Česko po prvýkrát hostí prestížny medzinárodnej zraz historických vozidiel Peugeot

17.04.2018 08:00

Prvýkrát vo svojej histórii zavíta prestížny medzinárodný zraz historických vozidiel Peugeot "International L'Aventure Peugeot Meeting" do Českej republiky. Od 8. do 10. júna 2018 bude v Prahe, Plzni, ale aj na ďalších miestach Česka k videniu zhruba stovka exkluzívnych veteránov francúzskej značky od majiteľov z celej Európy združených do asociácie, ktorú zastrešuje nielen samotná francúzska automobilka, ale je podporovaná priamo aj rodinou Peugeot.

Pre všetkých milovníkov automobilovej histórie sa druhý júnový víkend naskytne jedinečná možnosť, ktorá sa v Česku zrejme už nebude opakovať. Praha, ale aj ďalšie miesta Českej republiky, budú totiž hostiť prestížne medzinárodné stretnutie členov asociácie L'Aventure Peugeot, ktorí k nám zavítajú na svoj tradičný každoročný zraz. V uplynulých rokoch sa táto akcia konala napríklad v holandskom Oosterbeek či francúzskom Bordeaux. V Česku sa uskutoční už 26. ročník tejto mimoriadne významnej udalosti s celoeurópskym presahom, ktoré sa zúčastňujú majitelia historických Peugeotov nielen z Francúzska, ale aj z Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Belgicka či Luxemburska. Pribudnú k nim však tiež vybraní českí zástupcovia z radov zberateľov, ktorí prepadli láske k historickým vozidlám tejto francúzskej značky.

"Som skutočne nadšený možnosťou usporiadať takto významnú akciu v Českej republike. Českí fanúšikovia môžu vďaka tomu uvidieť skvosty a ikonické modely z takmer stotřicetileté histórie výroby automobilov pod značkou Peugeot, a to inak, než v múzejnom prostredí - v pražských uliciach i na českých cestách. Všetky srdečne pozývam, aby sa na túto neopakovateľnú udalosť prišli pozrieť. Táto akcia je ukážkou sily značky Peugeot, jej bohatej histórie a hodnôt, ktorými sú vysoké nároky, radosť z riadenia a elegancie. Úspechy nových modelov Peugeot 308 a 3008 (obaja ocenenej titulom Auto roka), 2008, 5008 a čoskoro nepochybne aj modelov Rifter a 508, značka Peugeot potvrdzuje svoj cieľ stať sa najlepšou značkou v rámci výrobcov širokej škály vozidiel vysokej kvality. Leví sila vás ani v budúcnosti neprestane prekvapovať! "Hovorí Olivier Parry, generálny riaditeľ značiek Peugeot, Citroën a DS v Českej republike.

Víkendový program je atraktívny nielen pre účastníkov, ale aj pre divákov, ktorým sa na viacerých miestach otvára jedinečná možnosť vidieť historické vozidlá značky Peugeot, ktoré sú inak po väčšinu roka starostlivo uskladnené v garážach majiteľov či v rôznych zbierkach naprieč Európou. Prvým miestom, kde bude možné uvidieť prehľadne celé štartové pole, je pražskej Dvořákovo nábrežie za Rudolfinom, kam účastníci zavítajú v sobotu 9. júna zhruba v 10 hodín a ich vozy tu budú vystavené na obdiv po dobu približne dvoch hodín. Následne sa posádky presunú po trase dlhej zhruba 40 kilometrov do pražského hotela Pyramida a po obede vyrazia na najdlhšiu etapu rallye (cca 90 km) z Prahy na Zámok Zbiroh. Počas tejto jazdy pre nich na trase bude pripravený po vzore významných zahraničných podnikov test presnosti, ktorý sa budú snažiť zvládnuť s presnosťou na stotinu sekundy. Večerný spoločenský program na Zámku Zbiroh zahŕňa aj hodnotenie súťaže elegancie z prihlásených vozidiel. V nedeľu v 10 hodín dopoludnia vyrazia posádky v polminútových intervaloch na poslednú etapu, ktorá je zo Zbirohu privedie počas 40 kilometrov do Plzeňského pivovaru, kde sa očakáva hojná divácka účasť. Tu tiež prebehne záverečné slávnostné vyhlásenie a ocenenie úspešných tímov. Celá akcia skončí približne o tretej hodine popoludní.

Asociácia Aventure Peugeot bola založená v roku 1982 Pierrom Peugeotom, ktorý chcel týmto krokom vytvoriť priaznivé podmienky pre ostatných kluby a organizácie, ktoré sa venovali histórii značky Peugeot, a poskytovať im zodpovedajúce služby. Jeho projekt sa v priebehu desaťročia dynamicky rozvíjal nielen vďaka práci dobrovoľníkov, ale aj s významnou podporou skupiny PSA. V roku 2015 sa asociácia premenovala na Aventure Peugeot Citroën DS, jej prezidentom je Xavier Peugeot (syn Pierra Peugeota) a táto nezisková organizácia sa aj naďalej stará o uchovanie historického odkazu všetkých troch značiek s cieľom predstaviť ho čo najširšej verejnosti. Tohtoročným najviditeľnejším dôkazom tejto snahy je aj International L'Aventure Peugeot Meeting konaný v Prahe.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode