AUTOSALÓN PARÍŽ 2018: NOVÁ TVÁR ZNAČKY CITROËN INSPIRED BY YOU PRI PRÍLEŽITOSTI JEJ STOROČNICE

01.10.2018 12:11

  1. HVIEZDA ZNAČKY Citroën NA AUTOSALÓNE PARÍŽ 2018: NOVÉ SUV C5 AIRCROSS SYMBOLIZUJE NOVÚ TVÁR ZNAČKY CITROËN A PRINÁŠA HYBRIDNÚ OFENZÍVU

  2. AUTOSALÓN PARÍŽ 2018: NOVÚ TVÁR ZNAČKY CITROËN PREDSTAVUJE ŠTÚDIA NOVÉHO MODELU SUV C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID CONCEPT A ZÁŽITKY SPOJENÉ SO ZNAČKOU CITROËN

Pri príležitosti autosalónu v Paríži, ktorý sa koná od 4. do 14. októbra 2014 v parížskom výstavisku Paris Expo Porte de Versailles, značka Citroën predstaví svoju kompletne vynovenú tvár. Nová identita značky v duchu sloganu Inspired By you sa v Paríži predstaví v podobe:

  • Dynamicky sa vyvíjajúcich predajných úspechov, o ktoré sa postarala vynovená ucelená modelová ponuka so šiestimi novými modelmi predstavenými počas ostatných dvoch rokov. Vyznačujú sa výrazným dizajnom a ukážkovým komfortom, ktorý je výsledkom komplexného programu Citroën Advanced Comfort®. Svetová premiéra: nové SUV C5 Aircross vyrábané vo Francúzsku, nová vlajková loď značky,

  • Veľkoobjemovej značky, ktorá predstaví prvú etapu svojej elektrickej ofenzívy, pričom do roku 2025 bude celé modelové portfólio elektrifikované. Svetová premiéra: nové SUV C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept

  • Ikonickej značky oslavujúcej v roku 2019 storočnicu a tento rok 70 rokov modelu 2CV. Popri tom sa spája s ďalšími ikonami ako Jean-Charles de Castelbajac a ELLE v oblasti módy či Rip Curl v oblasti voľného času.

  • Inovatívnej značky, ktorá klientom ponúka príjemnejší a intenzívnejší zážitok a to či už architektúrou stánku, komfortom v predajných miestach (Maison Citroën) ale aj ponúkanými službami (Citroën Advisor, okuliare SEETROËN, …)

 

VÝRAZNÝ, MODERNÝ A SÚDRŽNÝ MODELOVÝ RAD

Výrazné modely využívajú aktuálne štylistické prostriedky značky Citroën ako aj moderný, celkový a homogénny komfort, ktorý vychádza z programu Citroën Advanced Comfort®.

  • Pilier SUV. V rámci neho sa vo svetovej premiére predstaví nový model SUV C5 Aircross, ktorý doplní úspešný model SUV C3 Aircross (viac ako 100 000 predaných vozidiel). Tieto dve SUV prinášajú výraznejší charakter, viac komfortu, vnútorného priestoru a variability.

  • Pilier hatchbacky. Jeho súčasťou je nový model C4 Cactus s inovatívnym odpružením s progresívnymi hydraulickými dorazmi Butées Hydrauliques Progressives® doplnený o bestseller C3, z ktorého sa predalo viac ako 400 000 exemplárov. Ako Exkluzívna svetová premiéra sa predstaví limitovaná edícia Edition Limitée JCC+ a do tejto skupiny vozidiel patrí aj model C1 Urban Ride.

  • Pilier rodina. Zahŕňa mimoriadne komfortné vozidlá zamerané na splnenie všetkých požiadaviek. Sem patrí napríklad úplne nový model Berlingo, ktorý sa v tretej generácii prednedávnom predstavil s dvoma veľkosťami karosérie M a XL. Doplnili ho veľkopriestorové vany Grand C4 SpaceTourer a SpaceTourer.

VEĽKOOBJEMOVÁ ZNAČKA, KTORÁ PRIPRAVUJE ENERGETICKÚ ZMENU

  • Svetová premiéra: nové SUV C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept. Štúdia predznačuje plug-in hybridnú verziu nového SUV C5 Aircross, prvého vozidla tohto druhu od značky Citroën. Podľa stratégie Core Model Strategy bude do roku 2023 až 80% vozidiel disponovať elektrifikovanou verziou, do roku 2025 to bude už 100 %. Toto vozidlo poskytne mimoriadny komfort a režim Zéro Emission.

  • Celé produktové portfólio homologované podľa normy WLTP a využivajúce najúčinnejšie technológie na splnenie emisných predpisov ako SCR (selektívna katalytická redukcia) v prípade naftových motorov Diesel BlueHDi či filter pevných častíc v prípade benzínových motorov s priamym vstrekovaním.

NOVÉ TVARY A štylistické prvky pre NOVý CITROËN

Podobne ako iné produkty značky Citroën, aj nový model Citroën Berlingo predstavuje určitý zlom v oblasti dizajnu a prináša svieži vietor do segmentu jednopriestorových vozidiel. Citroën sa v prípade nového modelu Berlingo rozhodol pre veľké zmeny s cieľom odlíšiť sa tvarom, robustným dizajnom a súčasne plynulými krivkami bez akéhokoľvek náznaku agresivity. Nový Citroën Berlingo je výsledkom práce tímu dizajnérov značky Citroën. Nový Citroën Berlingo prechádza veľkou zmenou a kladie si za cieľ zladiť:

  • Odlišný tvar karosérie s dopredu posunutým čelným sklom a vyššou a súčasne kratšou prednou časťou, čo sa podarilo dosiahnuť najmä vďaka použitiu upravenej platformy EMP2 v prednej časti, ktorá umožnila skrátiť predný previs,

  • Prednú masku v súlade s identitou značky Citroën s prednými svetlometmi v dvoch radoch a hmlovými svetlami so zaoblenými rohmi,

  • Bočnú siluetu s veľmi plynulými a prepracovanými tvarmi, ochrannými prvkami Airbump® v dolnej časti dverí a so spojlerom na konci strechy zvýrazňujúcim dynamický tvar karosérie vozidla,

  • Interiér vozidla vyžarujúci ducha značky Citroën s veľmi vzdušnou prístrojovou doskou a s množstvom ozdobných prvkov,

  • Rozsiahle možnosti personalizácie a veľmi presné farebné vyhotovenie: paket Color White alebo Orange (paket XTR),

  • Dve verzie vozidla: M a XL, s dĺžkou 4,40 m, respektíve 4,75 m, obe k dispozícii vo verzii s 5 a 7 miestami na sedenie. Je to prvýkrát v histórii, keď nový jednopriestorový Citroën Berlingo ponúka svojim zákazníkom 2 verzie vozidla líšiace sa svojou dĺžkou.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode