Bola to prvá láska...

16.01.2021 10:13

Mladý herec Adam Jančina o svojej práci, prvom aute, štvorkolke, kolíziach, ale aj testovaní nového plug-in hybridu Renault Captur, ktorý si môžete pozrieť vo videách.

 

Stvárnil si postavy vo viacerých činoherných a muzikálových predstaveniach a známy si aj z seriálu Za sklom, ktorý odvysielala televízia JOJ. Akú postavu si tam hral?

 

V seriáli Za sklom som hral Itčkára, ktorý všetko vie a naozaj vedel... teším sa, že som si mohol zahrať s veľkými hercami, od ktorých som mohol veľa učiť ako bol Janko Koleník, Tomáš Maštalír alebo Kamila Magálová. Diváci ma môžu aktuálne vidieť aj v reklamách a rôznych spotoch. Jeden čas som robil hlas jednej nemenovanej automobilky.

Pamätáš, aké bolo tvoje prvé auto?

 

Jedenásť rokov som mal Renault Megane a to bolo moje prvé auto. Zažilo si so mnou naozaj všetko možné i nemožné, vrátane toho, že som sa na ňom učil jazdiť. Pri lúčení mi bolo normálne ľúto, že sa musíme rozísť. Veď to bola taká moja prvá láska, na ktorú sa nezabúda...

Spomínal si, že Renault Megane bol ročník 1998, čo už asi na cestách mal niečo odžité...zažil si s ním prípadný stret s iným autom?

 

...ale spojazdnené bolo až o rok neskôr. Mal som kolíziu na ceste, resp. sme sa ťukli dve autá. S väčším SUV-čkou s tmavými sklami a s bezkrkým vodičom za volantom, že mi mráz prebehol po chrbte...ešte teraz to cítim. Mojou vinou sme sa do seba vcucli a zapichol som mu do auta moje spätné zrkadlo. Tým, že išiel rýchlejšie mu moje zrkadlo urobilo ryhu na predných a zadných dverách a otvorilo ho ako konzervu. Celé predné aj zadné dvere na spolujazdcovi a ten môj späťak nebol vôbec poškodený, len som ho vyrovnal a mohol používať naďalej bez viditeľných zmien. Bol som účastníkom aj reťazovej dopravnej nehody, kedy vodička dostala mikrospánok. Mal som pomliaždený krk a nejaký čas som nosil ochranný golier. Auto bolo na totálku. Nšťastie to nebol môj Renault...

Väčšinou každý vodič si zaplatil nejakú pokutu. Ako to bolo v tvojom prípade?

 

Mal som malý Fiat Seicento a išiel som po obchvate smerom von z Bratislavy trošku rýchlejšie ako som mal a samozrejme ma zastavili policajti. Vraj, či si uvedomujem, aký dopravný priestupok som urobil. Chceli vidieť moje doklady od auta a ešte chceli vedieť aká je maximálka Seicenta, lebo im to nešlo do hlavy, že to vytiahlo rýchlosť okolo 120 km/h! V dokladoch bola napísaná stovka, tak boli prekvapení, aké je to žihadlo. Hoci mi najprv povedali pokutu 200 eur, tak sme sa dohodli nakoniec iba na 50 - eurovej pokute. Auto mi zachránilo peňaženku, čomu som bol rád.

Čo ty a dvojkolesové vozidlá?

 

Mám síce vodičák na motorku a mal som aj našetrené peniaze na Hondu Rebel, ktorá je veľmi pekná, taký nemecký vojenský dizajn. Nakoniec som minul tie peniaze na úplne niečo iné a už som to nestihol znovu našetriť. Rád si skúšam, kde mám limity a možno je to dobré, že som si ju nekúpil. pretože ak to dosiahnem, tak idem ďalej, čo nie je dobré. Za to mám terénnu pretekársku štvorkolku, na ktorej sa občas preveziem. Hoci teraz sa to veľmi nedá, tak ju mám zaparkovanú u rodičov v Senci.

Dá sa s ňou „vyblbnúť“ v lesoch či iba jazdiť na ceste?

 

V lesoch je zakázané jazdiťa na cestách to nie je veľmi bezpečné. Škoda, že v Petržalke zrušili kopec, kde bola skvelá trať a dalo sa tam vyšantiť. Už to celé zbagrovali a zarovnali. Na ceste som skúšal jazdiť na dvoch kolesách, dokonca som išiel do zákruty, ale vyletel som. Našťastie som to ubrzdil a radšej už také veci neskúšam...už len pre tie moje limity.

 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová



 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode