Automobilka BMW ako prvá vnáša do vozidiel digitálne umenie. Umelkyňa Cao Fei vytvorila režim Digital Art Mode.

06.01.2022 22:31

V rámci výstavy spotrebnej elektroniky Consumer Electronics Show (CES) predstaví automobilka BMW nový režim Digital Art Mode a ako prvá vnáša do vozidiel digitálne umenie. Medzinárodne uznávaná čínska multimediálna umelkyňa Cao Fei vytvorila Digital Art Mode v roku 50. výročia kultúrnych aktivít automobilky s označením BMW Cultural Engagement. Výstava CES, ktorá sa v Las Vegas koná od 5. do 8. januára 2022, je prvým podujatím, na ktorom sa režim Digital Art Mode predstavuje v modeli BMW iX M60.

Režim Digital Art Mode je súčasťou úplne nových režimov My Modes: Ich jedinečné momenty zlepšujú zážitok z jazdy vo vozidlách značky BMW tým, že vytvárajú synergiu medzi funkciami vozidla a interiéru. V závislosti od jazdnej situácie a celkovej nálady možno stlačením tlačidla alebo hlasovým ovládaním vytvoriť celostný používateľský zážitok s funkčnou aj emocionálnou úrovňou. Za týmto účelom sa presne zladia ovládanie pohonu a riadenia, náladové osvetlenie a zvuk, ako aj farebná schéma a grafika zakriveného displeja BMW Curved Display.

Kvantový skok pre BMW Cultural Engagement: Po 50 rokoch a stovkách medzinárodných kooperácií teraz automobilka BMW vnáša umenie priamo do svojich vozidiel. Nový režim Digital Art Mode ponúka vodičom ďalšiu možnosť, ako si môžu prispôsobiť zážitok z jazdy podľa svojich preferencií a záujmov a užívať si kultúru aj počas každodenného života na cestách. Režim Digital Art Mode je výsledkom intenzívnej spolupráce spoločnosti BMW Group Design a čínskej multimediálnej umelkyne Cao Fei, ktorej umenie vytvára fascinujúce a zmyselné, pohlcujúce momenty. Cao Fei v roku 2017 navrhla a vytvorila 18. vozidlo s označením BMW Art Car a použila pri tom model M6 GT3. Ide o prvé dielo svojho druhu v histórii tejto jedinečnej zbierky mobilných umeleckých diel, ktoré je úplne digitálne. S úplne prvým začlenením digitálneho umenia do automobilu teraz Cao Fei a BMW Group spoločne podniknú ďalší krok.

Nový model BMW iX M60 ako miesto premiéry: digitálne umelecké dielo symbolizujúce hlboké prepojenie medzi ľudstvom a prírodou.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode