Bol som na bruchu auta a hrabal som, až kým…

22.02.2024 22:33

Slovenský herec a člen SND Daniel Žulčák, ale aj klavirista a vokalista hudobnej skupiny Orcheter Jeana Valjeana má veľa kilometrov na svojom konte, pretože je neustále na svojich cestách za každého počasia...dážď, sneh a ľad. Čo všetko sa mu prihodilo a aké je to jazdiť so značkou JEEP. To sa dozviete v rozhovore aj pri testovaní nového Compassu vo videách. :) 

 

Hráš stále v Slovenskom komornom divadle Martin a zároveň hviezdiš v historickom seriáli RTVS – Čas nádejí, v hlavnej postave Gézu Violu, ktorého sledujeme od jeho 25 až po 62 rokov… Povieš našim čitateľom o sebe trošku viac? 

 

Od 1.1.2024 som členom SND a pomaly dohrávam štyri predstavenia v Martine. Skúšam s p. Hubom a p. Kocúrikovou predstavenie Akcia B – rozprávanie o mlčaní pod režisérskou taktovkou Mariany Luteránovej. Môžete ma vidieť aj v predstaveniach Macbeth, Pred západom slnka a v Salémskych bosorkách. V Trnavskom divadle sme v októbri minulého roka odpremierovali hudobno-tanečno-informatívnu inscenáciu Filip, ktorá je o Jarovi Filipovi. Na obrazovke ma môžete vidieť vo veľkovýpravnej ságe Čas nádejí od roku 1914 do roku 1951, kde som si zajazdil na starej Prage, plyn to malo v strede, boli tam vymenené pedále a v pohode som to odšoféroval.

 

Veľa cestuješ a najazdíš mesačne okolo 6000 km, čo je dosť veľa aj na profíka. Zažil si nejakú nepríjemnosť na tvojich cestách?

 

Pred rokom som mal pred Trnavou na diaľnici stret so zverou a bolo to dosť nepríjemné. Diaľnica tam nie je dokončená tak, akoby mala a v tom mi prebehla srnka cez cestu. Bohužiaľ sa nevedela vrátiť naspäť a zrazil som ju. K tomu ešte popŕchalo a nedalo sa tomu zabrániť. Mal som dvoch vystrašených kamošov v aute a nechápali, čo sa stalo, ale nám sa našťastie nič nestalo, ale auto bolo rozbité, a rieši som to cez havarijnú poistku.

Máme február a na Slovensku ešte na horách máme sneh...zažil si nepríjemnú skúsenosť na snehu, či na ľade?

 

Neveselá príhoda s dobrým koncom bola nedávno na Táloch. Naozaj rád skúšam rôzne veci a jednou z nich bolo, že som sa snažil zahrabať do snehu, čo to auto dokáže! Bol večer a išiel som so štvorkolkou, po lesnej cestičke k chate, ale bohužiaľ som to na zasneženej ceste nedal. Chvíľu to išlo, ale potom som bol už na bruchu auta, hrabal som a s kasňou sa už nedalo vôbec pohnúť. Nevedel som, čo mám robiť, ale nakoniec som sa nejakým zázrakom odtiaľ vyhrabal na spiatočku. Bol to riadny adrenalín. Moja priateľka celý čas sedela v aute a držala mi palce. :)

 

Za rýchlosť alebo za aký iný prietupok zvykneš platiť pokutu?

 

Snažím sa jazdiť takou rýchlosťou okolo 140 km/h, aby ma policajti  nezamerali. Naposledy ma zastavili na diaľnici, keď som telefonoval v aute s rodinou a minul som odbočku na Bratislavu, keď som išiel z Nitry. Nezišiel som na D1, ale pokračoval som do Trnavy a na prvých svetlách som sa otočil. Tam sa to nesmie, ale v tom momente som to nevedel a z pumpy za mnou vyštartovali. Doklady, cestná kontrola, či viem, čo som urobil… sypal som si popol na hlavu, tak mi dali len symbolickú pokutu 10 eur. 

 

Hlavne večer, keď sa vraciaš z predstavenia a si unavený, tak čo ťa vie na diaľnici nahnevať?

 

Vždy dávam pozor na cestách, užívam si jazdu so všetkými dierami, ktoré už dôverne poznám, ale musím vytknúť šoférom jednu vec a vie ma to poriadne nahnevať. Idem v noci, diaľnica je skoro prázdna a za mnou nikto nejde, zostanem vľavo, keď je veľa kamiónov, ktoré neustále predbieham. A auto, ktoré je za tým kamiónom, keď ja sa už priblížim v 130-tke, tak on sa rozhodne v 90-tke, že ide predbiehať kamión. To je moment, keď prudko šlapnem na brzdu a všetkých v aute cukne, že čo sa robí. Tak toto z duše nenávidím...

 

Máš vo svojom živote skúsenosť so značkou Jeep?

 

Počas dovolenky na Lanzarote sme si s priateľkou požičali taký menší Jeep, ale nebol to Compass, ale od neho menší model. Bola to benzínová jednapäťka a musím povedať, že to bolo veľmi príjemné vozenie po celom ostrove a veľmi sa nám to páčilo. Aj kamarát mal starší desaťročný Jeep a bol veľmi spokojný, jeho spoľahlivosťou. Osobne mám zážitok, keď sme už dávnejšie hrali vo Zvolene, že som tam mal možnosť na jednej akcii otestovať Wrangler a Grand Cherokee. Boli sme ich testovať na takom tankodrome, čo bolo riadne adrenalínové. Ten Wrangler by som si určite vyskúšal aj súkromne, pretože sa mi páčilo, že aj v záťaži to išlo vynikajúco. Naozaj som mal z toho skvelý zážitok! 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode