Beauty manuál Dermacol: Štetce, ktoré musíte mať

06.02.2023 20:03

Je pre vás komplikované zorientovať sa v ponuke kozmetických štetcov? Petra Lovely Hair je známa česká beauty influencerka, ktorá v spolupráci so značkou Dermacol vytvorila kolekciu kozmetických štetcov. Nechajte si od nej poradiť, aké štetce by vo vašej výbave nemali chýbať. 

Kozmetické štetce Dermacol boli prvýkrát uvedené na trh v roku 2017 a odvtedy sa z nich predalo už takmer štvrť milióna kusov. Pôvodnú kolekciu aktuálne nahradila nová, s matnou rúčkou a rose gold detailmi. Čo ostáva nezmenené, sú rokmi overené kvalitné prírodné a syntetické štetiny.  V ponuke Dermacol aktuálne nájdete až 16 typov štetcov na tvár, oči aj pery. Ako si teda správne vybrať a ktoré by nemali chýbať vo vašej zbierke?

Päť tipov od Petry Lovely Hair

  1. Štetec na make-up – základom každého líčenia je dokonale zjednotená pleť. Na precíznu aplikáciu make-upu Petra odporúča štetec D52: „Patrí medzi absolútne bestsellery z celej kolekcie. Husté syntetické štetiny zaručujú precíznu aplikáciu bez šmúh. Vďaka guľatému strihu je tento štetec vhodný aj na minerálny púder a postará sa o jemný zamatový finiš.“ Z rovnakého materiálu je aj štetec na make-up D51, jeho štetiny sú však strihané rovno. „Vďaka širokej vrchnej časti dokáže štetec pokryť  aj väčšie plochy tváre. Nanášanie make-upu je tak omnoho rýchlejšie, avšak stále bezchybné“ dodáva influencerka.

 

Kozmetický štetec na make-up D52, Dermacol – 11, 49 eur

Kozmetický štetec na make-up D51, Dermacol – 11, 49 eur

 

  1. Štetec na púder – na predĺženie a zmatnenie líčenia je vhodné make-up zapudrovať. Dokonalý výsledok závisí nielen od správne zvoleného púdru, ale aj vhodného štetca. „Ja používam veľký okrúhly štetec D55. Je zo syntetických vláken, aplikácia je veľmi prirodzená a bez šmúh. Vďaka veľkému množstvu štetín pokryje veľké plochy, takže stačí zopár ťahov,“ radí Petra. V ponuke Dermacol je okrem toho dostupný aj štetec tulipánového tvaru D56 s prírodnými vláknami. Vďaka skosenému tvaru ho môžete použiť aj na detailnejšiu aplikáciu, napríklad pod oči, ale aj na nanesenie lícenky.

 

Kozmetický štetec na púder D55, Dermacol – 11,49 eur

Kozmetický štetec na púder a lícenku D56, Dermacol – 15,29 eur

 

  1. Kontúrovací štetec – Kontúrovanie je jedným z najobľúbenejších trendov v líčení. A niet sa čomu diviť – zvýrazní prirodzené črty tváre a opticky ju vymodeluje. Základnou technikou je práškové kontúrovanie, ktoré je vhodné pre začiatočníkov aj na bežný deň.  „Táto technika je  jednoduchá a prirodzená zároveň. Štetec D54 má prírodné štetiny, vďaka ktorým docielite intenzívnejší výsledok. Odporúčam farbu radšej postupne vrstviť a poriadne rozpracovať do prirodzených prechodov,“ prezrádza Petra svoje skúsenosti.

 

Kozmetický štetec D54 na lícenku a bronzer, Dermacol – 11,49 eur

 

  1. Štetec na očné tiene – medzi „must have“ v kozmetickej výbave neodmysliteľne patria štetce na očné tiene. Existuje ich však toľko typov, ako si vybrať? „Ak si mám vybrať jeden, určite to bude blendovací štetec D82. Má prírodné štetiny, ktoré zvyšujú intenzitu aplikovaného tieňa. Vďaka okrúhlemu strihu štetín dosiahnete dokonalé rozpracovanie tieňov do stratena. Či už v záhybe oka, alebo na celej jeho ploche,“ vysvetľuje influencerka a ďalej dodáva: „Pri tvorení kolekcie štetcov sme chceli ponúknuť viacero variantov, nechýba preto ani plochý štetec D81 na aplikáciu tieňa na celé viečko, či skosený D73 na aplikáciu tieňa pod obočie a do vnútorného kútiku oka. Na vykreslenie detailov či spodného viečka odporúčam ceruzkový štetec zo syntetických vláken D83.“

 

Kozmetický štetec na očné tiene D82, Dermacol – 5,69 eur

Kozmetický štetec na očné tiene D81, Dermacol – 5,69 eur

Kozmetický štetec na očné tiene D73, Dermacol – 5,69 eur

Kozmetický štetec na očné tiene D83, Dermacol – 5,69 eur

 

  1. Štetec na očnú linku a obočie – ak chcete líčenie dotiahnuť do dokonalosti, nezabúdajte na detaily. „Tento štetec je akousi čerešničkou na torte v mojom výbere. Pri líčení obočia či očnej linky je dôležitá pevná ruka a kvalitný aplikátor. Štetec D84 je navrhnutý tak, aby splnil aj tie najvyššie nároky. Husté syntetické vlákna sú strihané do skoseného tvaru, čo je ideálne na vytvorenie očnej linky či dokreslenie chĺpkov obočia. Ja ho používam aj na vykreslenie línie pier, namiesto kontúrovacej ceruzky,“ uzatvára influencerka Petra Lovely Hair. 

 

Štetec na obočie a linku D84, Dermacol – 5,69 eur

Z hygienických dôvodov štetce pravidelne umývajte jemným šampónom. Alternatívou je čistiaci roztok na štetce. Použiť ho môžete napríklad ak pri líčení potrebujete odstrániť farbu a opakovane ho ihneď použiť na iný odtieň. Stačí ho nastriekať na štetec a dôkladne ho utrieť do obrúsku. 

Čistiaci roztok na štetce, Dermacol – 3,79 eur/100ml

Tip na záver: V ponuke Dermacol nájdete aj zvýhodnenú sadu. Obsahuje 5 štetcov, s ktorými zvládnete každodenné líčenie, dokonca aj večerný look. Sada obsahuje štetec na make-up D51, štetec na púder a lícenku D55 a štetce na očné tiene a linky D81, D82 a D83. 

Sada kozmetických štetecov, Dermacol – 26,89 eur

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode