Bezpečne, priestranne a komfortne

04.10.2015 11:49

Slovenská speváčka, hudobníčka, tanečnica a dobrá šoférka Dominika Mirgová sa zoznámila s novým SUV –Suzuki Vitara a zaspomínala na to, čo zaujímavé darovala policajtom

V roku 2007 ste sa zúčastnila tretej série reality šou Slovensko hľadá SuperStar, kde ste skončili na druhom mieste. Už ako pätnásťročná ste začali koncertovať... nebolo to únavné, keď ste sa nemohli so svojimi rovesníčkami zabávať, ale prišli náhle povinnosti?

Samozrejme, že mi to vadilo, ale to bola to daň, že musím na sebe makať, ak chcem niečo dokázať. Neľutujem ten čas, ale stalo sa, že som si aj poplakala, keď kamošky išli von a ja som mala povinnosti. Od 12-tich som spievala v ocinovej kapele na oslavách, svadbách. Mala som kočovnícky život, ale aj dobrá škola života.

Skladáte hudbu, hráte na rôznych nástrojoch a so Sony BMG ste uzavreli nahrávaciu zmluvu. Bol debutový album Dominika Mirgová štartom, ktorý vás nakopol?

Ten prvý album som si doslova odplakala, ale nakoplo ma to. V tej dobe som prežívala prvú lásku, všetko sa mi nakopilo, ale nič z toho neľutujem. Potom prišli ďaľšie albumy a teraz do konca roka dokončujem posledný album, ktorý snáď stihnem, pretože som mama malého Peťka, ktorý ma zamestnáva na plný uväzok. Okrem toho som aj trénerka tanečnej skupiny, ale spev je na prvom mieste. Vždy som vedela, že spevom sa viac uživím ako tancom.

Robili ste si vodičák v lete alebo v zime, keď sú cesty komplikovanejšie?

Nemala som ani 18 rokov, keď som si ho v zime robila. Hovorí sa, že kto si vodičák urobí v zime, nič ho nemôže prekvapiť a ja som si hneď kúpila trojdverového VW Golfa-Daisy. Teraz na nej jazdí moja mamina, ktorá je aj mojím šoférskym vzorom. My sme si kúpili rodinnú Škodu Octavia.

Dominika, na váš čerstvý vodičák máte aké spomienky?

Pvýkrát ma zastavili policajti pred mojím barakom, keď som parkovala. Skontorolovali môj čerstvý vodičák a potom ma už ma zastavovali v jednom kuse. To bolo také obdobie. V Trnave som sem tam fúkala, ale nenafúkala. Prvú pokutu 50 eur som zaplatila za prekročenie rýchlosti v meste o 10 km/h. Policajtka bola nekompromisná, tak som zaplatila.

Prvé vaše šoférske začiatky a nebodaj aj dlhšie cesty mimo Slovenska?

Úplne prvá cesta bola do Hurbanova a pamätám si, že som dostala svoj prvý šmyk! Na ceste boli snehové jazyky a hneď som si zažila malú školu šmyku. Zvládla som to vraj na jednotku.

S čerstvým vodičákom som šoférovala celú cestu do Chorvátska. Strašne kľukatá a úzka cesta cez horu, kopce. Som sa bála, ale mamina ma dobre usmerňovala a nakoniec som to zvládla.

Ste rodáčka z Trnavy a na trase z TT do Bratislavy často merajú policajné radary. Nemáte s nimi osobnú skúsenosť?

Predo mnou policajné auto mi ukázalo, aby som ich nasledovala. Na odpočívadle sme zastavili a chceli mi dať pokutu za  rýchlosť 220 km/h, čo nebola pravda. Ohradila som sa, že aj keď som prekročila rýchlosť, nebola taká vysoká. V tom prišlo ďaľšie policajné auto, z ktorého vystúpil policajt v dobrej nálade a prezradil mi, že ma tetovala jeho sestra. Skoro som odpadla, ale ponáhlala som sa do Fun rádia na rozhovor, tak som bola rada, že ma pustili bez pokuty s tým, že ich v rádiu pozdravím. Tak som to splnila.

Na akých vodičov si občas zanadávate?

Nemám rada, vodičov, ktorí tam, kde je päťdesiatka, idú tridsať! Takých predbieham, ale tiež sa stalo, že ma zastavili policajti a chceli ma riešiť za prekročenú rýchlosť pri predbiehaní. Našťastie ma spoznali a vypýtali si cédečko, tak som im ešte pribalila krabicu kondómov, ktoré som dostala na jednej akcii, kde som spievala a pribalili mi ich do auta. Potešili sa a odišla som bez pokuty.

Mikrospánok je bežný u profesionálnych vodičov, ale aj ostatných, ktorí jazdia dlhé trasy. Pritrafilo sa to aj vám?

Priznám sa, že som raz dostala mikrospánok, keď som išla o šestej ráno z jednej akcie zo Zlatých Moraviec. Celý čas som mala otvorené oči a kamoška mi strhla volant, čo som už prechádzala do vedľajšieho pruhu. Radšej sme zastavili na benzínke a tam som si oddýchla.

Stalo sa vám pri parkovaní niečo také nepochopiteľné, že to stojí za spomenutie?

Išla som na benefičnú akciu podporiť dobrú vec na vlastné náklady a parkovala som v uličke, kde sa vraj nemohlo a dostala som papuču. Meškala som, tak som to rýchlo zaparkovala, utekala na pódium a po vyše hodiny sa vrátim k autu a papuča! A pokuta k tomu...

Spoznávajú vás vodiči, keď vás vidia v aute?

Momentálne na mňa pekne reagujú na križovatkách maminy, ktorým sa páči moja pieseň Talisman venovaná môjmu synovi. Ak vidím dieťa v sedačke, tak sa vždy usmejem a je to pre mňa príjemný pocit.

Trošku sme si spolu zajazdili na novom 1,6-litrovom benzínovom Suzuki Vitara. Vedeli by ste si ho predstaviť ako vlastné?

Samozrejme! Pri tomto aute ma hneď napadne slovo bezpečnosť a to je pre mňa na prvom mieste. Krásnu tyrkysovú farbu sme mali aj na svadobnom aute. Je veľmi elegantá. Zvonku pôsobí Vitara robustne, ale pri tom moderne. Páčili sa mi vpredu LED-kové svetlá. Sadla som si do pohodlného sedadla a chvíľu som si všetko „štelovala“, aby som sa v aute neutopila. Všetko na mňa pôsobilo komfortne, palubovka s budíkami a všimla som si použité kvalitné materiály a veľa tlačidiel. Zaujímavý bol systém, ktorý vodiča upozorní zvukovým signálom v prípade, že sa k nemu príliš približujete, tak sa vám rozsviesti varovanie na displeji. To je vynikajúce!  Aj systém štart- stop som zažila prvýkrát. Najviac som bola prekvapená, aký bol tichý jednašestkový motor, ktorý zrýchloval ako som potrebovala. Druhýkrát sedím v benzínovom aute a je to fajn. Dobrý výhľad som mala z auta a priestor vzadu aj v kufri bol dostatočný. Naozaj sa vo Vitare cítim bezpečne, priestranne a komfortne. 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode