BMW i premiéry otvorenie prvého BMW i na svete a nové koncepty

19.06.2012 12:51

BMW Group pri príležitosti otvorenia celosvetovo prvého BMW i Store na Park Lane v Londýne uvádza BMW i3 Concept s novým interiérom a zároveň nový BMW i Pedelec Concept (pedálový elektrický bicykel) – na mieru šitý doplnok pre BMW i3 Concept. BMW Group v Londýne predstavuje aj svoj komplexný balík produktov a služieb elektromobility 360° ELECTRIC.

Nové BMW i3 Concept: veľkorysý pocit priestoru v kombinácii s unikátnou novou koncepciou farieb a materiálov z obnoviteľných zdrojov.

BMW i3 Concept bolo pôvodne verejnosti predstavené vlani na autosalóne IAA vo Frankfurte. Jeho nový interiér, prezentovaný pri príležitosti otvorenia prvého BMW i Store v Londýne, tvorí zmes kože, dreva, vlny a ďalších materiálov z obnoviteľných zdrojov a prírodných vlákien, ako nová dimenzia veľkorysého prémiového priestoru. Na palubnú dosku sa použilo eukalyptové drevo, pochádzajúce z európskych lesov, obhospodarovaných udržateľným spôsobom. To zároveň zabezpečí skrátenie dodacích trás, teda maximálnu udržateľnosť vo všetkých štádiách výroby. Koža má nový prírodný odtieň Cassia, ktorý sa dosahuje jej ekologicky neinvazívnym tónovaním pomocou činidla z olivových listov. Vysoko kvalitná vlna je použitá na palubnej doske spolu s dreveným obkladom vytvára príjemnú salónnu atmosféru.

BMW i Pedelec Concept: dokonalý doplnok mestskej mobility.

BMW i prináša inovatívne dvojkolesové vozidlo, ktoré je ideálnym doplnkom pre BMW i3 Concept v zmysle jeho obohatenia o ďalšiu praktickú rovinu mestskej mobility. Nový BMW i Pedelec (Pedal Electric Cycle) Concept je kompaktný bicykel s elektrickým motorom ako doplnkom k vlastným silám jazdca, ktorý mu pomôže prekonávať náročné veľkomestské trasy rýchlejšie a s menšou námahou. BMW i Pedelec Concept sa dá veľmi jednoducho a rýchlo zložiť. V batožinovom priestore BMW i3 Concept je dosť miesta až pre dva kusy tohto elektrického bicykla, vrátane možnosti dobíjať tam ich batérie. Podobne ako BMW i3, aj BMW i Pedelec Concept je sofistikovanou high-tech formou dopravného prostriedku. Extrémne vysokú praktickú využiteľnosť mu dáva jeho nízka hmotnosť (cca 20 kg) vďaka rámu z hliníka a karbónu, hydraulické kotúčové brzdy na oboch kolesách, výkonný pomocný elektromotor s integrovanou trojstupňovou prevodovkou v náboji, inteligentná riadiaca jednotka a sklapací mechanizmus. V závislosti od využívania pomocného účinku motora vydržia batérie na jedno nabitie 25 až 40 kilometrov. Plne sa dobijú za štyri hodiny, rýchlonabíjaním za hodinu a pol, buď z bežnej elektrickej siete alebo v batožinovom priestore BMW i3 Concept. Batéria sa dobíja aj pri na voľnobeh, kedy elektrický motor funguje ako generátor.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode