BIATLONISTKA PAULÍNA FIALKOVÁ JAZDÍ NA MITSUBISHI OUTLANDER PHEV 2.4 MIVEC

19.08.2019 17:00

Spoločnosť M Motors SK s.r.o., ktorá je výhradným dovozcom vozidiel značky Mitsubishi do 3,5 tony do Slovenskej republiky, je už tretiu sezónu Oficiálnym automobilovým partnerom úspešnej slovenskej biatlonistky Paulíny Fialkovej, ktorú na ceste za jej športovými úspechmi sprevádza technologická vlajková loď značky troch diamantov – nový Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 MIVEC.


Paulína Fialková je rodáčkou z Čierneho Balogu a členkou klubu VŠC Dukla Banská Bystrica. Počas svojej doterajšej športovej kariéry už stihla reprezentovať Slovensko na Zimných olympijských hrách 2014 v Soči a 2018 v PyeongChangu. Zároveň je jedinou Slovenkou s kompletnou medailovou zbierkou zo Svetovej Univerziády v Osrblí (2015). K trom medailám z Osrblia následne pridala aj skvelé striebro z Majstrovstiev Európy v Ťumene (2016). K jej doterajším najväčším úspechom patria okrem iného aj umiestnenia vo Svetovom pohári, kde získala striebornú medailu v Ťumene (2018), obsadila 5. miesto vo švédskom  Õstersunde (2017) a vo fínskom Kontiolahti (2017) a 6. miesto v stíhacích pretekoch v nemeckom Ruhpoldingu (2016). Zatiaľ najlepší výkon svojej kariéry v rámci OH dosiahla na Zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom PyeongChangu, kde sa vo vytrvalostných pretekoch na 15 km umiestnila na 5. mieste. V lete 2018 sa navyše stala majsterkou sveta v šprinte v letnom biatlone na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave. Sezóna 2018/2019, v ktorej zaznamenala celkovo 6 pódiových umiestnení a v ktorej pridala aj 5. miesto na MS vo švédskom Õstersunde, bola doposiaľ jej najúspešnejšia, pričom vo finále sa stala šiestou najlepšou ženou sveta. Paulína je zároveň aj víťazkou prestížneho ocenenia Slovenka roka 2019 v kategórii šport.

Ambasádorka značky Mitsubishi na Slovensku Paulína Fialková k pokračovaniu spolupráce so značkou Mitsubishi uviedla: „Uplynulú sezónu ma na tréningy a preteky vozil plug-in hybridný Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 MIVEC, ktorý plne vyhovoval mojim potrebám či už z pohľadu špičkového pohonu všetkých kolies S-AWC, veľkého vnútorného priestoru alebo ohľaduplnosti voči životnému prostrediu. Keďže mám rada nové veci aj nové výzvy, tak som si na život s touto „električkou“, ktorú som nazvala „Pajlander“, veľmi rýchlo navykla. Aj preto som sa v sezóne 2019/2020 rozhodla zostať verná tejto revolučnej technológii, iba ju vymeniť za jej novšiu ešte sofistikovanejšiu a prepracovanejšiu verziu, ktorá sa skrýva pod kapotou nového Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 MIVEC.“

 

A aký je život s plug-in-om?

 

...je iný, ako život s “bežným” autom.

 

Zásadný rozdiel je v tom, že ho treba nie len tankovať, ale aj dobíjať. A ak sa nechystám na dlhšiu cestu a presúvam sa len medzi tréningom a domovom, resp. nešoférujem viac ako 50km, tak si užívam prijemne tichú čisto elektrickú jazdu. A musím povedať, že táto jazda ma naozaj baví a aj preto som si zvykla “kalkulovať” svoju trasu tak, aby som nabíjala čo najviac. Napr. nabijem doma v Balogu a potom zase v Dukla BB... A keď nie je poruke obyčajná zásuvka (z ktorej trvá nabitie približne 4-5 hodín, podľa zostatku kapacity batérie), tak využívam verejné nabíjacie stanice, či už v nákupných centrách, alebo na iných miestach, najčastejšie čerpacích staniciach. Môj pajlander má tú výhodu, že sa vie nabiť aj na rýchlonabíjačke a za 20 minút mám 80% kapacity batérie a môžem opäť pokračovať v ceste na elektrinu.

 

Skrátka, elektrická jazda je návyková a môj Pajlander ju má veľmi rád a preferuje ju za každých okolností, aj keď mu už došla energia v batérii, vždy sa na elektrinu rozbieha, spaľovacím motorom si elektrinu vyrába, rád rekuperuje... Jednoducho máme v tomto smere na svet rovnaký pohlaď a preto si navzájom v našom “vzťahu” vychádzame maximálne v ústrety...": uzatvára biatlonistka Paulínka Fialková, Ambasádorka Mitsubishi Motors na Slovensku.

 

Adrián Markusek, Country Manager M Motors SK s.r.o. okomentoval dlhoročnú spoluprácu s elitnou biatlonistkou Paulínou Fialkovou: „Teší ma, že si náš plug-in hybridný Outlander Paulínku natoľko získal, že sa rozhodla jazdiť za jeho volantom aj počas nadchádzajúcej sezóny. Na nedávnych Zimných Olympijských hrách v PyeongChangu Paulína pred očami celého sveta ukázala, že sa nikdy netreba vzdávať a že žiadny boj nie je vopred prehraný. Pre celé Slovensko ale aj svet sa stala symbolom odhodlania, vytrvalosti a odvahy postaviť sa čelom každej situácii. Také sú aj vozidlá značky Mitsubishi povestné svojou spoľahlivosťou, húževnatosťou a japonskou kvalitou spracovania. Mitsubishi navyše disponuje bohatou históriou v oblasti motoristického športu, či už ide o doposiaľ neprekonaných 12 víťazstiev v najnáročnejšej rally sveta – Rally Dakar alebo vrcholné umiestnenia v seriály pretekov WRC. V žilách slovenskej biatlonovej hviezdy Paulíny Fialkovej a v DNA značky Mitsubishi kolujú rovnaké ingrediencie: vytrvalosť, precíznosť, športový duch a v neposlednom rade zmysel pre fair play. Naša vlajková loď Mitsubishi Outlander PHEV je pre nás pomyselným štvrtým diamantom tak ako aj naša ambasádorka Paulína Fialková, o ktorej bezpečnú a spoľahlivú prepravu na svetové športoviská sa radi postaráme aj v nadchádzajúcej sezóne.“

 

Mitsubishi Outlander PHEV je prvým plug-in hybridným SUV na svete s elektrickým pohonom všetkých kolies. Disponuje veľkorysým vnútorným priestorom, jazdnou dynamikou elektrického pohonu, vysokou bezpečnosťou a modernými technológiami. Predstavuje unikátnu kombináciu 2 elektromotorov poháňajúcich prednú a zadnú nápravu a spaľovacieho benzínového motora s generátorom. Vďaka tomu dokáže jazdiť úsporne a ekologicky v meste a súčasne dosahuje vynikajúci kombinovaný dojazd viac ako 800 km.

 

Mitsubishi Outlander PHEV disponuje systémom pohonu všetkých kolies S-AWC (Super All-Wheel Control) inšpirovaným legendárnou technológiou Lancer Evolution. Tento unikátny pohon poskytuje vodičovi ideálne podmienky pre bezpečnú jazdu pri akcelerácii, brzdení, zatáčaní a zmene smeru jazdy použitím elektronicky riadenej spojky pohonu 4WD a aktívneho elektronicky ovládaného nápravového diferenciálu AFD. Systém má funkciu aktívneho stáčania vozidla okolo zvislej osi (AYC). Výsledkom je lepší prejazd zákrutami, jazdná stabilita a prenos výkonu pri zachovaní priaznivej spotreby paliva.

 

 

Nový Outlander PHEV 2.4 MIVEC prichádza s množstvom technologických vylepšení na palube vrátane modernizácie operačného systému PHEV. Systémový výkon teraz dosahuje až 224 konských síl s kombinovanou spotrebou už od 2 l/100 km. Sústava pohonu disponuje inteligentným systémom jazdných režimov – čisto elektrickej jazdy s dojazdom 45 km (podľa WLTP), 54 km (podľa NEDC) resp. 57 km v meste (podľa WLTP), sériového generátorom podporovaného a paralelného výkonného hybridného pohonu.

 

Medzi TOP novinky na palube Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 MIVEC modelového roku 2019 patrí:

  • Zvýšenie výkonu a odozvy reakcie, zníženie spotreby paliva

  • Zvýšenie stability a ovládania (nové S-AWC, tuhosť karosérie, zavesenie náprav a riadenia)

  • Zvýšenie kapacity batérie (13,8 kWh)

  • Zníženie hlučnosti motora (režimy otáčok motora, sanie a výfuk)

  • Možnosť ovládania kúrenia a klimatizácie počas nabíjania

  • Vylepšenie systému ASC pre situácie s rozdielnym povrchom pre prednú a zadnú nápravu

  • Nový režim S-AWC SPORT a SNOW pre zlepšenie odozvy a výkonu

  • Dve zásuvky 230V (umožňuje napájanie bežných externých spotrebičov)

  • Možnosť napájania domácnosti z batérie pohonu (V2H)

 

Okrem iného je Mitsubishi Outlander PHEV unikátny aj tým, že poskytuje možnosť bežného ako aj rýchleho dobíjania. Kombinuje vynikajúce jazdné vlastnosti s užívateľskými výhodami veľkého SUV ako sú bezpečnosť, pohodlie, výkon či variabilita. K dispozícii je aj aplikácia Mitsubishi Remote Control (Android, Apple iOS) pre sledovanie stavu vozidla (svetlá, dvere, nabíjanie), časovač nabíjania, ovládanie a časovač vyhrievania či chladenie kabíny.

 

Záruka na nové vozidlo je 5 rokov alebo 100 000 km, záruka na batériu pohonu je 8 rokov resp. 160 000 km. Pri akumulátore pohonu je zaručená kapacita 70% alebo viac po dobu 8 rokov alebo 160 000 km.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode