BMW Concept radu 8. Nefalšovaná dynamika a moderný luxus – to najlepšie z ponuky kupé značky BMW

26.05.2017 17:32

BMW Group využíva tohtoročné podujatie Concorso d’Eleganza Villa d’Este na predstavenie vozidla BMW Concept radu 8, ktoré predstavuje esenciu toho najlepšieho z moderných kupé značky BMW, stelesnené vo vzrušujúcej dizajnovej štúdii. Vozidlo predstavené ako štúdia, poslúži ako predobraz prichádzajúceho nového modelu značky BMW. Nového modelu BMW radu 8 Coupé, ktorý sa predstaví v roku 2018 ako súčasť najväčšej modelovej ofenzívy v histórii spoločnosti.

Stratégia NUMBER ONE > NEXT predstavuje spoločnosť BMW Group v obraze významného nárastu predajov a príjmov v luxusnej triede, pri čom bude hrať model BMW radu 8 Coupé významnú rolu. „Číslo 8 v značke BMW vždy reprezentovalo špičku športových výkonov a exkluzivity,” povedal predseda predstavenstva BMW AG Harald Krüger. „Prichádzajúce BMW radu 8 predstaví spojenie maximálnej dynamiky, výrazného dizajnu a moderného luxusu. Bude to ďalší model v našej expanzii medzi luxusnými vozidlami a stanoví nové meradlá medzi kupé vozidlami vo svojom segmente. Vďaka tomu získame a posilníme našu vedúcu pozíciu v luxusnom segmente.”

Exteriér spája minulosť s budúcnosťou. BMW Concept radu 8 je ľahko rozpoznateľné vozidlo značky BMW, no zároveň ukazuje nové dizajnové ideové názory a technológie, ktoré prinášajú nové tvary. „Dizajn štúdie BMW Concept radu 8 predstavuje novú a sviežu interpretáciu ikonických dizajnových kriviek značky BMW,” dodáva van Hooydonk. „Zároveň ukazuje nový prístup k využitiu tvarov a foriem, ktoré sa dostali na výnimočný povrch vozidla. Priehrštie oblých línií dopĺňa naše čisté plochy a proporcie vozidla využívajú svalnaté tvary. Tieto elementy spolu vytvárajú výrazný postoj a dodávajú vozidlu jedinečný charakter. Na prvý pohľad ide o vozidlo zamerané na vodiča.”

Silueta štúdie modelu BMW Concept radu 8 sa nachádza nízko nad zemou. Súhra dlhej kapoty a plynulej línie strechy vytvára dynamický pôvab bokov, zatiaľ čo kolmé línie hrán konceptu podnecujú športové zameranie vozidla.

Dramatické spracovanie siluety a tvarov vozidla pritiahne pohľady a vytvorí príťažlivý moderný vzhľad. Ostro rezané línie nad napnutými plochami predstavujú vizuálny prísľub očakávaných dynamických zážitkov

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode