Brutal

16.07.2016 10:38

Marcel Ochránek sa cítil pretekárom v novom športovom modeli Renault Megane GT a užil si 205 koní so 7-stupňovou automatickou prevodovkou

Marcel. ste s Kristínou Farkašovou veľmi populárni z kutilskej relácie „Postav dom, zasaď strom.“ Toľko rokov vás diváci pozerajú a naďalej podporujú, čo vás asi teší? 

Tak ako sú relácie o autách, o varení, tak kutilské relácie budú mať dobrú sledovanosť, lebo diváci to obľubujú. S Kristínou tomu dávame taký nenásilný humor a ľudom sa to páči a majp nás radi. K tomu naša improvizácia a ak je nejaký sviatok aj to treba pripomenúť. Sme so štábom dobrá partia a naozaj si každý diel užívame.

Napriek tomu som vás videla v nitrianskom divadle v predstavení: „Testosterón“ a musím povedať, že to bolo jedno vtipné fantastické predstavenie, aké som videla a váš výkon bol hodný Oscara....

Ďakujem a môžem povedať, že po trojročnej pauze, keď som bol na Novej scéne som sa rád vrátil do DABu, lebo tam som doma. Na Novej scéne nebolo zle, ale tam sa určite viac orientovali na muzikál ako v Nitre. Okrem toho sme dobrý herecký kolektív, tí mladí herci vždy donesú novú krv a to nás starších posúva dopredu. Moderná doba a nová generácia pokročila a divadlu dáva nový look.

A čo nové v televízii? Točíte ešte seriály?

Momentálne točím pre RTVS Tajné životy 2 a pojde to na vianoce. Prvá séria bola veľmi úspešná a táto druhá je jemne filmová, tak sa divák majú na čo tešiť. Hrám tam jednu z postáv, ktoá síce nie je moc sympatická, lebo jeto to rola násilníka, žiarlivca, ale som rád za tú skúsenosť. Hoci kolegovia vravia, že mi v obchode už nepredajú ani rohlík.

Je čas dovoleniek a určite aj vy zavítate ako každý slovák k moru?

Najprv po Slovensku, keďže som taký patriot a potom k moru. Chodíme so ženou a s dieťaťom každý rok a tento nebude výnimkou. A do Chorvátska ideme väčšinou na noc cez Maďarsko. Chodievame na ostrov Krk a tam sme spokojní. Nerobí nám problém ísť na blind.

Na akom aute absolvujete dovolenky a aké značky áut ste vlastnili?

Mám stokoňovú Škodu Rapid, ale vždy som mal francúzov, ktorých môžem a  nakoľko som bol s mojimi dvoma Cliami v priebehu 10 rokov nadmieru spokojný. Žiadne vážne poruchy a všetci okolo mňa, ktorí preferujú iné značky boli mojou skúsenosťou prekvapení. V budúcnosti by som sa určite poobzeral aj po športovom aute ako je testovaný Megane.

Bratislavské značky nerobia dobrotu v nitrianskom kraji, alebo ste si ich vymenili?

Som z Bratislavy a dosť dlho som mal bratislavké značky na aute a je pravda, že občas to bol problém. Stál som na križovatke, keď naskočila zelená a ja som si ju hneď nevšimol. Za mnou sa roztrúbilo veľké auto a nahnevaný vodič ma predbehol, stiahol okienko a povedal mi niečo neslušné na adresu bratislaváka. Odpovedal som, že v Nitre žijem už 10 rokov, ale ani to ho neuspokojilo, nadával ďalej. No niekedy je to ťažké.

Točili ste v Prahe a niekedy sa cestou k našim susedom stane, že vás zastavia českí policajti a bez milosti vás spokutujú?

Kedysi dávno som točil film „Byl jednou jeden polda“ so Simonou Krainovou. Dva roky dozadu ma kontrolovali českí policajti, či mám diaľničnú známku.Vychádzal som z benzínky a oni si ma z filmu pamätali. Poznali ma po 15 rokoch, to bolo milé. A pokutu som neplatil ani vtedy, keď som zablúdil na Václavskom námestí na pešej zóne. Mestský policajt ma síce nepoznal, ale bol milý a videl, že neviem ako som sa tam dostal, tak ma pustili.

A na Slovensku je to iné?

U nás som platil oprávnene pokutu, lebo som išiel cez dedidnu a prekročil rýchosť o 20km/h. Odvtedy si dávam na to bacha aj a diaľnici. Už toľko neriskujem ako za mladi a radšej si privstavem a idem v rámci pravidiel ako mám ísť. Veď večer, keď si zapnem správy a keď vidím koľko mladých hazarduje so svojím životom, tak to radšej nerobím.

Je niečo také, čo vás vie na ceste rozrušiť?

Mojím domovom je D1 medzi BA a NR. Neznášam jazdenie vodičov medzi BA a TT, keď neodôvodnene jazdia v strednom pruhu a nejdu do tretieho. Veď načo?! Tým pádom blokujú ostatných vodičov. Majú sa držať vpravo ako je to všade vo svete. Keep right!

Mali ste na ceste dopravnú kolíziu so ženou vodičkou?

Narazil som do veľkého auta a čakal som, že z auta vyjde veľký nahnevaný chlap alebo ustráchaná žena. To druhé bola pravda, ale bola nahnevaná! Pozrela na svoje auto a zistila, že tam nič nemá, tak  sa na mňa osopila. Ospravedlňoval som sa a behom tých pár minút zistila kto som a zrazu sa debata uberala iným smerom. Pán Ochránek, to ste vy?! Tak vy môžete...

Renault Megane GT Energy Tce 205 pre tých, čo milujú adrenalín a športovú jazdu. Aké boli dojmy z jazdy?

Toto auto je môj sen a za dobrú cenu by som ho veru aj kúpil. Už keď som nasadol  do auta, trošku som sa zľakol, že to nie je manuál, ale automat. Musím uznať, že je fantastické ako ľavá noha oddychuje a ja si užívam jazdu a počúvam zvuk motora, keď sekundu automat rozmýšľa a potom to brutálne preradí, tak ako má. Tlačidlo RS Drive vás pozve do športového režimu a ten moment ako sa to celé odpichne, sekunda pauza a zrazu štart divokých koní. Zo všetkých módov „GT-čku“ patril jednoznačne Sport! Manuálne radenie je tzv. formulové, čo v preklade znamená, že vľavo uberám a vpravo pridávam. Podvozok sedel v zakrutách a ABS reagoval rýchlo a okamžite. Rozdiel medzi automatom a manuálnym radením je, že nedávam nohu z plynu dolu. Vychutnávam si to a neriešim spojku. Bola to väčšia zábava aj pre toho, kto sa nudí je to príjemná zmena.

Interiér bol v športovom duchu a prístrojová palubovka pekne vysvietená - momentálne červená a Displej mi ukazoval rýchlosť a veru pri dvestovke to bolo riadne delo! Množstvo páčok mi pripomínalo kokpit lietadla. Elegantné čalunenie s kožou, modrým štepovaním a v modro-čiernej kombinácii na športových sedačkách je TOP. Lesklé modré lišty vyhrané v detailoch. GT-čko je fakt brutal a určené jednoznačne športovo ladeným ľuďom či už mladým, ale aj takým ako som ja, ktorí vedia čo od auta majú očakávať, nepresilujú ho, takže takým, čo majú skúsenosti a vedia si to užiť na plné obrátky!

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode