Bratislavské módne dni a predstavenie novinky Jaguar XF

19.10.2015 21:05

V Grand Hoteli River Park Bratislava dnes na tlačovej konferencii odštartovali Bratislavské módne dni, ktoré sa skončia 23. 10. 2015 v piatok workshopom. Okrem módy sa tlačová konferencia niesla aj v znamení umenia - výstavy Fedora Nemca a predstavenia novinky Jaguar XF, o ktorej nám porozprával  Radoslav Horečný Marketing & PR Manager

 

Viac ako 40 módnych dizajnérov a značiek zo Slovenska i zahraničia sa počas troch dní na štyroch prehliadkach predstaví na jesennej časti podujatia Bratislavské módne dni v priestoroch Refinery Gallery. 

Prvý deň podujatia už tradične patrí mladým talentovaným dizajnérom, ktorí v rámci súťaže „Hľadáme nové tváre módnej scény“ predstavia svoj pohľad na tohtoročnú súťažnú tému DESIGN LIFE. Porota z nich počas večera vyberie víťaza, ktorý okrem prestížneho titulu získa aj množstvo hodnotných cien. „Som rada, že aj tento rok bude medzi porotcami docentka Anna Florenzi z Università La Sapienza v Ríme, ktorá je svetovo uznávanou odborníčkou,“ prezrádza riaditeľka Agentúry Promotion Mária Reháková. Vrcholom prvého dňa bude prehliadka exkluzívnych modelov renomovanej českej návrhárky Alice Abraham.

Ani v jesennej časti nebude chýbať prehliadka určená špeciálne pre deti, ktorú organizátori naplánovali na druhý deň, 21. októbra, o 16:30. „Mimoriadne ma potešil, no zároveň aj prekvapil záujem o samostatnú detskú prehliadku a práve z tohto dôvodu sme sa rozhodli v tejto tradícii aj naďalej pokračovať,“ hovorí Mária Reháková. Okrem módnej šou je pre deti pripravené aj prekvapenie v podobe krstu knižky Barbory Rakovskej – Hrebienok.

Bratislavské módne dni tento rok ponúknu viacero prekvapení, keď sa na móle predstavia viacerí návrhári s kolekciami, na ktoré u nich nie sme zvyknutí. Svoje dizajnérske umenie v oblasti nábytku predvedú Jana Pištejová či Róbert Vrzala. Ten zároveň odprezentuje premiérovo aj svoju detskú kolekciu.

Mimoriadne zaujímavé bude aj spojenie Renáty Zmajkovičovej s návrhárkou Veronikou Hložníkovou. Novinkou tohto ročníka je špeciálna stylingová kolekcia, ktorú s použitím modelov od Kristíny Farkašovej pripravili predsedníčka poroty Iveta Lederer a stylista mesačníka La Femme Andrej Kusalik.

Medzi zahraničných hostí jesennej časti patria okrem spomínanej Alice Abraham, kožušník Stefano Pelicceria, či spoluzakladateľka MQ Vienna Fashion Week Maria Oberfrank so značkou Pitour.

„Tento rok Bratislavské módne dni oslavujú svoje desiate narodeniny a pre to sa snažíme priniesť pre našich divákov to najlepšie, čo na módnej scéne máme. Jesenná časť je už tretím podujatím počas tohto roka a ešte nás čaká jedna – exkluzívna prehliadka plesových šiat,“ dodáva Mária Reháková.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode