prezident bude používať vlajkovú loď značky ŠKODA, model Superb Laurin & Klement čiernej farby.

Vozidlom ŠKODA Superb sa  Miloš Zeman viezol už na svoju inauguráciu v marci tohto roka. Tento prezidentský automobil teraz nahradí úplne prepracovaný model. V prezidentskej flotile sú celkovo tri vozidlá ŠKODA Superb.

Sme hrdí na to, že prvý zákaznícky exemplár nového Superbu bude v službách českej hlavy štátu,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Nové vydanie vlajkovej lode opäť potvrdzuje vysokú technickú úroveň Českej republiky,“ hovorí Vahland.

Novou prezidentskou limuzínou je vozidlo ŠKODA Superb v špičkovej verzii Laurin & Klement. Automobil v odtieni laku „Black Magic“ s perleťovým efektom poháňa benzínový vidlicový šesťvalec 3,6 FSI s výkonom 191 kW.

Exkluzívne vozidlá značky ŠKODA boli ako štátnické limuzíny používané aj predchádzajúcimi prezidentmi. Už prvý československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk jazdil od roku 1926 legendárnym vozidlom ŠKODA Hispano Suiza, automobilom svetového ohlasu, poháňaným šesťvalcom s trvalým výkonom 100 konských síl.

Prvé vozidlá typu Superb vyrábala ŠKODA pre náročných zákazníkov v tridsiatych rokoch minulého storočia. Od roku 2001 Superb opäť kraľuje modelovej palete značky ŠKODA. V minulom roku sa pre vozidlo ŠKODA Superb na celom svete rozhodlo približne 110 000 zákazníkov. Na trhoch po celom svete je tento automobil stelesnením kvality z Českej republiky.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode