Bezpečne na dovolenku

14.07.2012 11:57

Chystáte sa vlastným autom na dovolenku?

Pripravte sa zodpovedne. Na dlhej ceste sa môžete veľmi ľahko dostať do krízovej situácie. V strede noci vám do cesty vbehne zver a vy musíte prudko zabrzdiť. Na ceste k Stredozemnému moru vás zastihne silná prímorská búrka a vy sa práve nachádzate na nebezpečnej Jadranskej magistrále, na ktorej dostane šmyk. Centrum bezpečnej jazdy vás profesionálne pripraví na zvládnutie podobných nečakaných situácií. Nenechajte si nehodou pokaziť dovolenku a absolvujte kurz bezpečnej jazdy v Driving Academy.

Centrum bezpečnej jazdy v areáli Slovakia Ring je jediné svojho druhu na Slovensku a počas minulého roka vyškolilo už viac ako 5 000 vodičov. Profesionálni inštruktori vám pomôžu zvládnuť kritické situácie ako šmyk, krízové brzdenie, vyhýbavé a iné neočakávané manévre. V bezpečí areálu Driving Academy zistíte ako správne reagovať v nebezpečných okamihoch na ceste. Kurz preverí vaše vodičské schopnosti, no hlavne získate pocit istoty za volantom! Svoje zručnosti si nedávno otestoval aj Ján Laco, strieborný hokejový brankár. Jano sa naučil niekoľko užitočných trikov, no najmä ocenil profesionálny prístup inštruktorov a vynikajúcu bezpečnú trať v areáli Driving Academy.

Pripravte sa na dlhú cestu do zahraničia, kým je čas! Nezáleží na tom, či ste vodičský preukaz práve získali, alebo ste skúsený pirát ciest. Driving Academy ponúka kurzy troch úrovní: Standard, Profi a Race. Inštruktori si počas výcviku môžu variabilne nastaviť obtiažnosť každého cviku a tým ho priamo prispôsobiť zručnostiam každého vodiča. Cena za kurz základnej úrovne Standard je 150 EUR. Viac informácií získate na adrese www.drivingacademy.sk

Tipy na bezpečnú jazdu, alebo ako šťastne na dovolenku

1.
Pripútajte sa! Bezpečnostné pásy sú nedocenená, ale pritom najdôležitejšia časť bezpečnostnej výbavy auta.

2.
Pri ceste do zahraničia sa oboznámte s dopravnými pravidlami krajín, ktorými prechádzate. Majú chodci prednosť? Aké sú rýchlostné obmedzenia? Nenechajte nič na náhodu.

3.
Pred cestou si oddýchnite. Väčšina dopravných nehôd sa stane v priebehu prvých dvoch hodín cesty. Spravte si zoznam úloh, ktoré treba spraviť pred odchodom. Nebudete sa tak zbytočne zaťažovať otázkami, či ste zamkli dvere, zbalili všetko čo potrebujete, povedali susedom, že odchádzate alebo vyhodili posledné smeti.

4.
Doprajte si čas. Dlhá cesta za volantom spôsobí vašu zníženú sústredenosť a v najhorších prípadoch vedie k mikrospánku. Preto si naplánujte časté prestávky. Počas nich vyjdite z auta a prejdite sa. Pár krokov vám rozprúdi krvný obeh viac ako šálka kávy. Ideálne by ste mali zastaviť každé dve hodiny na minimálne pätnásť minút.

5.
Ak je to možné, pri šoférovaní sa striedajte. Výhodou je, že sa navzájom môžete kontrolovať. Ak cestujete sami, pusťte si nahlas rádio, alebo otvorte okno dokorán. Vydýchaný vzduch spôsobuje ospalosť. Pripravte si vlastný mix obľúbenej hudby, ktorej slová poznáte.

6.
Káva nie je dlhodobý zdroj energie. Radšej dodržiavajte pravidelný pitný režim. Čistá voda vás udrží sviežich dlhšie.

7.
Nenechajte sedieť deti mimo sedačky. Tá musí byť bezpečne pripútaná na zadnom sedadle. Ak cestujete s dieťaťom v detskej sedačke na prednom sedadle, airbagy deaktivujte.

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode