Batmobile

07.02.2014 11:08

Režisérka Zuzana Liptáková a herec Milan Spodniak mali premiéru v hlavnej úlohe s novým modelom Hyundai Veloster

Čo by ste naším čitateľom o sebe prezradili?
Miňo: Po skončení VŠMU sa stále venujem divadlu a umeniu. So Zuzkou spolupracujeme s divadlom NoMantinels, s ktorým sme už urobili veľa zaujímavých inscenácií. Popri divadle sa venujem najmä hudbe a jej tvorbe či už pre divadlo alebo vlastné potešenie. A tiež učím mladých začínajúcich hercov na ZUŠ.
Zuzka: Môžem s Minkom súhlasiť, že práca s NoMantinels je vynikajúca. Na VŠMU som absolvovala odbor réžia a dramaturgia a venujem sa svojmu odboru aj naďalej, či už ako režisérka, dramaturgička alebo scenáristka. A takisto si aj rada zahrám. Tiež sa venujem pedagogickej činnosti na ZUŠ, kde učím literárno-dramatický odbor a odbor audiovizuálnej a multimediálnej tvorby.

Koncom minulého roka ste mali premiéru inscenácie od Andreja Kuruca pod názvom Natreté strachom. Zuzka, vy ste ju nielen režírovali, ale…?
Zuzka: Áno, režírovala som ju a zároveň v nej aj hrám. Inscenácia vznikla v rámci spolupráce s bábkovým divadlom Na rázcestí z Banskej Bystrice. Je to hra s autorským textom o neľahkom živote utečenkýň na Slovensku, ale viac sa dozviete, keď sa prídete na nás pozrieť do Štúdia 12.

Miňo: Ja som k inscenácii zložil hudbu.

Nie je tajomstvo, že v osobnom živote tvoríte pár aj v súkromí. Je to náročné byť spolu doma aj v práci?

Zuzka: Z môjho uhla pohľadu je to výhoda, inak by sme nemali ani čas sa vidieť. Chápeme sa v tom, čo robíme, vzájomne sa dopĺňame, podporujeme a sme pre seba aj veľkou motiváciou a inšpiráciou v tom, čo nás baví, ale najväčší projekt, ktorý nás v budúcnosti čaká je svadba.
Miňo: Ako správny partner súhlasím s tým, čo povedala Zuzka.

Tak vám držíme palce a prajeme vám veľa šťastia a spokojnosti, ale ešte našich čitateľov zaujíma, či ste milovníci áut, pretože určite aj parádne svadobné auto je dôležité?
Miňo: Máme radi autá. Jazdím už štvrtý rok na Peugeote 207 a bez problémov. Autíčko funguje a aké by malo byť svadobné?

Zuzke sa páči BMW X6 v bielej farbe, tak uvidíme, či sa jej ten sen splní.
Zuzka: Ja som veľká milovníčka áut. Aj keď menej jazdím ako Minko. Jazdenie si rada vychutnávam najmä na sedadle spolujazdca. Má to totiž svoje výhody, keď vás má kto vyvážať... (Miňo sa smeje.) V budúcnosti mám ambíciu sa v oblasti šoférovania zlepšovať.

Aké ešte autá sa vám najviac páčia?
Zuzka: Tereniaky, štvorkolky. Také, ktoré vyjdú všade a majú veľa miesta. Vačšie rodinné auto s veľkým kufrom aj kvôli práci, keď treba prevážať kulisy.
Miňo: Mne by vyhovoval aj kombík kvôli priestrannosti, lebo náš Peugeot už niekedy nestačí na to množstvo batožiny.

Máte s autom aj nejaký horší zážitok?
Miňo: Pred týmito Vianocami nám rozbili bočné okno na aute. Síce nič nevzali, lebo nemali čo, ale aj tak to bolo nepríjemné. Dokonca viem, že sa to stalo ešte dvom autám v okolí. A iný zážitok máme, že keď sme išli z Čiech a benzínka, kde som chcel natankovať bola zatvorená. Dojazd som mal len na 50 km a ďaľšia benzínka bola vzdialená 60 km, ale našťastie sme došli.

Čo si myslíte, že chýba na našich cestách a diaľniciach?
Spolu: Išli sme unavení neskoro večer z Prahy a musím povedať, že sa mi páčila prevencia proti mikrospánku v Čechách. Množštvo McDonaldov, kde si dáte kávu a idete ďalej. Toto na slovenských cestách určite chýba.

Skúsili ste športový benzínový model Hyundai Veloster 1,6. Ako sa vám pozdával pri vašom spoločnom stretnutí?
Miňo: Veľmi príjemný model. Je vidieť, že v poslednej dobe ide táto značka v dizajne naozaj dopredu. Veloster sa mi páčil zvonku aj vo vnútri v čierno-modrej kombinácii. Športové sedenie, prehľadná palubovka, aj dobré radenie. Sedelo sa v pohode, len si človek musel zvyknúť, že sa vzadu nastupuje len cez jedny dvere. Motor spolupracoval tak ako sa mi páčilo. O zrýchlení ani nehovorím. Mladým ľuďom ako sme my by sa určite páčil a veru ten kufor bol dosť veľký!
Zuzka: Zbadala som Veloster, jeho aerodynamický tvar a vzadu sa znižujúca strecha mi okamžite pripomenula „Batmotmobile“, už len keby bol v čiernej farbe!  Najprv som sedela vzadu a viem si predstaviť, že cez tie jedny dvere vystupujem ako nevesta. Pri šoférovaní ma zaujalo štartovanie na palubovke, pričom kľúč môže zostať v kabelke. Je to veľmi praktické. No a cúvacia kamera, tak to asi potrebuje každá žena hlavne v Bratislave! Páčilo sa mi ženské riadenie, take ľahké, naozaj ženské.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode