BMW radu 5 si zahralo v úvodných scénach opery Macbeth, ktorá otvorila sezónu v slávnom milánskom divadle Teatro alla Scala.

13.12.2021 21:23

Premiéru v divadle Teatro alla Scala mala opera Macbeth od Giuseppe Verdiho. Prostredie oblečené v súčasných šatách obsahovalo odkazy na slávnu metropolitnú architektúru a dizajnové prvky a taktiež aj moderný automobil – BMW radu 5, ktoré pre túto príležitosť dostalo úplne čierny vzhľad. Macbeth a Banco v ňom cestujú na začiatku tragédie, keď ako dve postavy prechádzajú škótskymi lesmi v temnej atmosfére bleskov a hromu.

Dňa 7. decembra sa verejnosť vrátila do divadla Teatro alla Scala v Miláne na úvodný večer sezóny. Privítala ich inscenácia opery Macbeth od Giuseppe Verdiho naštudovaná pod dirigentskou taktovkou maestra Riccarda Chaillyho, réžie sa ujal Davide Livermore a scénu pripravil Giò Forma.

Prostredie v dystopickej metropoly oblečené v súčasných šatách obsahovalo odkazy na slávnu metropolitnú architektúru a dizajnové prvky a taktiež aj moderný automobil – BMW radu 5, ktoré pre túto príležitosť dostalo úplne čierny vzhľad. Macbeth a Banco v ňom cestujú na začiatku tragédie, keď ako dve postavy prechádzajú škótskymi lesmi v temnej atmosfére bleskov a hromu.

 

Automobil je hlavným hrdinom aj nasledujúcich scén, keď režisér Davide Livermore prostredníctvom silných a veľmi výrazných scénografických obrazov dosiahol, aby vozidlo jazdilo lesom na ceste, ktorá predznamenáva atmosféru v štýle filmu Inception (Počiatok) od režiséra Christophera Nolana.

 

Macbeth

Novú sezónu privítalo divadlo Teatro alla Scala 7. decembra majstrovským dielom Macbeth, ktorým Giuseppe Verdi končí svoju mladosť a otvára hudobnému divadlu nové obzory. Dirigent maestro Riccardo Chailly po otvorení sezóny s Johankou z Arku v roku 2015 a Attilom v roku 2018 uzavrel trilógiu mladých venovanú prvej fáze skladateľovej produkcie. S Macbethom bol prvým režisérom Davide Livermore, ktorý pripravil inauguračné predstavenie počas štyroch po sebe nasledujúcich sezón. Scénografiu mal na starosti Giò Forma, kostýmy Gianluca Falaschi, video mali na starosti D-Wok a svetlá Antonio Castro.

 

Absolútne dokonalé obsadenie na pódiu spojilo niektoré z najväčších hlasov našej doby. Lady je Anna Netrebko, najuznávanejší a najžiadanejší hlas na medzinárodnej scéne, ktorý má za sebou piate inauguračné predstavenie sezóny. Luca Salsi je späť v úlohe Macbetha, pričom ide o jedného z najvýznamnejších verdiovských barytonistov súčasnosti. Rolu Macduffa stvárnil Francesco Meli, ktorý už bol v La Scale výnimočným protagonistom ôsmich Verdiho postáv. Banco je bas Ildar Abdrazakov, pričom aj v ostatných partoch sú dôležité hlasy ako Ivan Ayon Rivas a Chiara Isotton. Autorom choreografie je Daniel Ezralow, špičkový súčasný majster tanca a zábavy.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode