Auto mnohých tvárí

14.11.2020 10:16

Herec Marián Prevendarčík o relaxe za volantom, aquaplainingu, dôležité lístočky za stieračom a testovanie nového hybridného modelu Peugeot 3008

 

Po VŠMU si hral v Košickom divadle, videli sme ťa v televíznych seriáloch a teraz si zakotvil v RTVS. Kde všade si bol a čo teraz robíš?

 

Začínal som ako spolumoderátor v detskej relácii Od Kuka do Kuka. A neskôr som hral v inscenáciách, seriáloch - Ordinácia v Ružovej záhrade, Panelák, Druhý dych a iné. Potom som z Bratislavy odišiel do Košického divadla, kde som bol 7 rokov v trvalom angažmá. Potom som sa oženil a išiel naspäť do Bratislavy. Inak ma baví tvoriť projekty a ako kreatívny producent a spoluautor som sa spolupodieľal na dráme o Ľ. Štúrovi, True Štúr. Momentálne som PR manažér v odbore komunikácie RTVS.

Hral si ako herec v nejakej spojitosti s autom?

 

Robil som jeden študentský film a tam som iba sedel v aute a čakal, kým si kameraman nastaví svetlá a potom som sa pohol cca. 5 metrov, čo úplne stačilo a bolo hotovo... Je to opak toho, akoby si človek myslel, ale je to práca a neužívaš si to tak, akoby si išiel niekde autom, kde by sa ti to viac páčilo, pretože šoférovanie je pre mňa ozajstným relaxom.

 

 

Naozaj relaxuješ za volantom a užívaš si napríklad i diaľničné úseky?

 

Ak môžem, tak sa veľmi rád vyhýbam diaľniciam a jazdím radšej po okreskách alebo v obciach. Určite ma to viac baví a takto viem pojazdiť celé Slovensko a užívať si jazdu pri dobrej hudbe. Rád objavujem nové cesty, nové miesta v aute a môžem povedať, že ma to až zamrazí a robí dobre keď môžem spoznávať pekné miesta na Slovensku. 

V živote si sa občas na cestách stretol so šmykom alebo aquaplaingom. Máš takú skúsenosť?
 
Išiel som do Chorvátska a mal som auto so zadným náhonom. Bola vlhká cesta po daždi a čo to nejaké vlhké listy, štrk a z križovatky som odbočoval doľava. Pridal som plyn a vtedy tá zadná časť auta začala lietať. Jemne som sa to snažil vyladiť a bolo dobre. Musím priznať, že aj pre takéto kolízne situácie, by som si rád vyskúšal školu šmyku, aby som bol na všetko dokonale pripravený. Verím, že si to raz vyskúšam...
No aquaplaining si zvládol bez ujmy na zdraví a plechy boli v poriadku. Kedy sa ti stalo, že tie plechy sa ti nejako pokrčili?
 
Na parkovisku do mňa nacúvala jedna baba, ktorá asi moc nepozerala do spätných zrkadiel. Lístoček za stierač mi dala až po dvoch týždňoch, lebo sa vraj bála. Predné svetlo aj s nárazníkom mi rozbila na novom asi polročnom aute na leasing. Mal som síce havarijnú poistku, ale tým, že sa ozvala, tak si to poisťovne vyriešili medzi sebou.
Ako herec si dokážeš pokutu odkomunikovať iba dohovorom alebo zvyčajne platíš?
 
Jasné, že aj platím. Policajti mi dali pokutu za nezastavenie na Stop-ke a nepodarilo sa mi ich ukecať. Vždy sa snažím hľadať nejaký spôsob ako ich “ukecať”. Niekedy to vyjde a niekedy nie. Chvalabohu naozaj sa mi nestáva často, aby ma zastavovali.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode