Bezlepkové potešenie

12.06.2021 19:58

Občas sa stane, že nemôžeme jesť určité druhy potravín. Jedným z takýchto prípadov je aj situácia keď trpíte celiakiou. Ani tento problém vás nemusí odradiť od prípravy chutných a výživných jedál. Vyhnúť sa lepku pri varení sa môže zdať na prvý pohlaď ťažké, no s našimi receptami uvidíte, že je to hračka. Všetky recepty nájdete na Kuchyňa Lidla - https://kuchynalidla.sk/.

 

Flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi

Počet porcií: 2

Potrebujeme: panvicu na grilovanie, kliešte na obracanie, alobal, sitko, strúhadlo

Suroviny

1 flank steak (cca 600 g)

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

olivový olej Primadonna

3 lyžice masla Pilos

½ citróna

100 g fazuľových strukov

100 g hnedých šampiňónov

3 strúčiky cesnaku

50 g šalátu mix

čerstvá mäta

50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

 

Postup

Steak z obidvoch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka opekáme na rozohriatej grilovacej panvici z obidvoch strán.

Tip: Mäso otáčame kliešťami a zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.

Tesne pred dokončením položíme na steak jednu lyžicu masla, odstavíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Očistené fazuľové struky oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode).

Na druhej panvici s olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme precedené struky, soľ, korenie a na plátky nasekaný cesnak. Po chvíli pridáme dve lyžice masla a nakrájané lístky mäty. Stiahneme z ohňa a primiešame šalát.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme opečenú zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájané na tenké plátky, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode