BMW X2 – príjemné SUV aj pre ženy, ktoré sa chcú odlišovať

05.03.2018 08:53

Nové BMW X2 je pre každého, kto chce objavovať nové smery a dáva dosť viditeľne najavo, že si ide svojou vlastnou cestou. Jeho extrovertné tvary v kombinácii s dynamickými kontúrami mu udeľujú extrémne športový kupé charakter. Silné motory. Presné riadenie. Optimálny M Sport podvozok. Trojkombinácia, ktorá spolu s vysoko precíznym handlingom stanovuje štandardy vo svojej triede.

Toto menšie SUV s dostatočným priestorom a pekným individuálnym dizajnom, ženy ocenia, pretože ja som bola nadšená. V interiéri bolo dostatok miesta, pohodlné sedenie a veľmi dobrý výhľad do všetkých strán. Kamera a senzory som ocenila akonáhle som začala cúvať. Potom som si zapla vyhrievanie sedadiel a vyštartovali sme s kolegom do Serede pozrieť bývalú Niklovú hutu. Nafotili sme zaujímavé industriálne fotky, porozprávali s príjemnými ľuďmi, ktorým sa náš testovaný model v motorizácii xDrive20d veľmi páčil.

Môj vysoký kolega si vyskúšal sedenie na zadných sedadlách a veru tam to bolo trošku stiesnené pre vysokých pasažierov ako je on, menší priestor nad hlavou, takže dozadu buď deti alebo pasažieri nižšieho vzrastu. Dve autosedačky jednoducho zaistíte na zadných sedadlách, takže mamičky budú mať o svoje ratolesti postarané z hľadiska bezpečnosti. Dvaja nižší pasažieri ak si sklopia stredový panel, tak sa môžu pohodlne opierať lakťami a ešte si uložiť kávičku do úložného priestoru medzi nimi. Kufor bol dostatočne veľký a vyhovujúco praktický.

Dvojlitrový diesel, ktorý sme testovali bol dynamický a eliminoval nerovnosti na cestách, ktorými sme sa k Niklovke uberali. V ponuke sme mali jazdné režimy Eco, Comfort a Sport. BMW sľubovalo výnimočný jazdný zážitok a ten sme naozaj mali, pretože sme si po jazde vymieňali zážitky, ktoré nám tento skvostný model ponúkol.

 

Výber motorizácie

Prvou motorizáciou je benzínová motorizácia označená sDrive20i s pohonom iba prednej nápravy. O prenos sily motora na kolesá sa stará sedemstupňová dvojspojková prevodovka Steptronic vyznačujúca sa rýchlymi reakciami. Nová prevodovka prispieva k zníženiu emisií a spotreby paliva.

Naftové motorizácie sú povinne obdarené pohonom všetkých kolies – xDrive20d a silnejšia xDrive25d. Neskôr pribudne aj benzínový trojvalec s označením sDrive18i a štvorvalce xDrive20i a sDrive18d a sDrive20d.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode