Biela pani

02.04.2016 18:48

Spevácka diva - Sisa Sklovska mala duet s Hyundai Santa Fe a prezradila rôzne pikošky zo sveta auto-moto

Najprv zaujímavá postava Mata Hari, ktorá získala dve najvačšie ocenenia na svetovej  muzikálovej súťaži v Južnej Kórei , neskôr úloha milenky Ľudovíta XV. - Madame de Pompadoure, ktorá mala nedávno premiéru v Bratislave na Novej Scene.  Pracujete s tímom už na ďaľšom projekte?

Obidve postavy mi boli šité na mieru. Som šťastný umelec, že som stretla v živote tím, s ktorým si ľudsky rozumiem a možem s nimi tvoriť muzikál i iné hudobné projekty. To je v našich končinách veľká vzácnosť. Najväčšie zadosťučinenie je, že sme opäť boli vybraní na 10. ročník tej istej svetovej súťaže do Kórei. A naši diváci sa už môžu tešiť na ďalší tretí pôvodný slovenský muzikálový projekt, ktorý verím, že bude taký úspešný ako tie predchádzajúce.

Pre kórejských divákov som si vtedy pripravila jedno prekvapenie a odspievala som hlavnú áriu Shiva, Shiva v kórejštine..

Minulý rok ste sa stretli s pápežom Františkom vo Vaticane a mali ste úspech so svojím veľkolepým spevom. Prijali by ste ešte také pozvanie?

Minuloročný úspech koncertu v Ríme mal užasnu odozvu. Mali sme obrovský uspech. Som poctená, že sme pozvanie dostali aj tento rok v rámci osláv Cyril a Metod do Ríma.

A čo šoférovanie?

To je ďaľšia láska! Šoférovanie a lietanie. Čaká nás Kórea a dlhý let... Moje dve kolegyne majú panický strach z lietania, tak som im musela sľúbiť, že celý let ich budem držať za ruky a zabávať ich.

K vášmu jubileu ste vraj dostali neopakovateľný dar, ktorý ste si doslova užívali?

Jeden z mojich najsilnejších zážitkov bolo, že som lietala vo vojenskej stíhačke na Sliači a bolo to fantastické. Vyslúžila som si, že ako žena a amatér som všetko zvládla tak, že by som dostala odporúčanie na môj životný sen mať pilotny kurz.  Pilot so mnou robil najťažšie akrobatické manévre /saltá, premety, volné pady..../ a vtedy som mu aj spievala. /smiech/....Vyslúžila som si pochvalu a uznanie. V takej pohode ako som absolvovala tento let, vraj pilot nevidel ani muža. Iní muži to vzdali na začiatku alebo stratili vedomie. Dostala som aj diplom. Bola som  5,6 G.

Vodičák na osobné autá ste si robili ako teenegerka?

Popri štúdu som ho nestihla kvôli rôznym iným aktivitám.  Až keď som sa stala sólistkou Operny Slovenského národného divadla, mala som asi 27 rokov. Bol to dvojtýždňový rýchlokurz cez prázdniny. Často sa mi snivalo, že šoferujem. Autá ma fascinovali od malička, veľmi  mi to chýbalo, lebo ako dieťa som bola veľmi zručná. Vyrobila som si z prepravok na ovocie svoje prvé auto!

Po vodičáku prišlo vaše skutočné prvé auto?

Mama mi vtedy prispela na akontáciu auta a vzala som si na leasing tmavomodrý Mercedes 190 u pána Andreja Glatza. Dospelo to časom k vzájomnej spolupráci a mala som viacero áut tejto značky. Boli väčšinou v červenej farbe, ktorú milujem. Raz som mala pokazené auto a dali mi Smarta. Normálne som sa do toho angličáka do vnútra poskladala a naozaj tam bolo veľa miesta. Bolo fialové a vyzerala som ako Milka...

Veľa jazdíte, asi dopravné nehody vás navštívili ako vodičov čo už majú zopár tisíc kilometrov najazdených?

Nehody som mala, ale nesoferovala som ja. Raz  pri Trenčíne na dialnici sme dostali   aquaplaining , nasledne čelný náraz do zvodidiel s vymrštením a točením sa na diaľnici. Išli sme na priamy prenos TV do Košíc a mňa to v riadne oplieskalo. Ja som netusila, ze príde naraz. Spala som. So mnou boli v aute aj moje dve macky. Tie pri tych otackach lietali ako batmani.! Auto išlo do šrotu.Vaznu nehodu som zazila aj v taxiku . Tam sme sa v poslednej   chvili vymenili s kolegom  a odsadla som si z miesta spolujazdca do zadu.. Takato vymena ma este raz zachranila.  Anjeli strážni su so mnou , chcem sa im  velmi poďakovať.

Rýchlosť, pokuty, policajti?

Som taký tirákový vodič. Bezpečne a rýchlo a keď ma zastavia, tak sa nehádam. Som pokojná, ale občas sú na mňa nepríjemní, občas prístupní. Stalo sa, že som im miesto pokuty spievala na diaľnici. Chceli cdéčko, ale nemala som, tak nakoniec bolo všetko odpustené. Iná príhoda, tak 10 rokov dozadu, že s manželom nás zastavili a náhodou ma p. policajt zachraňoval. Na poslednej pumpe som zastavila a v nestráženej chvíli mi prepichli gumu. Zastavila som a nejaký chlapík mi chcel akože pomôcť. Kabelku som si dala dozadu, vystúpila som a menila som rezervu. On sa na mňa pozeral a svietil mi baterkou, zatiaľ ma dvaja jeho komplici okradli. Policajti tam hneď boli a svoju kabelku som našla pod autom. Ukradli mi len peniaze, ktorých som tam mala veľa, ale doklady a kľúče tam zostali.

Ešte boli nejaké vtipnejšie historky?

Skoro ráno som išla som točiť z Prahy do Bratislavy s Marcinom a Krausom - Uragán a na hraniciach ma odstavili. Boli dost prisni a nechceli mi povedať dôvod... Netušila som, ze jazdim bez značiek! Ukradli mi ich v noci Prahe! Raz v  nestraženej chvili na pumpe som svoju mačku naháňala na diaľnici alebo sa mi stalo, že oproti na diaľnici cválal kôň! Nedavno na východe sa mi stalo, ze zo zakruty sa na mňa vyrútilo stádo oviec! O kilometer ďalej som zbadala ich vodcu na šrot... 100 promile!

Nový model Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi ako na vás zapôsobil?

Hyundai Santa Fe je typickým pekným rodinným a bezpečným autom. V bielej farbe nepôsobí na mňa robustne, ale viac žensky s oblými tvarmi. Interiér prezrádza, že výbava je ozaj bohatá so všetkým čo som tam našla. Na pohľad aj na dotyk. Veľa odkladacích priečinkov, na moju obľúbenú ľadovú sódu,  a iné potrebne veci. Klimatizácia, ktorú používam najma v horucich dnoch velmi intenzivne, všetko je tu na dotyk a štartovanie bez kľúčov! To mi dajú hlavne dámy za pravdu, lebo v našich kabelkách nájsť kľúče??!!!! Vyhovuje mi automat, mäkké pruženie, nie príliš tvrdý podvozok a veľmi pohodlné sedadlá. Motor šlapal po tichu na to, že to bol diesel a na diaľnici veľmi dobre preraďoval a zrýchľoval. Vyskúšala som aj manuálne radenie, na ktoré som zvyknutá, keď potrebujem. Priestoru v Santa Fe bolo dostatočné, aj do kufra som sa zmestila! Start-stop moc nevyužívam, ale toto auto to má, kto rád jazdí úsporne. Má to USB, AUX, čo využívam. Spievam, vybavujem, pracujem. A Hyundai Santa Fe bolo na chvíľku pre mňa dokonalým štúdiom a kanceláriou.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode