Babičkina voľba a veľkonočné pečenie vám pôjde pekne od ruky

01.03.2017 09:45

K radosti z podareného pečenia stačí správny výber múky. Vyskúšajte múku Babičkina voľba a veľkonočné pečenie vám pôjde pekne od ruky.
Veľkú noc sme si obľúbili kvôli mnohým tradíciám, medzi ktorými nájdeme nielen ozdobovanie vajíčok, spievanie kolied, ale i prípravu tradičného veľkonočného pečiva. Veľká noc nám s príchodom jari vnáša do kuchyne ľahkosť, poďme ju vniesť aj do pečenia. Siahnite po múkach Babičkina voľba a vyberte si tú správnu pre vaše cesto. Pustite sa do tradičných receptov s tými správnymi ingredienciami a urobte si sviatky Veľkej noci ešte radostnejšie a zapamätajte si, že kvalitná múka je základom podareného výsledku pečenia.

 
Dovoľte vôni z čerstvo napečených dobrôt zahaliť váš domov.  O dokonalosť výsledku sa vašim pričinením postarajú tieto nové múky, špeciálne namleté pre rôzne cestá, a vaše pečenie sa stane ešte výnimočnejšie.

Babičkina voľba je synonymom vynikajúcej kvality, a tak sa môžete spoľahnúť, že pre svojich blízkych robíte len to najlepšie.

 Veľkonočná mramorová bábovka


Dáte prednosť bábovke pred barančekom?

Na šľahané a trené cestá je ideálna Babičkina voľba tortová, vyskúšajte z nej tento recept, cesto bude vláčne a kypré.  
 INGREDIENCE:
⦁    100 ml vody
⦁    150 ml oleja
⦁    250 g Hladkej múky Babičkina voľba tortová
⦁    1 ks vanilkového cukru
⦁    4 vajcia
⦁    250 g kryštálového cukru
 Maslo na vymazanie formy
⦁    Krupica na vysypanie formy
⦁    Kakao, čokoláda


  POSTUP:
⦁    Kryštálový cukor, žĺtky a vanilkový cukor vyšľahajte do hustej peny.
⦁    Pridajte olej, vodu a múku a všetko premiešajte.
⦁    Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý nakoniec opatrne vmiešajte do cesta. Odložte si 1/3 cesta.
⦁    Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte krupicou Babičkina voľba.
⦁    Nalejte cesto do bábovkovej formy a do zvyšného cesta vmiešajte kakao a čokoládu.
 Vložte formu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi ¾ hodinu. Zapichnutím špajle zistíte, či je už bábovka hotová. Ak je po vybratí suchá, je bábovka upečená.

Šišky


 Táto tradičná pochúťka sa často objavuje na slávnostnom stole. Ak ich pripravíte z múky Babičkina voľba na kysnuté cesto, šišky budú krásne nadýchané. Plniť ich môžete marmeládou alebo napríklad makom, ako to robili naše babičky.

INGREDIENCIE na 20 menších šišiek:
⦁    500 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
⦁    250 ml vlažného mlieka
⦁    30 g droždia
⦁    50 g masla
⦁    3 žĺtky
⦁    2 lyžice rumu
⦁    citrónová kôra
⦁    štipka soli
⦁    kvalitná marmeláda na naplnenie
⦁    slnečnicový olej na vyprážanie
 POSTUP:
⦁    Odlejte časť mlieka, pridajte do neho dve lyžice múky a lyžičku cukru, rozdrobené droždie a všetko zamiešajte. Nechajte vykvasiť kvások.
⦁    Zmäknuté maslo dôkladne vymiešajte s cukrom do peny. Po jednom do neho zašľahajte žĺtky a rum.
⦁    Do zmesi pridajte kvások a vlažné mlieko. Po častiach prisypávajte múku. Cesto preložte do robota a nechajte miesiť asi 5 minút. Cesto môžete vypracovať aj v ruke, ale je to aspoň 10 minútová drina s vareškou. Cesto nechajte na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
⦁    Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte placku. Na polovici cesta si pohárom naznačte krúžky. Doprostred dajte džem. Vykrojte kolieska a pohárom pritlačte k naznačeným krúžkom. Túto fázu musíte urobiť dôkladne, šišky sa nesmú nikde otvárať, pretože by do nich natiekol olej pri vyprážaní. Šišky nechajte ešte 20 minút vykysnúť. V polovici kysnutia ich otočte rubom nahor, aby kysnutie bolo rovnomerné.  
⦁    Rozpáľte v hrnci veľké množstvo oleja a šišky v ňom z oboch strán osmažte. Pozor na pripálenie, smažte skôr zľahka. Začnite na jednej strane a prikryte pokrievkou, potom odokryte, šišky otočte a dosmažte z druhej strany.
Kokosové sušienky s matcha tea

 

 A teraz niečo menej tradičné. Vyskúšali ste už chuť matcha tea? Máte jedinečnú šancu, ak si upečiete kokosové sušienky, ktoré sa budú rozplývať na jazyku vďaka jedinečnej múke Babičkina voľba.

INGREDIENCIE (2 plechy):

⦁    150 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
⦁    40 g práškového cukru
⦁    15 g kokosu
⦁    1 lyžička matcha tea
⦁    Na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
⦁    50 g masla
⦁    1 vajce
⦁    Čokoláda na ozdobenie
⦁    Džem na zlepenie

POSTUP:
⦁    Premiešajte sypké suroviny a spolu s maslom a vajíčkom vypracujte pružné cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
⦁    Z cesta vyvaľkajte plát hrubý asi 2 – 3 mm. Vykrajujte ľubovoľné tvary. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
⦁    Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte cca 8 minút.
⦁    Nechajte vychladnúť. Potom zlepujte alebo ozdobujte rozpustenou čokoládou
 

Babičkina voľba je múka pre všetkých, ktorí hľadajú stálu a kontrolovanú kvalitu. Podľa druhu pripravovaného pokrmu si môžete vybrať z troch alternatív:  Babičkina múka hladká múka tortová, Babičkina múka hladká múka na kysnuté cesto, Babičkina voľba hladká múka na krehké pečivo.
Pri výrobe je použité starostlivo vybrané obilie, ktoré je pred spracovaním dôkladne očistené a potom šetrne namleté v mlynoch so storočnou tradíciou (v Polabí, mlyn Litoměřice a na južnej Morave Kyjov). Stála kvalita múky je zaručená mnohými kontrolami od zasiatia zrna, až do okamžiku dodania múky do obchodu.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode