Červená farba je moja obľúbená...

17.10.2020 10:46

Červená farba je moja obľúbená...

 

Muzikálová herečka a speváčka Natália Kóšová o najnovšom muzikáli, čo všetko sa dá zažiť na javisku. O arogantných vodičoch, odtiahnutí auta, nebezpečných kolobežkároch a testovaní nového hybridného modelu Honda Jazz

 

Po skončení hudobno-dramatického odboru na konzervatóriu si sa rozbehla v rôznych muzikáloch 8-my svetadiel, Cigánski diabli, kde si hrala hlavnú postavu. Je nejaký ďalší muzikal, kde ťa uvidíme?

 

Janko Ďurovčík ma obsadil do hlavnej postavy Terezy v muzikáli Voda a krv nad vodou. Je to príbeh zo života a sú tri alternácie. Postava Terezy je moja srdcovka. Je to náročné i na fyzické schopnosti. Napríklad pri jednej piesni sa rozbehnem do stredu a za 13 sekúnd sa musím dostať hore na plošinu, čo je fakt brutálne a tá plošina sa k tomu ešte hýbe. Začali sme skúšať, že ktorá z nás dievčat pôjde prvá. Je to dosť stresujúce, a dúfali sme, že to za ten limit dáme a samozrejme, že sme to dali.

Zažila si takú situáciu na javisku, že si nevedela, čo máš robiť?

 

V muzikáli 8-my svetadiel som hrala hlavnú postavu a s Patrikom Vyskočilom sme mali takú scénu, že sme boli vedľa seba a mali sme plakať. On kľačal a ja som sedela na stoličke. Zrazu som zdvihla hlavu a pozerám do portálu, kde boli vysvietení technici iba v trenkách! Mala som plakať, ale mne sa chcelo viac smiať. No aj také situácie občas nastanú...

V autoškole si mala prísneho inštruktora alebo skôr takého pohoďáka?

 

Autoškola bola super a mala som veru veľmi prísneho inštruktora autoškoly. V jednom kuse mi hovoril, že mám stláčať viac plynu, lebo som tam mala len tak jemne položenú nohu na plyne a jeho to strašne rozčuľovalo. Už mi ani nedôjde, že som majiteľka vodičáku už 6 rokov. Dokonca mi nerobí problém doliať vodu do odstrekovačov či olej.

A navigáciu v Bratislave potrebuješ?

 

V tých začiatkoch som ju potrebovala, pretože pochádzam zo Serede a to je 60 km od BA. Musela som sa naučiť rôzne ulice, križovatky až som sa napokon do toho dostala, ale bez navigácie by som to nedala. Tak som sa musela učiť rôzne ulice, ale časom som sa do toho dostala. A teraz sa v hlavnom meste cítim ako ryba vo vode.

 

Akí sú podľa teba bratislavskí vodiči?

 

Bez urážky sú niektorí vodiči naozaj drzí a arogantní. Vytrubujú, čo je dosť nepríjemné. Viem, že ich rozčuľujem mojou špézetkou Galanta, tak bratislavskí vodiči si vždy na mne zgustnú, čo nie je veľmi príjemné. Aj preto som sa naučila byť drzá a presne taká ako oni, pretože mi nič iné neostávalo. Ak som nútená, tak viem urobiť aj myšičky.

 

Ak by si „niečo“ vypichla z dnešnej cestnej premávky, čo by to bolo?

 

Mrzí ma, že veľa elektrokolobežkárov nepozná pravidlá cestnej premávky, pretože mám s nimi osobnú skúsenosť. Išla som na požičanom aute cez križovatku na Račianskom Mýte a akurát naskočila zelená na semafóre, keď v tom som zbadala kolobežkára, ktorý mi kolmo vbehol do cesty. Mala som 50-tku na tachometri a asi by som ho určite šuchla, keby išlo vedľa mňa auto a nemala by som sa kam uhnúť. Bola som taká vyšokovaná, že som nestihla ani zatrúbiť. Našťastie sa nič nestalo.

 

Pokuty platíš skôr za rýchlosť alebo za parkovanie?

 

Pri Novej scéne, tak ako mnohí moji kolegovia dostávam papuču alebo ešte horšie bolo, že mi odtiahli auto. Najprv som si myslela, že mi ho ukradli, ale potom som zavolala a pochopila som, čo sa stalo. Za rýchlosť ma policajti ešte nezastavili ani bežnú kontrolu som ešte nemala. Teší ma, že som nemala žiadnu nehodu, iba raz ma vpredu škrkli, čo nebolo z mojej viny, takže celkom dobrá bilancia za moju éru šoférovania.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode