Automobilový deň žien

16.08.2013 19:09

 Dnes si ženy mohli v rámci automobilového dňa žien zajazdiť v škole šmyku na Slovakiaringu nielen na svojich autách, ale aj na fordoch hlavne ženských Fiestach, pretože práve Ford Fiesta s litrovým motorom EcoBoost získal titul „Women's World Car of the Year“ 2013. 

Samozrejme si naše šoférky vyskúšali aj iné modely tejto značky. Naväčšou čerešničkou na torte boli jazdy s "lotusáčkami" na ich pretekárskych tátošoch. Domov si odnášajú množstvo zážitkov a s našim časopisom sa podelili o svoje dojmy zo školy šmyku

Pani Zuzana: Ja som sa na školu školy už dlho chystala asi tri roky a som rada, že mi to konečne vyšlo. Dalo mi to odvahu, skúsenosti, ale aj sebavedomie. Som síce profesiolna vodička, ale tu som sa naučila nové veci, ktoré určite na svojich cestách využijem. Som tu na dcérinom Renaulte Megane, ale som rada, že sme mali možnosť vyskúšať aj jazdu na Fordoch, ktoré mali stabilizačné systémy a bolo cítiť tú zmenu, keď sme jazdili na vode.

Pani Gabriela: Jazdila som na Opli Vectra a som rada, že som sa naučila to, že viem, čo spravím, keď nastane nejaká kolízia a nepredvídateľná situácia. Trénovali sme pretáčavé a nedotáčavé šmyky a bola som rada, že som sa naučila nové poznatky aj v tejto oblasti. Určite by som si to ešte opäť vyskúšala.

Pani Marika: Chcela som si vyskúšať či sme horšie od chlapov v jazdení. Bola som zvedavá, či to zvládnem na svojom Renaulte Clio, ale som pyšná na seba, že som to zvládla. Modernejšie autá to mali síce ľahšie, ale nácvikom som sa dopracovala k tomu čo oni. Odporúčam všetkým si to vyskúšať. Musím sa priznať, že som tu na "tajnáša", aby manžel nevedel. Ocko si myslí, že som v Maďarsku, ale ja si tu užívam a učím sa jazdiť tak, aby bol potom na mňa pyšný. :)  Páčila sa mi aj jazda s pretekárkami na Lotusoch. Naozaj si odnášam veľa zážitkov.


Takže všetci sú vítaní na Slovakiaringu, kde o cenné body bude bojovať aj slovenská pretekárka Veronika Vanyová, ktorá je viacnásobná majsterka Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu. Tento rok sa pridala do tímu pretekov Lotus Ladies Cup. Počas MATADOR GT RACING WEEKENDu má tak šancu využiť podporu domáceho publika prebojovať sa na pódiové umiestnenie. Povzbudiť ju môžete počas pretekov v sobotu 17.8.2013 o 15:15 a v nedeľu 18.8.2013 o 11:50.

Viac informácií nájdete na www.slovakiaring.sk

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode