Červené žihadlo

02.08.2015 10:26

Slovenská speváčka Mária Čírová si užila na bratislavských cestách retro vo dvojici s Mini Cooper S

Rada by som vedela, či teraz v lete hráte na koncertoch alebo skôr dovolenkujete s rodinkou?

Väčšinou s kapelou hráme cez víkendy aj teraz v lete. V autguste mám 11 verejných koncertov, v septembri tiež niečo chystám a v novembri mi začína turné, ktoré končí pred vianocami v decembri. V januári by sme si dali dovolenku, aby sme úplne vypli.

Na MISS Slovensko 2015 ste jazdili na hereckom koni El Niňo zo seriálu Divoké kone. Bolo pre vás náročné zvládnuť prvky pred množstvom divákov?

Na koni som sedela naposledy, keď som mala 15 rokov. Teraz som mala iba dva týždne, aby som koňa zvládla tak ako mám. Vysadnúť, otočiť, zosadnúť a nacvičiť to do bodky, tak to nebola sranda. Som si povedala, že keď som to režisérovi sľúbila, už to musím dať. Prišli aj otázky, či kôň netrpel, ale vôbec, je to herecký a kaskadérsky kôň a dennodenne zvyknutý na kameru, na svetlá. Na skúškach sme trénovali aj potlesky a vedela som ho dobre ovládať. El Niňo to vedel tiež, bol tam súzvuk a som rada, že sa to divákom páčilo.

Je ťažšie ovládať živé kone alebo kone pod kapotou? Kedy vás zaujali tie „motorové kone?“

Určite je ťažšie ovládať živé zviera ako tie kone pod kapotou. Tie som obdivovala od deviatich rokov, kedy som sedela na tatinových kolenách a na krátku vzdialenosť šoférovala. Hhneď som vedela, že ma to bude v živote baviť. Mali sme rodičovskú Škodu Favorit, neskôr veľké osemmiestne Mitsubishi. V sedemnástich som si urobila vodičák, ale stala sa mi nepríjemná vec čo sa týka vodičského výcviku. Inštruktor nás už napísal na skúšky, ale nikoho nenapadlo pozrieť na môj občiansky, že nemám ešte 18 rokov. Prvá som mala vyparkovať z garáže a všetci z toho mali stres. Spravila som na plný počet bodov teoretickú časť aj praktickú skúšku. Na druhý deň zistili že sa stal omyl, tak som musela o mesiac opakovať skúšky, v deň mojich 18. narodenín.

Ste populárna a určite vás ľudia spoznávajú, keď vás stretnú. Strácate svoje súkromie, je to ťažké?

Naopak, je to milé. Väčšinou sa iba usmejú, alebo zamávajú. Akceptujú moje súkromie a ja som im za to vďačná.

Kedy prišlo vaše prvé auto po rodičovskej Favoritke?

Vďaka môjmu mužovi som mala možnosť jazdiť na skvelých autách, čiže v tomto ohlade som mala veľké šťastie. Vyskúšala som si BMW X5 či Mercedes GLK. Veľké auto pre mamičku s dieťaťom bolo ideálne a cítila som sa bezpečne, mala som priestor na kočík, detské sedačky a všetky potrebné veci. Ale pre potreby kapely sme museli nakoniec kúpiť veľkú dodávku, VW Caravelle a na moje prekvapenie sa mi dobre šoféruje aj na nej. Kamarátky ma zvyknú prezývať autobusárka.

Koncertujete, máte rodinu. Auto je pre vás asi nepostradateľný spoločník, ktorý vám pomáha. Je to len nutnosť šoférovať alebo si to aj užívate ako relax?

Veľmi rada šoférujem a veľa času strávim za volantom. Stále sa niekde premiestňujem, ale koľko má auto koní a aký má motor, tak to nie je moja parketa. Jazdím často do Trnavy, kde mám rodičov. Šoférovanie je relax, je aj nutnosť, aby som zvládala pracovné povinnosti aj rodičovské. V aute počúvam veľa hudby, prichádzajú inšpirácie a ja tvorím. Je to také moje

hudobné štúdio. K nemu mám vždy dva vokály v podobe detí Huga a Zoe. Ideálna zostava a môžeme ísť. Spievame si, počúvame rozprávky, deti sú zvyknuté aj na dlhšie cesty, takže nie je problém.

Je to pre vás česť a pocta byť ambasadorkou BMW?

Spoločnosť BMW ma oslovila na spoluprácu a s radosťou som ju prijala. Byť ambasadorkou novej jednotky ma naozaj potešilo. Na jednotke sa mi veľmi dobre jazdí aj sa mi veľmi páči. Je to ideálne mestské autíčko.

Pár rokov dozadu ste boli ambasádorkou organizácie UNICEF, v Kambodži ste pomáhali v boji pred tetanom rodičiek a novorodencov. Aké to tam bolo?

Bola som tam v roku 2011, vycestovala som tam a nečakala, že aj taký môže byť svet, ako som ho tam videla. Krajina tretieho sveta, veľká chudoba. Ľudia tam bývajú v katastrofických podmienkach, v stromoch mali chatrné príbytky, doprava strašná, šľapajúce autá, bicykle. O ryži sú celý deň, ak si ráno nenazbierajú, tak večer nemajú čo jesť. Napriek tomu tam žijú ľudia v láske a srdečnosti a veľkej súdržnosti.

Opak ako u nás?

No príde mi to trochu také divné, že mi tu máme aj čo jesť, aj máme kde bývať. A napriek tomu je tu veľká nevraživosť, závisť, agresivita a aj na cestách sa to odzrkadľuje.

Sme jedna z krajín, ktorej vodiči si potrpia na auto bez škrabancov, mnohí vodiči sa až príliš starajú o svojich plechových miláčikov. Patríte aj vy do tejto kategórie vodičov?

Mne to veľmi nevadí, keď je na aute nejaký škrabanec, to patrí k životu, ale môj Maroš ako milovník áut sa na to pozerá inak. Si pamätám ako som raz v podzemných garážach cúvala a nabúrala do vyššie položeného kontajnera. Senzory ma neoboznámili a už tam bola preliačina. Samozrejme môj muž si to hneď všimol a do mesiaca som mala auto opravené. Našťastie nerobí z toho žiadnu vedu.

Majú policajti slabosť na vás, ak náhodou urobíte priestupok?

Raz sa mi napríklad stalo, že ma policajti nechali iba s napomenutím. Bola som tehotná a v Trnave som vbehla do zákazu. Tak ma zastavili, spoznali a zlatí boli, že ma bez pokuty zo zákazu vyviedli a doprevádzali, lebo to tam bolo vtedy rozkopané, pomenené jednosmerky a tak. Veľmi milé stretnutie, aj mi popriali šťastný pôrod.

Ako na teba zapôsobil Mini Cooper?

Toto auto je neprehliadnuteľné! V Mini som ešte nesedela, ale už chápem prečo sa ženám páči. Je úžasne štýlové. Väčšinou je to asi láska na prvý pohľad. Teraz je Cooper už aj päťdverový a vo vnútri je dosť veľa miesta na všetkých sedadlách, aj autosedačky by sa vzadu v pohode pripevnili.

Na mestské auto má ideálne parametre. Štartovala som zatlačením malej červenej páčky, čo bolo príjemné, len by som uvítala, aby sa auto otváralo čípom na kľučke dverí. Nech nemusím vysypať obsah kabelky, kým nájdem kľúče. To by bolo určite praktickejšie. Motor bol tichý a pri zošliapnutí plynového pedálu ihneď zrýchlil a bol doprevádzaný super zvukovou kulisou. Mini je športovým autom ako má byť! Automat mi tiež úplne vyhovoval.

Mini Cooper S je určené každej štýlovej žene, mamine, ktorá chce byť iná a odlišovať sa od ostatných. Parkovanie s cúvacími senzormi poteší mnohé zo žien, ktoré si tento retro model vyberú do svojej rodiny.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode