Auto musí mať oblé tvary ako žena...

27.02.2021 11:40

Modelka a modelingová bookerka Soňa Štefková prezradila, kedy začala svoju dráhu modelky, ktoré krajiny jej utkveli v pamäti počas cestovania, kde šoférovala prý a poslednýkrát. Okrem toho je vlastníčkou trojkového bavoráka a pre náš časopis otestovala nové BMW X6 30d. Poďťe sa s nami pozrieť na jej recenziu vo videách.

 

Okrem modelingu sa staráš o modelky, ale v tejto dobe pandémie je to teraz zložité cestovať za prácou modelky?

 

Bol to zrazu šok, pretože všetko bolo rozbehnuté a zrazu sa to zastavilo. Áno, je to tak, že hladám nové modelky a starám sa o nich. Mám naozaj dosť precestované a viem tým dievčatám pomôcť, keď ich táto práca zaujme. Modelingu sa už venujem menej, pretože toho času je málo a práca bookerky ma viac baví. Priznám sa, že pracujem ešte v jednej firme v oblasti marketingu a čakám, kedy sa naplánované projekty rozbehnú.

Precestovala si veľa krajín a kontinentov a bola si na obálkach časopisov ako sú Vogue či Marie Claire. Koľko si sa tomu naplno venovala a ktorá krajina ti utkvela v pamäti?

 

Za 10 rokov som toho pobehala viac než dosť. Zaujali ma krajiny ako je Libanon, Dubaj, India, Maroko, Francúzsko i Taliansko. Pre mňa Dubaj nie je taká klasická arabská krajina, ale je viac turistickejšia. Veľmi sa mi páčil Libanon, že je taký otvorený a žije módou. Odtiaľ najviac pochádza veľa skvelých návrhárov. Ženy sa tam až tam nadmieru o seba starajú a už ráno pred prácou sa idú nalíčiť do kozmetických salónov. Niekedy až príliš, lebo natoľko podliehajú plastickým operáciam až sa všetky na seba podobajú ako vajce k vajcu...ako keby chodili k tomu istému doktorovi....

 

V 13 rokoch si išla prvýkrát do modelingovej agentúry Ellite Model look, ktorá bola v tej dobe bola asi jediná najprestížnejšia súťaž krásy, ale pracovať si začala až oveľa neskôr. Prečo?

 

Moja prvá pracovná cesta, keď som mala 21. rokov, pretože ako „trinástka“ som bola ešte dieťa a cestu do Japonska som im odmietla. Intuitívne som vedela, že to nechcem riešiť a žila som ako moje rovesníčky v tom veku. Neskôr som nič nezmeškala a bolo to dobré, lebo agenti si so mnou nemohli robiť, čo chceli, všetko som si robila po svojom a nedala som si skákať po hlave, ale ani som nerebelovala. Jednoducho som sa naučila rešpektovať iné kultúry a ich zvyky.

 

Veľa si cestovala, tak spomeň taký dopravný systém, ktorý ti utkvel v pamäti?

 

V Indii som žila asi polroka a tam sa jazdí na ľavej strane, čo je samo o sebe pre našincov nezvyk. Vtedy som bola prvýkrát spotená až za ušami, pretože tam neexistujú žiadne pravidlá! Nikto sa nepozastavuje nad tým, keď tadiaľ prejde koza či posvätná krava a vy musíte počkať, kým prejde. Dokonca raz som v premávke videla slona alebo na mňa nečakane vyskočila opica. To, čo som tam zažila, mi stačilo doživotne a šoférovala som tam len raz...prvý a poslednýkrát. Ani policajtov tam neuvidíte, lebo ak by tam stáli, tak by určite pokutovali jedno auto za druhým...Najväčšie dopravné kolóny som zažila v Istanbule, ktoré trvali asi tri hodiny. Niekedy som bola v aute aj celý deň, keď sme chodili po kástingoch. Vtedy som si povedala, že ak mi niekto povie, že v Bratislave sú zápchy, tak ho vysmejem.

 

Ako sa ti jazdilo v Amerike na šesťprúdových cestách?

 

To máš pocit, že máš strašne veľa priestoru a naozaj si to užívaš. S kamoškou sme si požičali kabriolet a išli sme na roadtrip z Miami to bolo asi 6 hodín. Boli sme v plavkách a počas jazdy nás opálilo presne podľa bezpečnostného pásu, tak sme to potom celé leto doháňali. Kalifornia bola svojimi prírodnými scenériami nádherná a neustále sa meniaca. Nádhera...

Spomínala si obľúbené Maroko na rozdiel od nudného Marakéša...čo si tam pozažívala?

 

V Maroku si treba požičať auto a precestovať celú krajinu. Dali sme tam obrovský road trip, že sme sa ráno zobudili na púšti, poobede sme prešli celé pohorie Atlas a z krátkych nohavíc sme sa prezliekali do zimných búnd. Potom sme išli cez mesačnú krajinu ktorá sa menila a bolo stále čo obdivovať. Raz sme s kamoškami s požičaným autom nejakým spôsobom prešli do protismeru a spôsobili dopravný chaos. Okamžite nás zastavili policajti. Síce sme to všetko obkecali a pustili nás bez pokuty, lenže určite nám to nebolo jedno. V tomto prípade to dopadlo dobre...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode