BMW s i8 a i3 sa stalo "Oficiálnym automobilovým partnerom" šampionátu FIA Formula E

18.09.2014 19:29

 

BMW sa stalo "Oficiálnym automobilovým partnerom" nového šampionátu „FIA Formula E“, ktorý odštartoval 13. septembra 2014 v čínskom Pekingu.

BMW i8 vstúpilo do projektu ako Safety Car a dvojica plne elektrických vozidiel BMW i3 bude zasa plniť úlohu lekárskeho a záchranného vozidla.

Jörg Reimann, Vice President BMW Brand Experience Customer, povedal: „Medzinárodná automobilová federácia (FIA) vstupuje do novej oblasti - FIA Formula E Championship. BMW i a Formula E sa dokonale dopĺňajú. Sme veľmi hrdí na to, že máme možnosť byť v tejto špeciálnej pretekárskej sérii  ako "Oficiálny automobilový partner" pre sezónu 2014/2015. Plne elektrické jednomiestne pretekárske vozidlá,  okruhy v centre veľkých miest po celom svete a inovatívne začlenenie fanúšikov prostredníctvom sociálnych sietí nám poskytujú zaujímavý koncept v mnohých ohľadoch. BMW ako priekopník v oblasti elektrickej mobility vie, že sú prípady kedy je nevyhnutné prekročiť zaužívané hranice, ale pritom stále zostať verný svojim základným hodnotám. Toho výsledkom je plne elektrické BMW i3 a nízkoemisné hybridné BMW i8 – obe synonymá pre radosťz jazdy príznačné pre BMW.“

 

Nový šampionát elektrických monopostov, ktorý bude pod patronátom FIA, inicioval šéf Medzinárodnej automobilovej federácie Jean Todt. Súťažia medzi sebou identické elektrinou poháňané vozidlá s maximálnym výkonom  200 kW / 272 k. V pretekoch tvorí základ výkon 150 kW / 204 k, zvyšok výkonu cez “FanBoost” systém bude môcť pilot používať len niekoľkokrát počas pretekov pre ich zatraktívnenie. Každý team šampionátu Formula E preteká s dvojicou pilotov a štvoricou vozidiel. Počas pretekov musí jazdec urobiť povinnú zastávku v boxoch na výmenu automobilu.

 

Kalendár podujatia sa skladá z desiatich akcií vo veľkých mestách ako je Peking, Buenos Aires (AR), Miami (USA), Monte Carlo (MC) a Berlín (DE), kde budú postavené špeciálne pretekárske okruhy v uliciach.

Sezóna končí 27. júna 2015 v Londýne (GB).

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode