Buďme ohľaduplnejší na cestách

11.01.2020 10:04

Aký má vzťah nielen k práci, ale i k autám a šoférovaniu marketingová a PR manažérka filmovej distribučnej spoločnosti BONTONFILM Stanislava Borská?

Dozviete sa v rozhovore... Okrem toho si vyskúšala novú dvojlitrovú benzínovú Mazdu 3 hatchback

Prvýkrát sme sa stretli na tlačovej konferencii k úspešnému slovenskému filmu Backstage začiatkom roka 2018. Prezraď nám viac o spoločnosti BONTONFILM a tvoje práci?

Je to jedna z najstarších a najznámejších filmových distribučných spoločností na Slovensku a v Čechách. V rámci svojej práce plánujem, kreujem a pripravujem reklamné kampane, aby filmové novinky BONTONFILMU oslovili a pritiahli do slovenských kín čo najviac divákov. Komunikujem s médiami, producentmi, hercami a organizujem slávnostné premiéry. Pre niekoho možno „dream job“, pre iných náročná, ale zaujímavá práca. Mňa osobne táto práca napĺňa a veľmi baví, a zároveň som vďačná aj za svojich skvelých kolegov.

Čo momentálne pripravujete? Na čo sa môžu tešiť slovenskí diváci v tomto roku?

Hovorí sa, že rok 2020 bude výnimočný...pre nás určite, pretože plánujeme do kín distribuovať naozaj výnimočné a veľmi zaujímavé filmové tituly, a to hlavne najočakávanejší film roka - pokračovanie kultovej rozprávky režiséra Juraja Jakubiska Perinbaba a dva svety. Okrem nej prinesieme divákom unikátny celovečerný dokument o nedávno zosnulom Karlovi Gottovi, film o Václavovi Havlovi, ale i českú „unisex“ komédiu Prvok, Šampón, Bodka a Karol s hviezdnym hereckým obsadením podľa knižného bestselleru Patrika Hartla. Posledný spomínaný film bude zároveň ďalším filmom, ktorý vyprodukovala naša filmová produkčná spoločnosť Bontonfilm Studios, a verím, že divákom sa bude páčiť minimálne tak ako naša úspešná romantická komédia LOVEnie.

Tak to sa veru máme na čo tešiť. Odbočme od filmov a práce k autám. Pamätáš si ešte na autoškolu a zážitky s ňou spojené?

Zlé zážitky sa snažím vytesniť, ale nie... pamätám sa na poslednú jazdu v rámci záverečných skúšok, kedy som počas jazdy musela reagovať na dopravnú nehodu, ktorá bola predo mnou na ceste. Mám pocit, že inštruktor bol z toho viac v strese ako ja, ale obaja sme to zvládli a ja som dokonca prešla na prvýkrát.

Aké bolo tvoje prvé auto?

Moje prvé auto bolo služobný tmavomodrý VW Golf. Na ňom som sa učila šoférovať vo svojej druhej práci. Dodnes si pamätám, ako som sa o polnoci vracala z firemnej akcie, ktorú som organizovala pre klientov a stratená niekde medzi Báčom a Šamorínom som vystresovaná volala bratovi, aby mi vysvetlil, kde na palubnej doske nájdem prepínač na diaľkové svetlá. Nuž, aj také bolo zoznamovanie s mojím prvým autom...miestami vtipné, miestami zúfalé, ale inak celkom fajn.

Predpokladám, že si sa učila na manuálnej prevodovke. Si jej stále verná alebo si sa preorientovala na automat?

Pred 15-timi rokmi, kedy som si robila vodičák, sme o automate mohli iba snívať, teda v autoškole určite. Učila som sa klasicky na manuálnej prevodovke, i keď musím povedať, že tá dnešná z novej Mazdy je „sen“ oproti tej vtedajšej. Vtedy som sa bála, že prídem o pravé rameno. Keďže o sebe nemôžem tvrdiť ani len to, že som „sviatočný šofér“, automat som si vyskúšala iba minulé leto a je to super. Pre začiatočníkov či slabších šoférov je to veľmi praktické a nápomocné, pretože sa môžu plynule sústrediť na cestu a nemusia riešiť preraďovanie a spojku.

Čo máš a nemáš rada na cestách?

Mám rada, keď je počas jazdy pohoda, dobrá atmosféra, skvelá hudba a tolerantní chápajúci vodiči predo mnou aj za mnou. Ibaže akosi sa začínajú vytrácať zo slovenských ciest, resp. keď prejdú hranice SR, akoby zabudli, ako šoférovali napr. v Rakúsku. Mám pocit, že tak, ako ľudia začínajú byť v bežnom živote viac pod stresom, nervóznejší, uponáhľanejší, odmeranejší, bezohľadnejší, arogantnejší, odráža sa to aj na cestách a na správaní vodičov, žiaľ...

Máš nejaké novoročné predsavzatie ako žena za volantom?

Áno, začať častejšie šoférovať a byť aj v tomto smere odvážnejšia a nezávislejšia.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode