Červená karkulka

15.09.2019 19:24

Konečne sme sa dočkali od automobilky Hyundai predstavenie Hyundai športovú líniu vybavenia N Line v kategórii SUV. Nový Hyundai Tuscon N Line vyšiel na povrch v červenej farbe v kontraste s čiernou a s novým širším bodykitom, ktorý určite v trhu zaujme.

Najradšej by som v úvode pre zmenu začal ospevovať komfortný interiér, ktorý ma úplne dostal. V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť fajnové sedadlá Tusconu v N Line pakete. Semišový stred s koženými bokmi boli nesmierne pohodlné a veľmi dobre držali telo pri aj agresívnejšej jazde nielen pri tej klasickej. 

Športový vzhľad sedadiel a celý interiér bol doladený červeným prešívaním. Koženo-čalúnený pevný veniec perfektne padol do rúk. Pozornejší vodiči si pri nastupovaní za volant všimnú aj takú maličkosť ako sú nerezové pedále.

Ak sa vrátim k exteriéru, tak ten je naozaj úchvatný. Kombinácia červenej a čiernej bola vždy dominantnou u športových áut. Veľký rešpekt vyžaroval z robustnej prednej masky doplnenou vyraznými výduchmi po stranách. No najmä LED svetlomety spolu s maskou chladiča dodávali Tusconu dravý vzhľad. Na “zadku” má najviac potešili jemne tónované svetlomety s difúzorom a so strešným spojlerom v čiernej farbe. Celý šmrnc dizajnu dodávali taktiež 19” čierne disky.


A sme tam, kam sme sa chceli dostať a to je objem motora. Testovaná verzia mala benzínový motor 1.6 T-GDi 130kW (177 koní) so 7-stupňovou automatickou prevodovkou a k tomu ešte verzia 4x4. Nemyslím si, že je to zlé, ale objem motora sa odzrkadlil na tak veľke auto na spotrebe. Počas testovania sme dali kombinovanú spotrebu okolo 10,5l/100km...na to všetko, Tuscon dobre sedel na ceste a nerovnosti sme takmer necítili. Inak auto malo obuté nízko-profilové pneumatiky, takže celkom dobrý výkon. Koniec koncov, pevne dúfam, že v budúcnosti sa stretneme aj s verziou N, ktorá by určite každého automobilového nadšenca potešila.

Text, foto a video: Mário Chorvát

Hyundai Tucson 1.6 T-GD 4x4 N Line  
Zdvihový objem cm3 1591
Max. výkon v kW pri 1/min 130/5500
Max. krútiaci moment v Nm pri 1 min 265/1500
Max. rýchlosť v km/h 201
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 9,1
Kombinovaná spotreba /l/100km/ 10,5
Cena modelu od 27 940 eur

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode