Červená jahôdka

08.04.2017 10:24

Populárna herečka a moderátorka Katka Brychtová inak ako ju poznáte...žena za volantom, ktorá obľubuje značku Honda. Test HR-Včky a veľa iných príhod z jej auto-moto sveta sa dočítate v našom rozhovore

Katka, popri vašej pracovnej vyťaženosti si nájdete čas oddychovať práve v tomto období pred Veľkou nocou?

Momentálne som babka na plný úväzok a prežívam obdobie, kedy mám menej práce, lebo si chcem viac užívať svojho dvojročného vnuka Leonka. Popri tom každú nedeľu robím na rádiu Regina reláciu Cesty domov a najnovšie idem robiť knižku receptov o pečení, pretože je to moja záľuba, k čomu mi pomohla moja stará mama, pri ktorej som sa priúčala, aby som bola dobrou gazdinkou. Okrem toho mám rozpracovaný jeden projekt, o ktorom bližšie nebudem hovoriť, ale časom sa všetko dozviete.

Určite sa veľa nacestujete po celom Slovensku vďaka naj dedinkám, ktorých tretia séria má pokračovať?

Presne tak! Prezradím, že bude ďaľších 8 pokračovaní začne v máji a skončí v auguste a skoro každý víkend budeme v nejakej dedinke po celom Slovensku. Presúvať sa budeme ako doteraz mojím alebo Martinovým autom. Obaja si dlhé trasy riadne užijeme za volantom, ale v dedinkách nás už potom vozí štáb.

Určite si neraz pomôžete navigáciou v aute alebo v mobile?

Martin používa navigáciu v aute, ak nevieme trafiť do dedinky. Pamätám si, ako sme išli cez Prešov a potom sme sa naspäť tou istou cestou vracali a nadbehli sme si hodinu navyše. Niekedy treba aj rozmýšľať a nie vždy automaticky sadnúť do auta a pustiť navigáciu. Som dosť vnímavý šofér a vďaka dedinkám poznám naše cesty dobre a viem sa orientovať. V aute navigáciu nemám, ale v mobile som ju už zapla, potrebovala som nájsť ulicu v Petržalke. Občas býva problém, ale do Viedne, Budapešti či Prahy ju skutočne nepotrebujem.

Stalo sa vám, že u vás na ceste za dedinkami nastala kolíziu s autom?

S Martinovým Grand Cherokee sme dostali za Zvolenom defekt, ale Martin to poriešil a tak sme pokračovali ďalej. Inokedy na diaľnici za Trnavou sme išli a ja som šoférovala svoju Hondu a vedľa nás išlo auto, ktoré mu sa tak kývalo koleso, že vyletelo predo mňa. Ubrzdila som a aj tí všetci za mnou, ale našťastie sa nám ani autu nič nestalo. Dokonca paradoxne ten vodič s tromi kolesami stihol ubrzdiť.

Čo vy Katka, dokážete si vymeniť koleso?

Nevymením! Veď načo máme chlapov?! Neviem, prečo by sme to mali robiť. Veď nemusíme byť natoľko emancipované, že musíme robiť všetko. Vodu do odstrekovača si nalejem.

Policajti vás už za váš šoférsky život pokutovali?

Jeden večer som išla z jednej charity pre choré deti a otočila som sa tam, kde som sa nemala. Zrazu sa vynorili policajti a dali mi pokutu, ani som sa ich nesnažila presviedčať. S Martinom sme išli z nejakej dedinky a namerali nás, vypísali pokutu a keď nás bližšie zbadali, tak tú 50-eurovú pokutu nám nedali, lebo povedali, že robíme reláciou naj dediniek ľuďom radosť.

Mali ste zahraničné zážitky na dovolenkách s autom?

Pred dvomi rokmi sme išli so sestrou a mamou do Francúzska, čo bola dosť dlhá a namáhavá cesta. Vtedy som si vyskúšala aj nemecké diaľnice, ale bola som sklamaná, pretože na mnohých úsekoch bola rýchlosť obmedzená. Rada jazdím rýchlo a tak som si to až tak neužila. Francúzske diaľnice boli prázdne a zvládla som cestu bez navigácie. Oni majú všade kruhové objazdy a na jednom kruháči som nevedela kam mám odbočiť, tak som sa točila dokola a rozmýšľala kadiaľ. Odbočili sme síce zle, ale vrátili sme sa a nakoniec išli správnym smerom. Nestalo sa mi, že by som niekde veľmi dlho blúdila.

Juj, ale začiatky za volantom boli určite náročnejšie alebo sa mýlim?

Mala som 18 rokov , keď som si na gympli robila vodičák a nebola som až taká najlepšia. Mnohí už mali prax v šoférovaní predtým ako si robili autoškolu. Ja práveže vôbec nie a dokonca potom som nejaký čas nešoférovala až kým som nemala druhé dieťa. Vtedy som pochopila, že bez šoférovania to s dvomi deťmi nezvládnem. Kúpili sme červenú škodovku 120 a môj muž ju nenávidel, lebo bola sa kazila. Dával mi kondičné jazdy v Petržalke na dostihovej dráhe a raz som nedala dolu ručnú brzdu, dosť ťažko sa šoférovalo, kým sme to zistili. Potom som si zabezpečila 10 kondičných jázd a od toho dňa som urobila veľa kilometrov a môžem povedať, že šoférovanie je môj relax.

Aká značka auta je pre vás tá najlepšia a najdôveryhodnejšia?

Mám asi štvrtú Hondu a momentálne jazdím na CR-V-čke. Páči sa mi ich dizajn. Medzitým som mala Fiat Uno, čo bolo báječné auto, ale stále som verná značke Honda. Civic som mala, ten som časom posunula ségre a druhú CR-Včku stále jazdí môj syn. Len sa tam vymenili tlmiče a auto stále jazdí. Naozaj maximálna spokojnosť.

Takže SUV je najlepšie na naše rozbité cesty?!

SUV preto, lebo sa v tom type aute cítim najbezpečnejšie. Moja CR-Včka má desať rokov a šľape ako hodinky! Určite pri tejto značke zostanem aj naďalej. Je pravda, že som pozerala  Audi Q5, ale v interiéri bolo menej miesta ako v mojej Honde a veru ani priestor v Mercedese A či B ma až tak neohúril...jednoducho Hondy majú u mňa prím. Čo všetko som v CR-Včke odviezla... nábytky a všetko možné, že dovidenia!

Nie je to Honda CR-V, ale nová Honda HR-V 1,5 i-VTEC CVT s atmosferickým benzínovým motorom, ktorým sa v dnešnej dobe len tak nestretnete. Čím vás ako prvým najviac zaujala?

U mňa na prvom mieste, keď si vyberám auto je bezpečnosť a priestor. Priestor v celej HR-Včke je slušný a zmestí sa tam okrem pasažierov naozaj všetko čo potrebujem. Je to auto viac do mesta a priemerná spotreba okolo 5- 6 l/100 km je na automat výborná. Sedadlá sa dajú nastaviť, dobre ma držali a palubovka bola prehľadná. Bezkľúčové štartovanie je praktické a zadná cúvacia kamera je veľký pomocníkom pre každú ženu. Asistent rozjazdu do kopca je super vec, ak máte chalupu na horách. Panoramatická otvárateľná strecha pôsobila moderne a presvetlila interiér. Motor bol svižný a na naše jazdenie v meste vyhovujúci. Aj keď mám pocit, že toto auto farbou pôsobí energickejšie ako má objemovo, ale je dobre viditeľné na ceste. V červenej farbe sa bude páčiť každej žene a preto nech žiadny muž neváha a urobí radosť svojej žene alebo partnerke. Takýmto červeným jahôdkam nik neodolá.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode