Bordová pusinka

24.05.2014 15:20

Herečka, speváčka a podnikateľka Petra Millerová si urobila piknik s trendovým mini autíčkom Hyundai i10

Ako malé dievčatko ste účinkovala v rôznych detských filmoch a počas štúdia na konzervatóriu sme vás mohli vidieť na Novej scéne v muzikáloch. Ktoré to boli?

Cigáni idú do neba, Hamlet. Hrala som aj v Trnavskom divadle v dobe, keď neboli žiadne seriály. Najväčšia spolupráca bola filmová s režisérom Stanislavom  Párnickým. Ako dieťa som hrala vo veľa filmoch: Otecko sa mi nepáči, Nebojte sa prváčikov, Klietka, O ľuďoch a čarodejníkoch.

Po VŠMU ste sa vytratili z umeleckého života?

Na VŠMU som sa nedostala, tak som študovala Filozofickú fakultu UK. V treťom ročníku sa mi narodil synček, tak som po štúdiu bola materskej.

Príležitostne som hrávala a začala som robiť ako redaktorka v Markíze. Popri tom som robila reklamy, známa je so mnou od T-Comu, ako sme štrikovali sveter a šoférovala som auto a stokrát som musela cúvať! Pred rokom prišla ponuka účinkovať v Paneláku, Horúcej krvi a Kolonáde. Okrem všetkého stíham aj jazzový spev.

Ste šikovná na taký mladý vek, ale viem o vás, že ste aj podnikateľka v príjemnej oblasti, prezradíte, čo to je?

Som na voľnej nohe a vymyslela som si Piknikovo.sk! Chystám a aranžujem  ľuďom príjemné pikniky. A k tomu potrebujem na organizovanie akcií velké auto. Tento nápad vznikol v Prahe a mňa to nasaj baví. Mám stránku, kde si ľudia vyberú lokáciu, jedlo, pitie. Ostatné je na mne.

S akým autom toto všetko zvládate?

Zatiaľ sa do môjho Fordu S-max zmestí všetko a po sklopení sedadiel je miesta habadej!  Dokonca som nejaký čas jazdila na starej dodávke značky Citroen, čo sa vo Francúzsku rozvážali ranné bagety, ale na tachometri mi neukazoval dojazd (asi bola ručička pokazená.) A mne samozrejme došiel benzín, musela som potom šľapat s bandaskou na pumpu!

Veľa jazdíte a pokutám sa určite nevyhnete, keď vás tlačia termíny, že?

Neplatím pokuty, aj ked sa stalo, že som v Žiline hladala jednu dedinku, keď som zháňala piknikové koše a tak som sa sústredila kde mám odbočiť až som prekročila rýchlosť. Platila som, ale našťastie sa dalo zjednať. Dodržiavam predpisy hoci sa mi stalo, že som mala menšiu búračku z mojej nepozornosti. Nabúrala som do poisťovacej agentky a všetko sme vyriešili aj bez polície. Odšoférovala som to do servisu a tam mi vynadali, že som sa pri jazde mohla prizabiť. Asi mesiac som bola bez auta, tak sme s malým chodili s MHD.

V zahraničí sa viete orientovať v premávke alebo sa väčšinou spoliehate na GPS?

Na Sardínii sme išli autom cez trajekt, a všimla som si,že majú zvláštne dopravné značenia. Išli sme z diskotéky a mali sme problém trafiť domov asi dve hodiny! A to mám veľmi dobré navigačné schopnosti, nepotrebujem GPS.

Tak ste potom veľmi zdatná po technickej stránke?

Ak dostanem defekt, vždy mi niekto pomôže. Hladala som v aute rezervu a spray, s ktorým sa dá nafúknuť koleso. A až o polroka som to našla v kufri, takže mám aj ja nejaké rezervy. Učím sa, ale inak som dosť praktická.

Čo všetko okrem telefonovania v aute robíte?

Nemaľujem sa ani netelefonujem, lebo už mám hands free. Rádio mi ide stále, ale teraz to pýta nejaký kod a ja nie som schopná zavolať automechanikovi. Tak jazdím v tichu, ale neruší ma to. Rozmýšľam.

Ako sa zabáva váš malý synátor, ak máte dlhšiu cestu pred sebou?

Syn sa rád hrá s ipodom, zabáva sa, rozprávame sa, počúva rádio, ale je nedočkavý ako každé dieťa a pýta sa, kedy tam už budeme. Nemá problém sa to opýtať aj 200x!

Máte neobvyklú príhodu s vaším autom?

Celú noc som nechala stiahnuté okienka na aute. Napršalo do auta a ráno som nechápala, že mi nič okrem starých okuliarov neukradli. Inú príhodu som mala, keď som nemala zaradenú rýchlosť ani ručnú brzdu a auto sa rozbehlo v slepej ulici asi 30 metrov. Nič sa nestalo. Našťastie!

Máte zlé srdce na bratislavských policajtov?

Išla som syna „hodiť“ autom do školy, kde sa veľmi zle parkuje a dala som na chvíľu blikačky. Nikomu som nezavadzala a už ma čakali „mestskáči“ a dali mi pokutu. Boli takí arogantní, že mi povedali, aby môj syn chodil inde do školy, tak to ma nahnevalo. Na druhý den, aby nebolo málo, tak ma policajti pokarhali  po tej pokute, že nemám čo telefonovať, keď idem cez priechod prechodcov.

Aký bol piknik s jednadvojkovým benzínovým modelom Hyundai i10?

Úžasný! Taká bordová pusinka! Metalízová farba ma zaujala natoľko, že rozmery auta som si všimla ako druhé. Je to typické ženské auto do mesta! Najviac ma na ňom bavilo parkovanie, pretože bývam v centre mesta a s mojím Ford S-maxom sa nie všade zmestím. Obdivujem takéto malé autá, ktoré sa všade pichnú. Mávam problém s kľúčom od auta a preto bezkľúčové štartovanie je v tomto aute ozaj praktické, aj zrkadielka v autách. Uau! Dokonca je veľmi živé a pri zrýchlení som bola veľmi príjemne prekvapená dynamickým motorom. Ľahko sa otáčal volant, interiér bol pekne farebne zladený s vonkajškom. Nebol príliš vyčačkaný a priestorovo bol dobre riešený. Dokonca vzadu posadím aj moje dieťa s kamarátmi! Do kufra sa zmestilo aj pár nákupov a obľúbená synova kolobežka.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode