BMW – moja životná cesta...

29.05.2021 19:05

Model, herec a fotograf Krištof Králik porozprával o svojich pracovných činnostiach, seriáli Pán profesor, o jeho obľúbenej značke BMW a testovanie nového plug-in hybridu modelu BMW X1

 

Predtým si sa viac venoval modelingu a teraz hráš v populárnom seriáli „Pán profesor“. Prišli už nejaké ponuky, ktoré sa neodmietajú?

 

Nerád by som o tom teraz viac hovoril, snáď len to, že to určite uvidia českí i slovenskí diváci. Ako sme spomínali, zatiaľ hrám iba v spomínanom markízackom seriáli, ale je pravda, že odkedy som ochutnal herectvo, tak mi to vyhovuje viac ako modeling. Hoci som človek, ktorý vie skĺbiť toho oveľa viac, pretože okrem fotky, ktorú som vyštudoval, som aj spolumajiteľ teamu, ktorý hrá počitačové hry. Okrem toho, som v agentúre, ktorá spravuje sociálne siete a robí základný marketing. Mám vlastných klientov, ktorým sa starám o Instgram a Facebook.

 

Ozaj, aký bol tvoj prvvý kontakt so značkou BMW?

 

Jeden z mojich najlepších kamarátov mal mkové BMW X6, tú úplne prvú radu. Viezol som sa v tom aute aj som si ho neskôr požičal. A vtedy som pochopil, že moja životná cesta je smer BMW. Hoci sa stalo, že som vybočil z tejto cesty, ale nikdy som nebol spokojný. Som vyznávač tejto značky a mám vyše roka dvojlitrový diesel - BMW 320 xDrive a som s ním nadmieru spokojný. Síce už rozmýšľam nad trojlitrovým dieselom BMW X5, ktoré určite využijem či na krátke alebo dlhé vzdialenosti.

 

Aké skúsenosti máš ako motorkár s vodičmi motorových vozidiel?

 

Nie moc dobré. Jeden vodič išiel na takú neskorú červenú a vyletel mi z hlavnej stanice, keď odbáčal smerom na Šancovú ulicu. Ja som sa rozbehol a trafil som ho cez ľavé predné koleso a letel som asi 40 metrov. Rozbil som motorku a seba na trištvrte roka. Roztrhlo mi nohu a mal som vnútorné aj vonkajšie šitie. Nejaký čas to trvalo, kým som sa dal do poriadku.

Je niečo, čo nemáš rád, čo robia vodiči za volantom?

 

Nemám rád takých vodičov, ktorí telefonujú počas jazdy a či som vo svete, alebo na Slovensku, tak už z diaľky tuším, čo sa deje, keď auto lieta zboku na bok. Buď ten človek zaspal za volantom alebo telefonuje. Priznám sa, že veľa času trávim pracovne v Taliansku a toje hrôza... Oni tam jazdia nonstop s mobilom v ruke na 95 percent. To je vec, ktorej by sa mal každy vodič vyvarovať.

Dodržiavajú talianskí vodiči dopravné predpisy?

 

Taliani sú hrozní vodiči, majú zlé návyky a lietajú do križovatiek hlava nehlava. Jediné, čo im tam pomáha, že majú veľa skútrov a vďaka tomu, musia byť ostražití. V Miláne som videl veľa smrteľných nehôd a to hovorí za všetko. V Amerike naopak, sú vodiči o niečo pomalší ako u nás a zvláštne mi prišlo tankovanie na galóny, ale naučil som sa. V diaľničnom systéme sa mi páčilo jazdiť v najrýchlejšom pruhu. To my nemáme a vychádza sa z neho iba na niektorých miestach.

Dostal si pokutu za nejaký dopravný priestupok?

 

Samozrejme. Neviem, čím to je, ale ani raz sa mi nepodarilo zjednať pokutu, keď ma zastavili policajti. Ak ma chytili za rýchlosť, tak sa to nedalo zjednať, ale iné priestupky som neurobil. Na motorke som dostal dvakrát pokutu za rýchlosť.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode