Biela smršť

12.08.2017 08:38

Mladý slovenský herec Lukáš Pavlásek si zašportoval na novej Škode Octavii RS a za aký priestupok dostal pokutu od pánov policajtov sa dozviete v našom rozhovore

Vyštudovali ste Košické štátne Konzervatórium a po maturite ste išli študovať do Bratislavy na VŠMU. Hosťovali ste niekde v divadle už počas štúdií?

Hosťoval som v SND v komédii Vejár a po škole som hosťoval v Košiciach v divadle Cassia v muzikáloch Krysař a Matúš Čák Trenčiansky. V divadle Nová scéna som hral v rôznych predstaveniach /Čarodejník z krajiny OZ, IAGO, MADAME DE POMPADOUR, Veselá vdova/ a tam účinkujem dodnes, lebo som tam získal trvalé angažmán. Pripravujeme muzikál Mama Mia. Dostal som aj zaujímavú ponuku od VUB banky do reklamy na lepičov, čo som robil štyri roky, ale to už skončilo. Hral som v seriáli Panelák a pre STV seriál Inšpektor Max.

Jazdíte na japonskom benzínovom  Mitsubishi ASX, lebo sa cítíie vo väčších autách bezpečnejšie?

Určite mám radšej väčšie autá a hoci mám vodičák 7 rokov, tak nie vždy som mal veľké auto. Mal som malý Peugeot 206 na ktorom som sa učil jazdiť rok po autoškole. Bratislavská hektika bola náročná, ale GPS som bol v pohode. Len raz mi GPS nepomohlo...

Prečo?

Išiel som si nakúpiť do Auparku a s tromi veľkými taškami som išiel domov. Lenže pri Prezidentskom paláci ako som si kúpil lístok na MHD, tak mi došlo, že nemám auto.. nuž zabudol som, že som išiel nakupovať autom a tak som sa autobusom vrátil do Auparku. Zabudol som v tom zmätku, kde som zaparkoval, aj som zaplatil parkovné nejakých 5 eur a šťastný som odišiel...

Niečo podobné v inom meste nemáte?

V Košiciach som na Stopke nezastavil, len jemne pribrzdil a išiel ďalej. V tom som zbadal majáky a vedel koľko bije! Dal som dolu okno a policajti mi vysvetlili môj priestupok, ktorý bol samozrejme na pokutu. Skúšal som ako herec to zahrať do situácie, že manželka rodí a ponáhľal som sa. Spýtali sa ma, že v ktorej nemocnici a ja som odpovedal, že na Kramároch. Vraj to už asi nestíham...Ja proste nemám šťastie.

A teraz poďme niekde mimo Slovenska. Kde by ste si netrúfli sadnúť za volant?

Bol som v rámci divadelného festivalu na VŠMU v Moskve by som určite nejazdil. Páčilo sa mi síce, že majú veľa jazdných pruhov, ale tí vodiči. Hotová katastrofa! Trúbenie, brzdenie, túrovanie...strašná hektika, jazdia tam na tých buď lacných alebo veľmi drahých autách ako sa im zachce.  Na cestách vidíte od značkových áut až po tie ich slávne žiguláky a lady.

Tak potom nemáte rád nezodpovedných šoférov?

Tak ako v Moskve, tých čo nezdržujú dopravné predpisy a vzdialenosť medzi autami, tzv. lepičov a tých čo ohrozujú ostatných v cestnej premávke, ale zažil som aj drzých chodcov, ktorí náhle vstúpili do vozovky.

Predsa len aj vy ste urobili niečo, čo ste nemali a bola z toho pokuta?

Za mobil v ruke hoci netelefonujem, ale pípla smska a chcel som si ju prečítať. Všimli si ma policajti a stálo ma to 50 eur. Dokonca sa mi stalo, že mi došli pohonné hmoty na moste la Franconi a musel som ísť s bandaskou v ruke na benzínku.

Bolo nejaké faux pas vo vašom živote?

V Londýne som si sadol na sedadlo spolujazdca a ocitol som sa za volantom. Tak som sa zľakol, že by som mal pravostranne jazdiť, že som si hneď presadol. To by som musel obe hemisféry prehodiť, ale mal som jednu vtipnú storku v londýnskom metre. Komunikoval som po anglicky s  jednou kočkou a spýtal som sa jej na povolanie...bola učiteľka a ja som jej povedal, že som actor /počula Hektor/, ona, že yes, Simona!

Čo niektoré ženy za volantom?

Ako ktoré...Na jednom košickom parkovisku som videl ženu parkovať polhodinu pozdĺžnym spôsobom asi tak, že zacúvala, vycúvala, vystúpila, skontrolovala a pokračovala. Azda 2000 krát, ale podarilo sa.

Lukáš, nová benzínová dvojlitrová Škoda Octavia RS vás ohúrila alebo si na tieto ostré verzie nepotrpíte?

Ále potrpím a veľmi rád! Páčila sa mi predná časť auta s pekne vynovenými dvojitými full LED svetlami, peknými nárazníkmi, aj  dizajnom čiernych diskov kolies. Parádny obrovský priestor v kabíne a v kufri, kde by som sa v pohode vyspal. Zvonku RSA vyzerá rodinno-športového charakteru a to platí aj vo vnútri. Športové sedadlá s opierkami sa mi páčili a dobre sa v nich sedelo, lebo to bol semiš a nie koža, ktorú nemám rád. V zákrutách ma to riadne držalo a červené lemovanie páky bolo TOP! To, že som riadil auto prvýkrát v automate som bol nadšený. Vyskúšal som eko a normálny režim, ale najviac ma to bavilo v športovom, lebo 200 koní urobilo riadny dupot! Pridal som plyn a krásne to zvukovo preraďovalo, väčšia  zábava bola s krídielkami, keď som manuálne preraďoval. Priestranným interiérom a palubovkou som bol nadšený ako aj moderným  infotainmentom a ostatnými modernými technológiami. Malo to vyhrievanie volantu, navigáciu aj bluetooth kvôli telefonovaniu by som uvítal.

No čo na záver? Túto bielu smršť by som uvítal ako každý vodič, ktorý miluje adrenalín.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode